Veckans första frukost

Hej och godmorgon både nya och gamla läsare!

Måndag och ny vecka- och ny vecka och massa nya recept jag ska hinna med att pröva. Hoppas eran helg har varit bra och att dagen   har startat fint .  Jag startade dagen med en stor tallrik  med turkisk yougurt och stora blåbär, och så blev det en frasig fralla med ost , tomat och vår egna smörgåskrasse.

Måste bara säga  att jag blev liiite besviken på de stora blåbär,de ser nämligen godare ut än vad de smakar.  De är smaklösa, inte alls som de blåbär man själv plockar. Men  smörgåsen däremot var riktigt god!

IMG_3684

Inte alls LCHF – men ack så gott.
Frallor med ost och tomat, och massa smörgåskrasse….

IMG_3687

0
7 kommentarer

Snart på väg

Hej hej,
Vi har haft en kanontrevlig Lördag hos syster här på Öland som vanligt massa god mat och fika. Vi åt hemmagjorda langos med räkor och annat gott. Jag har fotat och ska ordna fram receptet i veckan.Och nu lämnar vi snart öland och ska åka vidare till Kalmar till Jonathans föräldrar på lite  lunch… De kom hem från sin två veckors Thailandssemester igår, och de har haft det jättebra. Gissa om man längtar bort till sol och värme nu ?!

Ville bara kika förbi bloggen lite som hastigast och önska er en riktigt fin söndag,
Vi hörs snart.

IMG_3627

0
3 kommentarer

Pulled beef

Goodmorning, 

Det känns ju som måndag idag (fast det redan är tisdag)  efter den här påskhelgen – har extra mycket att göra denna veckan eftersom vi var bortresta nästan hela förra veckan. Börjar iallafall  med att bjuda på ett middagstips – om inte nu i veckan så passar det perfekt till helgen.  Och har ni lagat pulled pork & pulled chicken  är det nu dags att prova pulled beef.  Detta är en stek som behöver en 7- 8 timmar på sig i ugnen på låg temperatur. Det doftar fantastiskt i hela husetnär denna middag står i ugnen – och den är så väl värt att vänta på – ni måste prova.

Mört kött som bara faller isär när man sätter gafflen i det

högrev långkok

Det här behöver du till pulled beef : 
1 kilo högrev

3 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
2 msk tomatpure
1 röd finhackad gul lök
1 msk spiskummin
4 dl coca cola
2 msk kinesisk soya
1/2 msk paprikakrydda
Svartpeppar

Pulled beef recept

Gör så här:
Ställ ugnen på 100- 120 grader. Putsa högreven och lägg i en ugnssäker gryta,skiva vitlöksklyftorna tunt och fördela ut runt omkring och ringla över rapsoljan.
Blanda ihop coca cola, tomatpure finhackad lök, spiskummin , soya och paprikakrydda , svartpeppar, och häll över köttet. Sätt på lock och ställ in i mitten av ugnen.
Låt det stå i 7- 8 timmar – när det är klart så faller köttet isär så fort du drar i det med två gafflar. Jag fick  hälla avlite av vätskan innan.
Servera med en god tomatsalsa och gärna i tortillabröd.

För recept på vitlökssås klicka HÄR

Pulled beef

I tomatsalsan är det tomat, finhackad lök, koriander olivolja och lite flingsalt. Serveras med fördel rumstempurerad.

Även god att äta med potatispure, klyftpotatis eller i ett gott bröd med lite krispig sallad.

0
20 kommentarer

En medelhavssallad toppat med granatäppel

Jag har förberett ett tidsinställt inlägg här så att det inte blir alltför tyst ,  för vi är på Öland just nu hos min syster och hennes familj.

Tänkte  tipsa om en riktigt god sallad ,  vi gjorde denna igår – frisk medelhavssallad toppat med granatäppel.
Väldigt god var den  till oxfileén och denna kommer vi göra många gånger i sommar.

Jag gissar att den kommer bli succe till all god grillmat dessutom.

IMG_3633
Det här behöver du:

Medelhavsmix ( jag köpte den färdigsköljd i påse )
1 pkt med getost
1 hackad rödlök
10-12 stýcken söta körsbärstomater
1 granatäppel.

Blanda  ihop alla ingrediener till salladen,
avsluta med att gröpa ur kärnorna ur granatäppelet.

Klart att servera.

IMG_3637

Förra sommaren så var det jordgubbssallad som vi hade till nästan all grillmat.
Jordgubbar och getost / fetaost är hur gott som helst. Även en del sallad med olika slags meloner i blev det.
Rekommenderas det också.

Hoppas Ni får en riktigt trevlig Lördagskväll.

0
4 kommentarer

Smörgåskrasse

Som om vi inte planterat nog med massa växter, jordgubbsplantor, salladsfrön, och morotsfrön och även snart syrenhäckar.  Så sådde jag och Melvin även  smörgåskrasse i Tisdags. Just smörgåskrasse är lite nostalgi , då mormor och morfar alltid hade det hemma hos sig  när jag var liten.  Nu har de slutat med det, men jag ska nog påminna dem nästa gång hur lätt den är att plantera.  Det  är iallafall ett härligt minne att vi åt den gröna krassen på smörgåsarna hos mormor när jag och mina syskon var små. Det smakar ju egentligen ingenting, det är en fin dekoration – och nyttigt ska det ju vara också, det har mormor sagt!

Och iallfall så sådde jag & Melvin egen smörgåskrasse nu på en bricka med bomull  – men det ska även gå bra med hushållspapper –  och på bara några dagar så har det börjat blir riktigt grönt, så om ett par dagar tror jag nog att smörgåskrassen  är klar att ätas.

