Fina servetter kan man inte få för många av.
Och Ulrika hade köpt med sig några jättesöta idag. Och de matchade ju perfekt till de nya godisskålarna som jag hittade sist .
Turkosa och cerisa färger.
De kommer bli jättefina att duka med till sommaren. Tack !
Nu ska jag sätta mig och kolla mailen och svara på era frågor.
Måndag idag och sista dagen på påsklovet för oss, snart så kommer Ulrika och hela hennes familj hit. Ska bli jättetrevligt och vi har planerat att grilla ( så länge det inte regnar ) och och sedan ska vi göra påskbakelser till fikat. Och måndagens middagstips till er- om ni kanske har tröttnat på all påskmat – blir denna fläskfilegrytan.
En god och lättlagad gryta, kan serveras med pasta men lika gärna potatis.
äter du LCHF, kan du servera den till broccolimos eller kokta grönsaker.
Smält ganska mycket smör i en djupare stekpanna, bryn sedan fläskfilen där i,
Häll ner den finskivade löken, hackade paprika och champinjonerna och fräs snabbt.
Mät upp i grädde, creme fraiche, fond och soya. Låt alltsammans sjuda upp och små puttra i 5- 7 minuter.
Smaka av grytan med salt, peppar och färsk timjan.
Vi är tillbaka igen från ett par trevliga dagar från sommarstugan, igår var det liiite väl kallt och blåsigt – men idag hade vi mer tur med vädret. Hur som helst var det jättetrevligt och vi åt massa god mat, och även en hel del påskgodis. Och nu är vi hemma igen och har hunnit packa upp, tvättat ett par maskiner, och ätit spagetti & köttfärsås till middag, då barnen fick välja mat.
Och snart blir det filmkväll, vi har hyrt Tintin.
Någon som sett den?
Egen kexchoklad – detta har blivit en lördagsfavorit här hemma, i helgen bakade vi en ny omgång. Faktiskt hunnit med det flera gånger sedan ni såg receptet sist på bloggen 🙂 Och ärr det inte liiiite roligt det härmed uttalet….. För jag har alltid sagt kexchoklad – men min mormor och många med henne säger: tjexchokla . Kan det ha och göra med vilken del av landet man har växt upp i ? Vad säger du ? 🙂
Frasig chokladig kexchoklad – försvinnande goda.
Det här behöver du till 5 stycken chokladkex ( 15 stycken bitar) :
20 – 24 stycken smörgåsrån
3 stycken dubbelnougat 50 gram + 50 gram mjölkchoklad
Chokladdoppas i 250 gram mjölkchoklad + 1 msk rapsolja
Gör så här :
Smält nougaten och 50 gram mjölkchoklad och bred ut på smörgåsrånen. Använd 4 rån till varje, dvs tre lager fyllningar. Ställ in dem i kylen och låt dem svalna helt innan du skär varje bit i tre delar. Smält chokladen tillsammans med en msk neutralolja, och chokladdoppa sedan kexen.
Ställ svalt fram till servering.
Jag bakade cake pops för ett tag sedan, vita choklad- cakepops med muffins som fyllning. Hade en förpackning med färdiga muffins hemma, med vaniljkräm i. Så jag behövde ingen färskost i dessa, annars får man ta lite i taget och arbeta upp smulorna till en deg.
De vita klubb-pinnarna var slut, så jag hade istället grillpinnar som jag klippte kortare och knöt en liten rosett om.Jag tycker att det är lättare att göra dessa cakepops när man har mycket vit choklad. Så vill man göra det lätt för sig ha 200 gram vit choklad som du smälter över vattenbad.
Till 7- 8 cakepops:
100 gram vit choklad
6 stycken färdiga muffins
(jag hade köptemuffins med vaniljfyllning )
Några msk av naturell färskost
Gör så här:
Smält chokladen sakta över ett vattenbad.
Smula muffinsen i en bunke och tillsätt färskosten lite i taget och arbeta smulorna till en deg.
Forma dem sedan till små kulor- ca 7-8 stycken. Doppa dem i chokladen och snurra dem under tiden så blir de mönstrade.Fäst dem i klubbpinnen och låt chokladklubborna stelna ( jag fyllde upp ett glas med socker Odin jag ställde klubborna i – då står de stadigare medan de torkar )
Det var evigheter sedan jag kokade mannagrynsgröt sist, men nu i veckan var det dags. Både Melvin och Nomi tyckte det var jättegott. Melvin ville äta sin gröt med kanel och ljus sirap. Och här är Nomis frukosttallrik : nykokt mannagrynsgröt med kall mjölk och färska jordgubbar ….
Till 4 portionsbitar lax
100 gram färskost
dill & salt
Grillfolie
Gör så här
Lägg varje laxbit på en bit grillfolie
salta laxen och bred på en valfri färskost.
Strö över rikligt med dill. Knyt ihop till små folieknyten och grilla sedan.
Serverades till ungsrostade rotfrukter, sallad, grillade fyllda champinjoner och sparris.
Vi är framme i sommarstugan nu, ska packa upp och börja förbereda maten. Och med tanke på att det är påsk, så har vi köpt med oss massa godis. Såklart! 🙂
marsipan- chokladägg och mjuka skumgodisar.
Och om ett par timmar kommer syster och hennes familj hit, och det står grillat på menyn.
Ni har frågot om ”receptet” på laxknytena – det dyker upp på bloggen alldeles snart, så håll utkik.
Redan påskafton idag, och vi startade med en god frukost och massa målade ägg. Men vart våren tog vägen? Det var ju inte mer än en vecka sedan jag oljade in altanen… Och idag vaknade vi upp till en vit snötäckt trädgård. Riktigt April väder med andra ord. Trots snön så hade påskharen varit hos oss och lämnat påskägg i trädgården, barnen hittade dem redan innan frukosten. Och nu håller på att packa oss iväg, och stuva in alla väskor, och matkassar. Så nu inväntar vi hus- /hundvakten sedan åker vi mot havet och kusten, till sommarstugan.
Och när vi pratar sommar så provsmakade vi en nyhet från Singoalla häromdagen,
med cheesecake-smak ”jordgubb”
Barnen tycke de var jättegoda.
Så det kanske blir något att packa ner i picknick-korgen i sommar.