Så många tävlingsbidrag som kommit in angående köksmaskinen Hercules från OBH nordica,
Och helst hade jag velat att ni skulle få en varsin – men nu kan jag bara lotta ut en.
Den som vinner denna fin fina Hercules är :
Cissi Åhlander
Grattis grattis grattis till dig :
Maila dina adressuppgifter till mig : jennysmatblogg@hotmail.se
Så kommer snart din storvinst som ett paket på posten! 🙂
Hoppas ni haft en fin vecka – och att ni får en fortsatt fin helg.
Nu är det alldeles snart dags för Lets Dance på 4:an och det kan vi ju inte missa!
Vi har plockat fram chips, ostbollar och popcorn… och så lite choklad med lakritsfyllning.
Denna är så himla god!
Tur för mig att ingen annan i familjen tycker om den 🙂
Till goda sallader hör soltorkade tomater och gröna oliver- och en god krispig sallad kan lyfta vilken måltid som helst.
Jag brukar köpa dessa goda grillade soltorkade tomater ( rekommenderas) – oliver brukar jag köpa lite olika sorter – då helst i lösvikt på Ica –
men även dessa grekiska oliver från Taverna är goda.
Vi letar efter lite nya underhållsfria utemöbler / stolar och våra önskemål är väl egentligen bara att de ska vara ljusa och inte i trä…. Och nu hittade jag dessa vita stolarna från IKEA .
Vad tycker ni ? Hiss eller diss ….
Idag har det varit riktigt kyligt ute om man jämför med fina vädret vi har haft tidigare. Vi grillade burgarna , men dukade upp och åt inomhus istället. Och hemmagjorda burgare i godaste bröden, men jag tyckte nog att dressingen var liiite för söt för min smak , men de andra tyckte att den var god.
Nästa gång så blir det nog lite hemmagjord majonnäs till hamburgarna istället.
Det är riktigt gott det!
Till ca 6-7 burgare behövs:
ca 1 kilo köttfärs
salt & peppar
3-4 msk koncentrerad kalvfond ( det går bra med oxfond också )
olivolja
Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylskåp i ett par timmar.
Forma sedan till lagom stora burgare och precis inna de ska grillas så pensla burgarna med olivolja.
Stek ca 5 minuter på varje sida, burgarna ska inte vändas för mkt, då går de lättare sönder.
Middagen idag har vi röstat fram,
och det blir grillade (hemmagjorda) hamburgare- med godaste hamburgerbröden såklart.Och till detta hittade jag en dressig från Rydbergs som jag tänkte provsmaka.
Även skivad tomat, sallad, lök , ketchup, stekt bacon och ost blir det som tillbehör.
Ochen liten påminnelse….. nu är det inte länge kvar av tävlingen på den fina köks maskinen från OBH -nordica modell : Hercules
Kraftfull köksmaskin i läcker design. Köksmaskin Hercules är robus och hållbar och med en tidlös design kan den bli din nya favorit i köket. Med en motor på 1200 watt klarar denna maskin allt: knåda smarriga bulldegar, vispa äggvitor till marängen och fixa pannkakssmeten till torsdagsmiddagen. Rejäl rostfribunke på 5,5 liter gör att den klarar även de största degarna.
Snabbfakta
Köksmaskin i gjuten aluminium
Kraftfull motor på 1200 watt
Steglös hastighetsinställning
Planetarisk blandning i bunken
5,5 liter bunke i rostfritt stål
Stänkskydd
Jämn arbetshastighet oberoende av belastning Tillbehör: visp (för vispning av ex ägg, vispgrädde, pannkakssmet, sockerkassmet, sufflé), degkrok (för knådning av ex pizzadeg, bröddeg, bulldeg), omrörnings tillbehör (för ex potatismos, kakdeg, kakfyllningar, glasyr etc) Automatiskt lyft av mixerhuvudet Enkelt att byta tillbehör
Kraftfull köksmaskin i läcker design. Köksmaskin Hercules är robus och hållbar och med en tidlös design kan den bli din nya favorit i köket. Med en motor på 1200 watt klarar denna maskin allt: knåda smarriga bulldegar, vispa äggvitor till marängen och fixa pannkakssmeten till torsdagsmiddagen. Rejäl rostfribunke på 5,5 liter gör att den klarar även de största degarna.
Tävlingen hittar du på Jennys Matblogg på facebook
bläddra ner till tävlingsinlägget och skriv din motivering till varför du vill vinna.
Tävlingen pågår även hela fredagen, Och vinnaren kommer utses på lördag!
Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det den 29:e Mars – och ett stooort grattis till världens bästa Ulrika på 31 års dagen. 🙂 Helgen som gick så tvättade vi rent altanen. Och vilket jobb, det tog säkert en hel dag- men jag tror att det kommer bli fint. Så nu väntar vi bara på att den ska torka ordentligt. Lite lagom segt att det då började regna igårkväll… hoppas på soligt och fint väder här igen så att vi kan olja det och ställa fram utemöblerna.
Och inne har vi inte varit så mycket nu – det har ju varit fantastiskt fin vårväder –
men nya hallspeglen på plats iallafall och nästan alla flyttkartonger är urplockade och klara.
Trevligaste torsdagen till dig-
och nu är det dags för mig att utse vinnaren i tävlingen!
Köttfärslimpa i krispigt franskbröd, det är gott det!
Vi lagade detta häromdagen, och denna maträtten gjorde min mamma ofta till mig och mina syskon när vi var små. Vi kallade det ” låtsas köttfärslimpa” , och maträtten blir ofta mer uppskattad än den vanliga köttfärslimpan man gör i ugn.
Denna maträtt är perfekt att göra om du har fått mycket tacos eller köttfärsås över. Det viktigaste är att köttfärsröran blir fast i konsistensen, men inte för torr. Blanda i lite tomatkross, en deciliter creme fraiche och lite chilisås i din tacofärs så brukar den bli perfekt! Och har du fått köttfärssås över så kan du göra såsen fastare genom att smula ner brödet frånlångfranskan medan du värmer upp den på spisen.
Du behöver :
En långfranska
500- 600 gram köttfärs
smör
1 gullök
1 vitlök
1/2 burk fylliga tomater
100 gram färskost ( tillexempel cantadou )
Salt och kryddor efter egen smak och tycke
Mozzarella eller annan ost till gratinering.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 – 250 grader
Skär ett snitt längst långfranskan ( antingen sparar du brödet till köttfärsblandningen eller så kastar du det)
Värm en stekpanna med smör och bryn finhackad lök Och pressad vitlök.
Den ska bara bli glansig, vänd ner färsen och bryn klart. Rör ner tomatkross, lite chilisås och färskosten.
Smaka av med salt och valfria kryddor. När köttfärsröran är genom varm så fyller du långfranskan med färsen-
toppar med ost och gratinerar i mitten på ugnen i ca 20 minuter – eller tills den fått en fin färg.