INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

PÅSKMAT

Hej där,
Hoppas ni fått en fin start på veckan. I dag drar jag och Marika till Vimmerby för att bo en natt på hotell och spa:a. VI ska fira Marika som fyllde 44 år i söndags. Blir mysigt, följ på Instagram för mer uppdatering. Heter Jennysmatblogg även där.
Och sedan är det inte länge kvar till Påsk, och vi har just börjat få koll på bjudningar och bortbjudningar som sker då.

Vad är ett måste för er på påskbuffén ?
Jag är löjligt förtjust i Jansons och hemkallade köttbullar.
Vilken är er favorit ?

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och på tal om Påsk, just nu är det 50 % RABATT på allt fint påskpynt hos HEMTEX.
Kolla in erbjudandet HÄR

Dessa kostar bara 29 kronor just nu.
Jag klickade hem 6 stycken.

9
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KITKAT-TÅRTA A LA PÅSK

Hej där raringar,
Hoppas ni har en fin tisdag.
Här kommer en riktig godistårta med massa färgglada bitar – byt ut till vilket godis du gillar bäst.

Kit Kat tårta

Vill man kan man dela kitkatchokladen i enstaka bitar- men jag tycker att den är lättast att få både snygg & hålla ihop om det är större delar.

Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du :
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.

Garnering : Färgglada godisbitar

Gör så här:
Ugnen 175 grader. 
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.

Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning :  
4 dl vispgrädde
1 1/2- 2 dl lemoncurd

Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra roligaste 🙂
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och på tal om Påsk, just nu är det 50 % RABATT på allt fint påskpynt hos HEMTEX.
Kolla in erbjudandet HÄR

Dessa kostar bara 29 kronor just nu.
Jag klickade hem 6 stycken.

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LCHF GRATÄNG DELUXE

Denna gratängen passar er LCHF:are,
men vill man göra den mer ”matig” så är det gott att vända i pasta i och öka mängden med krämig sås.

IMG_2772


Till 2- 3 personer
3 färska ”buketter” med broccoli
1 gul lök
2 pkt bacon
5 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
Sambal oelek
salt och peppar

Ca 2 dl riven ost till gratinering

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 25o grader. Koka upp vattnet och lägg ner broccoli buketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig.
Vänd ner tomat pure, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.

När broccolin är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten. Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över.Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter. Smaklig måltid

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och här kommer veckans första vårtips, på de sötaste vårjackorna.
Kolla in dem HÄR

4
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

NIKKALUOKTASOPPA

Denna soppan är en favorit. Och lätt att göra till många.
Men nu räknar jag om receptet så att det räcker till 6 – 8 personer.

Det här behöver du för 6 portioner:

600 gram köttfärs
smör
2 msk med sötstark senap
2 msk tomatpure
3 st scharlottenlök
1 purjolök
2 stora morötter
1/2 vitkåls huvud
2 vitlöksklyftor
1 burk med passerade tomater / eller krossade tomater
2 1/2 -3 liter vatten
2 köttbuljongstärningar
1 1/2 msk med kinesisk soja
salt & peppar
smaka av med sambal olek

Gör så här:
Strimla kålen och finhacka lök & vitlök. Skala morötterna och strimla. Stek färsen klart med tomatpuré och senap. Och vänd över i en gryta.
I samma stekpanna fräser du den strimlade kålen & löken glansig tillsammans med morot och vitlök. Vänd över i grytan och tillsätt tomatkross och vatten, smula ner buljong och låt det skjuda upp och koka i 10- 15 minuter tills vitkålen har fått lagom fin konsistens. Smaka ev av med mera soja,  senap, salt & peppar. Jag smakade av med sambal oelek för lite hetta. Toppa med creme fraiche och persilja. Servera gärna med gott bröd till.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
VÅRREA på Bubbleroom.  Klicka här:

9
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Vegetariska recept

Idag är det måndag, och det som eftersöks mest på bloggen måndagar är vegetariska recept.
Här kommer tips på 10 GODA vegetariska maträtter.

