Vilket härligt vårväder vi har, solen skiner och himlen är blå! Fantastiskt.
Och igår till Mello-finalen så fick vi finbesök av min syster, hennes man Tobias och barnens kusiner. ( Och vilken bra final det var – Loreen vann ju !! )
Vi bestämde oss iallafall för att baka pizza till finalen, inspirerade av Linas barnkasse meny. Men vi gjorde lite ändringar i receptet, eller rättare sagt Tobias som stod för matlagningen igår.
Vi gjorde egen pizzadeg istället för pizzamixen som medföljde i matkassen. Rev egen ost, och hade lite andra toppingar på pizzan.
Till tre plåtar pizzor
50 gram jäst
5 dl vatten
4 msk olja
( dock var min olivolja slut, så vi hade i marinad-oljan från oliverna/ soltorkade tomaterna )
1 tsk salt
ca 14- 16 dl vetemjöl
Topping:
Tomatsås / pizzasås
Egen riven ost
( färdigköpt riven ost är inte lika god )
Pizza nummer ett:
stekt fläskfile
sparris
Pizza nummer två :
skivad salami
Oliver
jalapenos
lök
pesto
Pizza nummer tre :
rökt skinka
och oreganokrydda
Till servering : Pizzasallad, bearneiesås och vitlökssås
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt,
rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig.
Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig.
Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar.
Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar,
och lägg på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten och resten av fyllningarna.
Istället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen.
Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader.