Efter en snabb titt i kalendern så ser jag ju att det är våffeldagen på söndag!
Och våfflor är ju bara sååå gott ….
Mitt bästa recept, som jag har har på frasiga våfflor tänkte jag tipsa om idag.
Jag har fått många frågor angående mitt våffeljärn,
och det är jättegammalt, typ sedan stenåldern. Men våffeljärnet blir bara bättre och bättre för varje år.
Många våfflor blir det av detta,
men det går bra att halvera receptet :
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör
Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.
Sedan tror jag att hemligheten är att använda MYCKET smör när man gräddar våfflorna.
Och låta våfflorna gräddas ganska länge. Då blir de riktigt frasiga och goda
Här våfflor med sylt, grädde , kola sås och riven choklad
Under dagen kommer en ny tävling att dra igång på Jennys Matblogg – facebooksida.
Och den vill ni inte missa!