ugnsbakade körsbärstomater

Ungsbakade körsbärstomater är gott att servera till de mesta middagarna.
Även gott att byta ut potatis / pastan helt  och bara servera dessa till köttet och såsen.

IMG_0352

Några knippen körsbärstomater
Olivolja
Flingsalt

Gör så här:
Och in i ugnen på 225 grader, tills de fått en vacker färg.
Sedan är de klara att servera.

IMG_0348

0
4 kommentarer

Nyttiga ananas smoothies

Färskpressade frukter blir nyttiga smoothies.
I denna : Ananas och banan.

IMG_0137-1

Det här behöver du till 4 personer:
1 färsk ananas
1 mogen banan
2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk florsocker ( mer eller mindre efter eget tycke)
is

Gör så här:
Skala och skär frukterna i mindre bitar,
lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät smoothie. Vill man ha en kall smoothies så mixa is tillsammans med de övriga ingredienserna.
Servera genast.

1
8 kommentarer

Roliga småkakor

Roliga och smarta(?) småkakor från Brago.
Kakor som är formade till små bokstäver. Och jag hittade dessa paket jättebilligt på Willys.
Vet inte om det beror på att det var invigning i butiken , för de kostade bara  5 kronor stycket! Billigt Billigt!

IMG_0475

Melvin som gillar bokstäver just nu tyckte de var extra roligt,
att skriva ord och bilda meningar med kakorna ….

 

IMG_0477

0
2 kommentarer

Köksluckorna på plats

Lite mer från matplatsen nu när vi fått köksluckorna på plats.Köket var i björk innan, men vi ville ha ett vitt kök. Så istället för att byta ut köket så gjorde vi så att stommarna målades om i vitaste vitt och luckorna lämnades in för ommålning / lackering .

IMG_0426

Det blåa kaklet som vi först hade bestämt oss för att inte behålla,
tycker vi nu efter ett tag är riktigt fint.
Så det får stanna – iallfall ett tag framöver.

IMG_0451

Och de ”slitna” handtagen tycker vi är jättefina när de satt på björkluckorna
men de passar ju jätte bra till de vita nu också.

IMG_0441

Men nu ska Molly och jag kila ut på en liten morgonpromenad,
sedan blir det till att duka fram lite god frukost.

0
12 kommentarer

Fruktsallad

 

Igår blev det en fruktsallad till mellis.
Kiwi, mango, päron , färska hallon, apelsin, färsk ananas och äppel.
En klick lättvispad grädde till detta.

IMG_0472

Tyvärr blev det inget över tills idag –
annars hade det varit gott att äta framför tv:n ikväll också.

IMG_0467

0
9 kommentarer

Bilder och recept

Fredag ,snart är helgen här och solen skiner- kan det bli bättre! 🙂
På menyn ikväll står tacos, det är barnen som valt mat idag.  Vad ska ni laga för gott?

Det är verkligen roligt att ni är så många som har hittat hit och att ni så flitigt prövar recepten. Jag får ofta frågor om det är okej att låna recept / matbilder att skriva om.  Så jag svarar här: ni får gärna blogga om  maträtterna / bakverken och även låna mina matbilder. Men glöm inte att länka tillbaka till bloggen…..

IMG_6413

Den korrekta länkadressen är denna :
https://www.jennysmatblogg.nu/

0
2 kommentarer

Paj utan deg – LCHF

Paj utan pajdeg = LCHF paj 🙂
Jag gjorde en snabb sådan här liten enkel  paj till lunch häromdagen. Det går blanda i lite allt möjligt gott,
i denna blev det kyckling, spenat, rödlök och tomat och massa nyklippt oreganokrydda över.

IMG_0324

I denna pajen hade jag :
4 ägg
2 dl grädde
Salt och peppar
1 tsk chili pesto
2 dl riven ost
smör
1 stor skivad tomat
1 1/2 kyckling file
1 rödlök
och färsk spenat

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 – 200 grader.
Tärna och stek kycklingen.  Smörj formen, och strö över lite riven ost i botten.
Varva kyckling, spenat, lök och tomat.  Vispa ihop ägg , grädde med salt och peppar, jag vispade ner lite chili pesto.  Kan tänka mig att lite sambal oelek
också kan ge god smak.  Häll över grädd blandningen över fyllningen och strö ost över.
Har du en större form så kan det behövas göra en lite större grädd- och äggstanning.
Gratinera sedan i ca 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.

Serveras med en god sallad.
IMG_0339-1

0
8 kommentarer

Choklad plus krämig lakrits

Ljus mjölkchoklad fylld med krämig lakrits.
Ny favorit.

IMG_0026

 

 

Även cloettas plopp har en variant av denna.
Så gott!  🙂

0
7 kommentarer

Kalkon med dillsås, potatis och morotsstubbar

Och så är det dags för det sista receptet från Linas matkasse.
Kalkon med dillsås , potatis och morotsstubbar

IMG_0077

Det roliga med sådana här matkassar är att man prövar recept som man inte kanske hade valt att göra annars.
Och det som blev allra mest uppskattat bland middagarna var laxen vi åt. Det recepetet hittar du här.

Det här behöver du :
900 gram Potatis
400 gram Morötter
1 msk olja
600 gram grytbitar av kalkon ( finns frysta)
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till såsen:
1 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1/2 msk socker
100 gram philadelphiaose
1/2 kruka färsk dill

Gör så här:

Skala potatis och morötter, koka potatisen klar i saltat vatten.
Skär stubbar av morötterna och koka dem lagom mjuka.
Hetta upp oljan i en kastrull och stek grytbitarna ( tinade ) och salta & krydda.
Under tiden vispar du ihop i en annan kastrull 1 msk mjöl med 1/2 dl vatten, tillsätt sedan ytterligare 2 1/2 dl vatten och vispa ner.
Smula ner kycklingbuljongen, och 1/2 msk socker. Låt sjuda upp till såsen tjocknat,
och dra bort kastrullen från plattan och vänd ner philadelphiaosten till en slät sås. Klipp ner färsk dill.
Vänd sedan ner  såsen över kalkonen, och servera detta till potatisen och morotsstubbarna.

Smaklig måltid.

IMG_0080

0
1 kommentar

Godaste hamburgerbrödet – ever!

Hembakat bröd är det godaste,  men när det kommer till hamburgerbröd-  så är detta det godaste köpebrödet!  Smakar precis som hamburgerbrödet gör på MAX ,som jag tycker har de godaste hamburgarna bland snabbmatskedjorna. Däremot tycker jag Burger King har bäst pommes. Krispiga och goda. Men iallafall… ska ni göra egna hamburgare så rekommenderar jag dessa bröden alla gånger.  Goda som bara den!

IMG_0363

0
6 kommentarer