Hallonpannacotta med nutella

Har ni liksom jag massvis med hallon i trädgården då tycker jag att ni ska göra den här. En ljuvligt krämig hallonpannacotta med nutellabotten .

IMG_3015

För 10 portioner

10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
400-450 gram hallon
4 stycken gelatinblad

nutella utförd med lite ovispad grädde
chokladcrisp och färska vinbär

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna- lägg både fröna och stängerna i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner hallonkrämen i blandningen.
man behöver inte sila, men annars blr det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Häller upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacotta krämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.

Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.

IMG_3010

0
18 kommentarer

Rostade crostiner med oströra toppat med söta jordgubbar

 

Enkla och goda förrätter blev det igår,
Först denna rostade crostiner med oströra toppat med söta jordgubbar

 

IMG_3041-001

 

1 påse med crostiner
1 förpackning med getost ( President Petits chevres Doux  )
3-4  msk philadelphiaost
Toppat med skivade jordgubbar.

Nu när jag gjorde dessa crostinerna för första gången  så hade jag inte philadelphiaost i,
Men det kommer jag ha nästa gång. Rör ihop getosten med philadelphian till en oströra.  Då blir det mycket lättare att bre. 
Skiva sedan jordgubbarna och toppa dem med, och så är det klart att servera.

0
9 kommentarer

Trerättersmiddagen

Trerättersmiddagen ikväll blev iallafall , en enkel förrätt med :crostiner med oströra, fyllda minikrustader, till varmrätt grillat med ungsrostad mandelpotatis/ morötter  och bearneiesås, Och Ni som läser och följer mig på facebook  vet att efterrätten blev en hallonpannacotta med chokladkräm.

Och eftersom det är lördag så blir det godis också

IMG_2925-001

 

Det var Nomi och jag som var och  handlade detta  godiset….. därav blev det mest choklad, lakrits och sura godisar.
Och lite jordgubbar till dem som vill äta lite nyttigare. .
 

IMG_2923-001

0
4 kommentarer

lördagsfrukost

 God förmiddag.

Vår lördag startades med smörstekta omeletter, fylld med cheddarost och till detta serverades en liten sallad. Nu är frukosten uppäten och bortplockad och vi ska snart skjutsa Melvin till barnkalas. Han har själv valt paketet som födelsedagsbarnet ska få, och han  tycker det ska bli så roligt med kalas.
För mig och Jonathan blir det dags att planera middagen,vi får middagsgäster i eftermiddag – det är Nina med man och barn kommer hit. Trevligt!

IMG_2936

En vanlig omelett till en mindre stekpanna :

Två ägg,
1-2 msk grädde,
1/2 tsk sambal oelek
lite salt & peppar

Vispa ihop ingredienserna till en slät smet och bryn i smör i en stekpanna.
Lägg på cheddarosten och vik omeletten.

Servera med en sallad.

IMG_2941

0
10 kommentarer

Fredagskväll

  Nästan hela familjen är samlad framför tv:n,  det är Jacob som fattas – och han är iväg och tittar på fotbollsmatch.
Här är det chips och popcorn framdukat, och vi väntar på att ”Let´s dance” snart ska börja.

Sourcreme & Onion – chips i skålarna, själv valde jag smörpoppade popcorn med salt – och det är ju gott det också –
och så en liten bit lakritschoklad.

  IMG_2996

 

 Hoppas ni har en riktigt trevlig kväll.

0
3 kommentarer

Grilltallrik

God morgon och välkommen fredag!

Vi hoppas på en riktigt fin och solig helg, för det står grillat på menyn både fredag , lördag och söndag.Sist blev det en grilltallrik med lite allt möjligt gott : blandannat en vitlöksmarinerad fläskfile, baconinlindad sparris, ungsrostad glansig potatis, hemmagjord  vitlöksås och en god sallad till det.

IMG_2349

Sparris, färsk knipplök och ostyllda champinjoner är det tillbehör som grillas mest  här hemma nu,

Ja och så färska majskolvar (!!)  serverade med lite saltat smör.

IMG_2345

Nu dags att väcka resten av familjen, och duka fram frukosten.

Hoppas du får en riktigt fin start denna fredag 🙂

0
2 kommentarer

Tapeten är på plats

Hejsan

Hoppas din torsdag har varit bra. Tänk att det redan är fredag imorgon. Vart tog denna veckan vägen?

Ni som följt bloggen ett tag vet ju att vi letade tapeter en massa nu innan flytten, och vi har velat och hunnit ändra oss en hel del. Valet blev iallafall denna från boråstapeter, och nu är den klar och uppe på väggen. Och Vi bestämde oss till slut den tapeten med beige botten istället för den vita.

IMG_2814

En beige tapet med blå snirkliga blommor.

IMG_2816

0
13 kommentarer

Lättbakade källarfranska

Det finns många varianter på källarfranska hur många som helst faktiskt , men detta är den som jag brukar baka! Dessa är så lättbakade och jättegoda. Och när jag inte har rågsikt hemma så brukar jag baka med bara vetemjöl, och de blir kanonbra det med.

IMG_0859

Det här behöver du :

5 dl fingervarmt/ ljummet vatten
1 pkt jäst
1/2  tsk salt
1msk rapsolja
1 msk flytande honung
10 dl vetemjöl
3 dl rågsikt

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke, och rör ut med lite av det ljumna vattnet, när jästen löst sig tillsätt resten av vattnet.
Blanda i resten av ingredienserna och tillsätt så mycket mjöl det behövs för att få en smidig deg- arbeta degen väl.
Täck med plast eller en bakhandduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Ta ut degen på mjölat bakbord och knåda degen, och dela den i fyra längder och dela dem i ca 6 bitar vardera. Doppa snittsidan i mjöl och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Grädda sedan i mitten på ugnen i  225 grader . Cirka 10 – 15 minuter.

Servera dem sedan till frukosten , med massa goda pålägg.

IMG_0849

0
6 kommentarer

Bacon- och broccoligratäng LCHF

Denna gratängen passar LCHF,
men vill man göra den mer ”matig” så är det gott att vända i pasta i och öka mängden med krämig sås.

IMG_2772
Till 2- 3 personer
3 färska ”buketter” med broccoli
1 gul lök
2 pkt bacon
5 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
Sambal oelek
salt och peppar

Ca 2 dl riven Ost till gratinering

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 25o grader. Koka upp vattnet och lägg ner broccoli buketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig.
Vänd ner tomat pure, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.

När broccolin är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten. Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över.Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter

Smaklig måltid

4
13 kommentarer

Lantliv och månadens blogg

Fick ett mail från Lantlivs-redaktion ( en av inredninsmagasinen)  för ett tag sedan, där de hade utsett matbloggen till månadens blogg. Men vad roligt(!!)  Tidningen är dessutom en av de inredningsmagasin som jag själv ofta köper och tycker är oerhört inspirerande.  Tack Lantliv för den fina utmärkelsen !

Nu har tidningen kommit ut i butik också :

IMG_2805

Och förutom att läsa om massa fin och stilfull inredning i lantlivs senaste nummer
kan man läsa om matlagning och bakning också. Och så kan man läsa lite om matbloggen och mig.

IMG_2797

Nu dags för frukost, och lämna barnen i skolan.
Hej svejs.

0
10 kommentarer