Hejsan !
Frukosten är avklarad nu och vi fortsätter här hemma med att packa upp och sätta upp tavlor och gardiner. Det går framåt, men det tar tid att få allt iordning.
Och jag brukar inte handla matkassar hem till dörren – men Linas barnkasse var ganska perfekt när man flyttar faktiskt.
Och vi lagade första middagen från barnkassen igår.
En lurig lax med krämig risoni.
För 4 personer :
3 1/2 dl risoni
600- 700 gram färsk lax
100 gram philadelphiaost
2 tärningar kycklingbuljong
vatten
dill
salt och peppar
Serveras till tärnad tomat och gurka
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan neråt, salta och peppra, och ställ in i ugnen.
I ca 25 minuter ( jag hade nog inne den tio minuter längre) eller tills den är klar.
Koka upp vatten 1 1/2 liter ungefär och tärna ner buljongen tillsätt risonin när vattnet börjat koka och koa i ca 11 minuter.
spara 1 1/2 dl ( jag sparade bara ca 1/2 dl ) av buljongvatten när du häller av det. Rör ner buljongvattnet och 100 gram philadelphiaost i risonin och rör om, smaka av med salt och peppar.
Tärna gurka och tomat och lägg upp i en salladsskål.
Klart att servera.
Denna middagen fick ett riktigt bra betyg här hemma. Krämig risoni var populärt.
Har ni inte testat det innan så gör det! 🙂