Har ni gjort egna chips någon gång ? Det är jättelätt och tar inte speciellt lång tid.
Dessa krispiga potatischips kryddade vi med sourcreme & onion krydda.
Kryddorna är popcornkrydda och går att köpa på biograferna, men har även sett att de finns billigare att köpa vid popcornen i mataffärerna.
Tycker man inte om olivolja, så välj en olja som är naturell, t.ex rapsolja
Till 1 plåt:
2 potatisar
olivolja
Popcornkrydda
Gör så här:
Ställ ugnen på 150 grader,
Tvätta potatisen väl eller skala. Skiva den i tunna skivor, med tillexempel en osthyvel, och lägg bitarna på hushållspapper
så överflödig vätska försvinner. Lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut dem och ringla över olivolja , alternativt pensla dem med olja. Och ställ in cirka 10 – 15 minuter igen. Tills de fått fin färg.
När du tar ut dem lägg dem på ett hushållspapper så överflödig olja försvinner, och krydda dem med valfri krydda eller salta.
Klara att servera