Världens godaste linssoppa
linssoppa

Krämig ostpaj 

ost

Pasta- & ostsoppa
ostsoppa

Krämig pastasås
pastaSÅS

Vegetariska tacos
ve

Ugnspannkaka
ugn

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Adlinks 🩵 VÅRREA på Bubbleroom. Klicka här:

Vegetarisk kålsoppa
kål

Kikärtsbiffar
kik
Matig äggsallad

ccc

Vegetarisk filodegspaj

filo
7
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KNÄCKEPIZZA

Hej där raringar,
Jag sitter och väntar på att göra en intervju med Aftonbladet. Vi ska prata om de fantastiska resorna vi gjorde till Bornholm. Jag hojtar till när ni kan läsa om reportaget.
Idag startade vi dagen med en brunch, gjord på knäckebrödspizzor.

Du behöver :
Runda knäckebröd
Tomatpure / ketchup 50/50 %
riven ost
rökt skinka
Oregano

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Bryt knäckebrödet i lagom bitar, placera ut på ett bakplåtspapper.
Bred ut tomatsåsen på bröden, riv över rikligt med ost, och klipp över skinkan.
Grädde till osten bubblar.
Krydda över oregano- och servera.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Dagens tips är att det är 20 % RABATT på massa snygga kläder på Bubbleroom,
kolla in dem här

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GRÄDDIG TORSKGRYTA TOPPAD MED STENBITSROM

En god och krämig torskgryta som jag såg kocken på morgonnyheterna laga förra veckan.
Riktigt god, jag gjorde några små ändringar efter det jag hade hemma.

Det här behöver du till 4 portioner:
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
600 gram torsk file
1 citron

Toppas med:
Dill
1 hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom

Serveras med kokt potatis

Gör så här:
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan.
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Senaste fyndet hem är denna pläden för bara 180 kronor.
Skynda att fynda här

10
6 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONLÄNK

OMELETTFRULLE


Det här behöver du: 
3 ägg
2 msk vispgrädde
salt  & peppar
2 bitar klippt rökt skinka
skivadtomat
1 dl riven ost

Gör så här:
Knäck äggen i en skål, vänd ner grädden. Salta & peppar och vispa ihop med en gaffel. Värm upp en panna med smör och vänd ner äggblandningen. Skiva ner tomat, skinka och låt den fräsa en stund. Sist när omeletten börjat stanna river du över massa god ost. När omeletten är genomstekt vänder du upp den på en tallrik med lite goda grönsaker.
Smaklig måltid. 

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och sedan kommer grymmaste tipset från Jotex.
30% på hela ordern vid köp över 500 SEK. Använd kod 423985
KLICKA HÄR

Denna lilla Teddysoffan skulle bli så fin här hemma i Aarons lekrum.


Denna skulle jag vilja ha i vardagsrummet.


8
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONLÄNK

SMAKRIK FLÄSKFILEGRYTA


.

IMG_0022

Det här behöver du:
1 stor putsad fläskfile
smör
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt & peppar
1 dl riven smakrik ost
( tex, präst eller västerbotten)

Toppa med färska örter & knaper stekt bacon

Serveras med ris, potatis eller pasta

Gör så här:
Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg dem på hushållspapper & låt rinna av. Putsa filen och skär i medaljonger.
Finhacka löken och klyfta champinjonerna. Hetta upp en panna med smör och fräs lök & svamp gyllene. Stek sedan fläskfilen klar, krydda med lite salt & peppar. Vispa ihop grädde, crème fraîche, vatten, fond, senap i en kastrull och låt sjuda upp.
Häll sedan detta över fläskfilen och låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält,
strössla över bacon och så är det klart att servera.

IMG_0085

Jonathan som är grym på sallader ( och disken 😉 ) fixade en sallad med blandad grönsallad, tomater, soltorkade tomater, gurka och fetaost. Gott att ringla över lite av olivoljan från fetaosten över salladen.
Vackra färger också.

IMG_0038

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och massa snygga nyheter till garderoben finner du genom att KLICKA HÄR

4
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

FRANSK FLÄSKFILEGRYTA

IMG_1942

Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.

Det här behöver du till denna middag för 4 :
 2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar

Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta

Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och massa snygga nyheter till garderoben finner du genom att KLICKA HÄR

10
Kommentera