Till 4 portionsbitar lax
100 gram färskost
dill & salt
Grillfolie
Gör så här
Lägg varje laxbit på en bit grillfolie
salta laxen och bred på en valfri färskost.
Strö över rikligt med dill. Knyt ihop till små folieknyten och grilla sedan.
Serverades till ungsrostade rotfrukter, sallad, grillade fyllda champinjoner och sparris.
Vi är framme i sommarstugan nu, ska packa upp och börja förbereda maten. Och med tanke på att det är påsk, så har vi köpt med oss massa godis. Såklart! 🙂
marsipan- chokladägg och mjuka skumgodisar.
Och om ett par timmar kommer syster och hennes familj hit, och det står grillat på menyn.
Ni har frågot om ”receptet” på laxknytena – det dyker upp på bloggen alldeles snart, så håll utkik.
Redan påskafton idag, och vi startade med en god frukost och massa målade ägg. Men vart våren tog vägen? Det var ju inte mer än en vecka sedan jag oljade in altanen… Och idag vaknade vi upp till en vit snötäckt trädgård. Riktigt April väder med andra ord. Trots snön så hade påskharen varit hos oss och lämnat påskägg i trädgården, barnen hittade dem redan innan frukosten. Och nu håller på att packa oss iväg, och stuva in alla väskor, och matkassar. Så nu inväntar vi hus- /hundvakten sedan åker vi mot havet och kusten, till sommarstugan.
Och när vi pratar sommar så provsmakade vi en nyhet från Singoalla häromdagen,
med cheesecake-smak ”jordgubb”
Barnen tycke de var jättegoda.
Så det kanske blir något att packa ner i picknick-korgen i sommar.
Det är så gott med jordgubbar – de allra godaste är de jordgubbar som man plockar själv, och serverade med vaniljvispad grädde…* drömmer mig bort till sommaren* Nu hittade jag mina jordgubbar på Ica – men det funkar det också. Gott gott.
Dessa jordgubbarna blev chokladdoppade med strössel och kokos.
Grillad lax, sparris och grillade färskostfyllda champinjoner skulle vi bjuda på igår, då vi hade bjudit hem Emma & Niklas på middag. . . .
Men strax innan gästerna skulle dyka upp så fick Nomi feber & var inte alls pigg – så vi bestämde oss för att grilla en dag lite längre fram istället. Maten var redan förberedd både laxknyten, baconinlindad sparris och ostfyllda champinjoner. Så vi fick tyvär grilla all maten själva istället. Men Nomi är iallfall mycket bättre idag – och det är ju tur det.
Och mycket mat blev det.
Till laxen blev det ungsrostade rotfrukter : Potatis, morötter, sötpotatis och även klyftad gul lök.
Solen tittar bara fram lite då och då från molnen idag, det är kallt i Växjö. Vart tog den varma vårsolen och värmen vägen? Brr…. Jag har bläddrat igenom bilderna i datorn och ser att jag har några bilder kvar att visa från shoppingen – blandannat dessa fina ljushus. Jag tycker att zinkhusen med ljus/lampor i är så är söta. Och jag hittade två fina sist, och jag kunde inte bestämma mig för vilket jag skulle köpa – så jag köpte bägge 🙂
Ett större zinkhus i lite industri-look
Och så ett vitt litet mindre hus med lampa i, står i glasverandan nu.
De båda lyser så fint på kvällen….
Vi vaknade tiiiiidigt denna fredagen- var ute en promenad med Molly – och sen startade vi dagen med en god frukost med blandannat jordgubbar och mjuka smörgåsar med skivad gurka och räksallad på.
Röda jordgubbar, på en tallrik med massa gott.
Rund mjukt bröd med räksallad, ost, och gurka.
Hoppas du fått en fin start på dagen,
på återseende
Snabba och lätta kak-recept är det bästa.
Dessa är både lätta att baka och makalöst goda , med ett glas iskall mjölk till.
Sega kakor med grovhackad vit choklad i.
Det här behöver du :
2 1/2 dl brun farin
2 1/4 dl strösocker
300 gram smör
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
3- 4 msk kakao
200 gram hackad vit choklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna, medan du vispar socker,farin och ägg till en slät smet.
Häll sedan i smöret lite i taget och vispa ihop smeten. Rör ihop samtliga torra ingredienser och rör ner i smeten.
Rör tills degen blivit seg / den ska vara lite kladdig. Rör då ner den hackade vita chokladen, och forma sedan degen till små bollar degens ska bli ca 20 små kakor.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper, och platta till dem något.
Grädda sedan i 10 minuter, ta ut och låt svalna.
Ät dem sedan ljumna med ett stort glas iskall mjölk.
Det blev ett litet shoppingbesök på stan & åkte även förbi skoaffären för lite nytt- ska visa er sen vad vi hittade. Hörde på nyheterna att vädret bara ska bli sämre tills imorgon så vi passade på att grilla till lunch. Det blev hamburgare, med bröd och pommes till barnen. Och för dem som ville blev det en god sallad till burgarna, med blandannat oliver och rödlök och lite blandsallad.
Ikväll ska vi koka kanske världens godaste soppa, iallafall om man frågar barnen. Ska skriva ner receptet till er också, men först godaste hamburgarna.
Grillade på grillfolie – så retfullt när halva hamburgaren åker genom grillgallret 😉
Vi blandar alltid i lite barbequesås- eller köttfond när vi gör hamburgare, det blir så mycket godare och saftigare.
Det här behöver du till 8-10 burgare:
1 kilo blandfärs / eller nötfärs
2 msk med barbequesås ( alternativ en god köttfond)
salt & peppar efter smak
Gör så här: Blanda ingredienserna och låt stå i kylskåp en tillett par timmar innan du formar till hamburgare. Jag använder mig av en hamburgerpress- (bästa onädiga saken någonsin) Grilla dem & servera genast med valfria tillbehör.
Tre små fina glasburkar hittade jag också till köket, och jag fyllde dem med små tillbehör som kan vara bra att ha när man ska baka eller kanske duka fram när man ska bjuda på glass.
Non stop godis , karamellströssel och kokosflingor.
Färgglada färger på godiset och strösslet….
Burkarna kostade under 4 kronor stycket, och är jättefina i köket.