Om en dag eller  två så tror jag att våran smörgåskrasse är färdig.
IMG_3606-001

0
7 kommentarer

Pannacotta

Lördagkväll.
Här är middagen avklarad och det är diskat och iordning plockat i köket   Det blev helstekt  oxfile  i ugn, med  frasiga potatisbakelser och sky till det . Förra helgen prövade jag fram en hallonpannacotta med chokladsås, och det är ju en efterrätt som är väldigt enkelt att variera så idag blev en annan sorts pannacotta som jag prövade fram och skrev ner.

Gott ?(!) ?  Japp väldigt. Just blåbär och nutella är en fantastisk kombo.

IMG_3621

Nu börjar klockan närma sig åtta, och snart börjar  för Let´s dance.  Så jag tänkte plocka fram lite ostar  och olika sorters  kex –
Sen får vi väl se om någon orkar  äta . Jag är fortfarande proppmätt efter pannacottan.

Här lite saltiner och de runda ostarna Babybel.

IMG_2110

Nu börjar programmet. …
Hej så länge.

0
12 kommentarer

Amerikanska cookies med nonstop

Välkommen Fredag,

Helgen är snart här och det snöar…. Jag som hade önskat vårväder.  
Dagens första tips är iallafall något riktigt gott – nämligen dessa sega kakor som vi bakade i veckan.  Goda amerikanska cookies, jag strösslade lite nonstop över innan severing ( läs fotografering )

IMG_2463-1

Det här behöver du :
2 1/2 dl brun farin
2 1/4 dl strösocker
300 gram smör
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
3- 4 msk kakao
2 dl nonstop

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna, medan du vispar socker,farin och ägg till en slät smet.
Häll sedan i smöret lite i taget och vispa ihop smeten. Rör ihop samtliga torra ingredienser och rör ner i smeten.
Rör tills degen blivit seg / den ska vara lite kladdig. Rör då ner nonstopen , och forma sedan degen till små bollar degens ska bli ca 20 små kakor.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper, och platta till dem något.
Grädda sedan i cirka 10 minuter, eller mer beroende på om du vill ha dem sega eller krispiga  ta ut och låt svalna.

Ät dem sedan ljumna med ett stort glas iskall mjölk.

0
3 kommentarer

Vinnaren av ingredienserna till det "hemliga receptet" är……..

………………………  Camilla Sandmark.  Grattis!!
maila mig dina kontakt uppgifter så kommer dina ingredienser till det ”hemliga recepetet” snart att dyka upp på posten .

IMG_3081

Ni kan även gå in på www.facebook.com/HPsauceSverige och beställa hem provpåsar kostnadsfritt

0
Kommentera

Bilder från lilla planteringen

Hej igen.

I går hade vi ju en planterings eftermiddag och förutom pallkragarna ni såg i tidigare inlägg så planterade vi även i krukor, planteringslådorna, och även  lite nya växter till rabatterna. Och eftersom det är ett lite äldre hus vi har nu så kändes det roligt att plantera lite växter som var  gammeldags.

 Planterade lite löjtnatshjärtan i den gamla- men nyoljade – trätunnan på trappan, Dock så lyckades den ena löjtnatshjärte-plantan gå sönder innan planteringen så den fick bli en liten bordsblomma i köket istället.

Lite bilder från igår :

IMG_3272

IMG_3274

Trappan upp till altanen planterade vi blandannat  lite fina förgätmigej- blommor.

Rosa  och blåa.

IMG_3261

IMG_3264
Den tänka sol- och läshörnan,
Olivträdet får fortfarande vara inne på  nätterna. Det är för kallt ute. 🙂

IMG_3282
Och så planterade jag lite penseer i den lilla zinkbaljan, med matchande zinkkanna.

IMG_3287

Ja, det var lite av det vi hann plantera igår. Hoppas  hoppas hoppas att vi INTE  får mera snö nu!

Passar på att önskar er alla en fortsatt fin kväll,
jag måste skynda  – ska iväg på  föräldrarmöte i Thelmas klass 🙂

 IMG_2832-001

Hej så länge!

0
11 kommentarer

Thelmas ananaspaj med kokos

Jag  hade fått några frågor på ananaspajen, ni ville veta vart ni hittar recepetet på denna. Här kommer det igen- för er som missat.
Annars hittar ni tidigare recept bland kategorierna till höger på sidan, eller i sökrutan.

Jag såg nu att det var drygt  två år sedan vi bakade denna… Här är ju Thelma en sisådär 8 år. Tänk så fort tiden går! 🙂

Thelma tycker att det är jätteroligt att vara med och hjälpa till i köket,  och denna ananaspajen var hon med och bakade 🙂 En jättegod efterrätt, serveras med vaniljglass eller en klick grädde.

Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl

Fyllningen :
ca 400 gram avrunnen krossad ananas
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos

Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen och fyll upp pajskalet.
Grädda i ca 30-45 minuter.

Klart att servera.

Ananaspaj är ju jättegott, och lite extra gott det när kokossmaken kommer fram i denna paj.
Så har ni inte bakat denna innan tycker jag att ni ska göra det.

***********************************************************************************************************************

Ananaspaj nummer två- god den också.  Utan kokos

Pajdeg:
200 gram smör
1 1/4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 gram krossad ananas
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop tärnat smör med socker och vetemjöl blandat med bakpulver.
platta ut degen i en form, med avtagbara kanter.

Rör ihop fyllningen, ananas, med ägg , cremefraiche, socker och vaniljsocker.
Fyll upp pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Låt svalna något innan servering. Gott att servera glass till.

0
7 kommentarer