Här är Nomis fina hallonkakor hon bakade igår :
Nomi är väldigt koncentrerad när hon bakar,
och mycket hallonmarmelad ska det vara på varje kaka.
Vi dubblade receptet och frös in massa kakor! Perfekt när sommaren och picknick- tiderna närmar sig.
Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl hallonmarmelad ( eller fast sylt )
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.Ställ ugnen på 200 grader.Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallonkakorna i mitten på ugnen i ca 10-12 minuter , tills de är lite gyllene.
Färdig-gräddade hallonkakor.
Alla kakor är godast att äta varma, och gärna med ett glas iskall mjölk också.
Blir det några kakor över så går bra att frysa in dem, och tina upp lite eftersom när det behövs.