Igår bakade Thelma och hennes kompis Tindra en kladdkaka till fikat,
en chokladkaka med smak av polka.
Du behöver inte använda Polkagrischoklad som jag gjort. Ta den som du gillar bäst 🙂
Till en form 18-20 cm diameter behövs:
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 6 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
200 gram mjölkchoklad med smak av polka
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. och grädda i mitten på ugnen i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stanna till sig.
Under tiden smälter du en förpackning choklad med polkasmak över ett vattenbad och bred detta sedan över kladdkakan , när den svalnat
Klar att servera med vispad grädde eller gräddglass
Den är lika god ( om inte godare ) när den stått kallt i några timmar….