God tisdagsmorgon!
Ska snart duka fram lite frukost och väcka resten av familjen, men tänkte passa på att sätta mig en liten stund framför datorn nu innan med en kopp nybryggt kaffe. Dagens första inlägg blir middagsmaten som vi gjorde igår, och Nomi ville hjälpa mig mer att laga maten. På menyn stod det laxlasagne.Den var jättegod tyckte både Nomi, jag och även Jonathan – men syskonen såg att den innehöll massa grönt ( läs spenat ) så de tyckte inte om den. Nästa gång gör jag två olika lasagner en mer ”barnvänlig” utan spenat. För då tror jag att de hade gillat den bättre.
Nomi lagar lasagne- hjälper mig att vispa ostsås.
Hon hjälper till att strö över riven ost på lasagnen,
men äter dock upp det mest själv 🙂
Laxlasagne:
färska lasagneplattor
400 gram lax
25- 50 gram spenat ( Jag hade fryst )
Ostsås :
25 gram smör
6 dl gräddmjölk 50 /50
4 msk vetemjöl
3 dl riven valfri ost
salt och peppar
2 dl ost till gratineringen.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225- 250 grader.
Tärna laxen i små mindre bitar. Smält smöret i en kastrull, Häll upp gräddblandningen men spara lite vätska som du vispar ihop med vetemjölet till en slät smet.
Rör ner blandningen i gräddmjölken och låt sjuda upp under tiden du vispar, det ska tjockna. Smaka av med salt och peppar och dra bort från plattan- rör ner osten och rör tills osten har smält ordentligt.
Varva lasagneplattor, lax, spenat och ostsås. Börja och avsluta alltid med ostsåsen.
Strö över lite ost över gratängen och gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 25- 35 minuter. Eller tills den är färdig.
Klar att servera med en god sallad.