Startade dagen med en ordentlig frukost med scrambled eggs,
lite rökt skinka, melon, jordgubbar och FinnCrips.
Äggröra är enkelt att göra( LCHF ) :
smör
3 ägg
5 msk grädde
salt och lite peppar
Rör ihop grädde och ägg och värm upp en stekpanna med smör.
Häll i smeten och rör hela tiden med en sked, klart när den får önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar
Middagen nu ikväll blev grekiskabiffar med tzatziki och en grekisksallad med fetaost och oliver.
Och så blev det hemmagjorda klyftpotatisar i ugn till barnen. Vi hade tänkt att grilla idag, men vädret har varit lite sisådär… Så då gjorde vi lite grekisk mat istället.
Efterrätten kom direkt från frysen, och det blev dessa goda krämiga mint-chokladrutor. Vi bakade dem för ett par veckor sedan, och var lika goooda nu efter att vi tinat dem som de var när de var nybakade. (Micra dem på svagaste effekt *defrost* tills de är ljumna och helt upptinade. ) Pudra över lite florsocker och servera dem med en liten klick lättvispad grädde. Mums!
Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader.
Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet,
och häll sedan upp det på en långpanna – en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.
Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.
Och vi har hyrt några filmer tills ikväll – jag och Jonathan.
Hamilton och Mission Impossible. Hyrde även film till barnen Spy Kids – som vi redan sett ungefär femtioelva gånger 🙂
Och rolig som bara den är den ju också.
Nu önskar jag er en fortsatt riktigt trevlig Lördagskväll.
Glöm inte att plocka in era syréner nu innan de blommar över, det går att göra både god saft och fint syrensocker på blommorna. Min syrensaft står fortfarande kallt i kylen, den börjar få en fin färg nu och det doftar ljuvligt. Och imorgon ska vi provsmaka den. Jag hade aldrig tidigare hört talas om att man kunde göra syrénsaft, innan jag läste det i en trädgårdstidning – men ni verkade vara fler på facebooksom hade koll på detta. Roligt!
Väldoftande syrensockret kan bli en jättefin ”gåbort”- present.
Gör så här:
Tvätta och rensa väldoftande syren. Låt dem torka en stund så att de inte är blöta.
Varva sedan med strösocker i en skål och rör om.
Häll sedan i sockret i en fin glasburk med lock.
Sätt på en fin tyghätta, knyt med en band eller fint rep ( Jag hittade ett syrenlila band hemma )
Klart !
Jag uppdaterade tidigare inlägget med en länk till alla nyttiga smoothie som vi gjort och bloggat om. Klicka där på den fetstilta texten och då hittar ni. Så behöver det bli så mycket repriser på sidan.
Det var alltså Anton som vann Lets Dance 2012. Grattis grattis! Såg ni finalen igår ?
Här är frukosten är uppäten och undan diskad- omelett fylld med philadelphiaost, och sedan lite grönsallad och en somrig vattenmelon. Jättegod var den och knappt inga kärnor i.
Sedan har jag flera tips på goda och nyttiga vattenmelon- smoothie,.
Perfekt mellis för barnen, speciellt nu när varma sommardagar närmar sig…
Flera olika smoothie hittar du här på denna sidan
Vart tog sommaren värmen vägen. Brrr… Idag har det regnat i småland, och varit trist väder. Egentligen gör det inte så mycket, och den nyplanterade syrenhäcken behöver lite extra mycket vatten. Sedan är det mycket roligare att baka och fixa i köket när det är dåligt väder ute. Är det inte så !?
Men nu är det fredagskväll och vi har förberett lite gott framför tv:n, snart är det ju stora finalen av Lets dance som drar igång, och den kan man ju inte missa! Här hemma tror vi att Anton kommer vinna ! Vem tror du ?
Krostini, kex och ost, med jordgubbar och olika sorters melon.
Köpte två förpackningar med jordgubbar från affären, och hann nästan äta upp en hel ask helt själv innan jag var hemma. Det är ju bara så himla gott med färska jordgubbar.
En riktigt god getost, som jag blandar upp med lite philadelphiaost, så att den går lättare att bre på kexen . Riktigt gott med den salta osten, till de söta jordgubbarna!
Har ni inte testat så pröva, vetja!
Eller istället för jordgubbar så funkar det med olika sorters meloner till osten , gott gott gott!
Om ni undrar vilken ost jag brukar ha, så är det denna från president. Grymt god !
Nomi är väldigt koncentrerad när hon bakar,
och mycket hallonmarmelad ska det vara på varje kaka.
Vi dubblade receptet och frös in massa kakor! Perfekt när sommaren och picknick- tiderna närmar sig.
Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl hallonmarmelad ( eller fast sylt )
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.Ställ ugnen på 200 grader.Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallonkakorna i mitten på ugnen i ca 10-12 minuter , tills de är lite gyllene.
Färdig-gräddade hallonkakor.
Alla kakor är godast att äta varma, och gärna med ett glas iskall mjölk också.
Blir det några kakor över så går bra att frysa in dem, och tina upp lite eftersom när det behövs.
Nu sover minstingarna och jag kan sätta mig en stund framför datorn. Idag har Nomi varit hemma för det var stängt på förskolan,så hon fick bestämma vad vi skulle göra något – och valet blev att baka. Perfekt för för vi behövde iallafall fylla på kakförrådet nu inför semestern. Vi bakade hallonkakor, med hallonmarmelad.
Nomi hjälpte till att välja de fina muffinsformarna,och plockade fram ingredienserna och sedan mäta upp allt i skålarna. Hon hjälpte till att forma kakorna, och sedan hälla i sylten. Det är jätteroligt när barnen vill hjälpa till och baka och laga mat.
Söta muffinsformar med pirater och prinsessor .
Och bilder och receptet på Nomis hallonkakor dyker upp på bloggen imorgon 🙂
Hej och god torsdag alla vänner.
Tänkte börja med att tipsa om en väldigt enkel och god vardagsmiddag. Den tar lika lång tid att laga, som riset tar att koka. En krämig korvgryta – som uppskattas av alla och speciellt av barnen i familjen.
Det här behöver du till 5 personer :
Ris
smör
En ring falukorv
1 finriven gul lök
1 burk med creme fraiche ( 5 dl )
2-5 msk chilisås / ketchup ( efter egen smak och tycke )
Salt och peppar
Servering : Ruccola
Gör så här : Koka riset enligt envisningar på paketet .Hetta upp smör i en djup kastrull, fräs finhackad korv och Rör i creme fraiche och chilisås, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme.
Roligt att höra att det är så många nya som hittar hit! Men ju fler vi blir här inne, ju färre kommentarer skrivs….
Det är ju faktiskt bara så mycket roligare att blogga när ni lämnar en liten rad i kommentarsfältet
Och i kommentarsfältet så önskar några av er fler bilder på vårat hus ,
så nu ordnade jag fram lite nya bilder på vardagsrummet på övervåningen iallafall.
Soffan är en Furninova, och även fotöljen.
Dagsfärska liljekonvaljer som jag & Molly hittade på promenaden i morse.
Luktar helt ljuvligt!
Trevligaste Onsdagen önskar jag till dej –
och tack för att du läser! 😀
Jag hade en burk med jordnötssmör hemma som jag inte visste vad jag skulle göra av först, men tillsist slängde jag ihop en snickerspaj. Gillar du jordnötter är detta en fullpoängare, och denna kan serveras både kall & ljummen.
Det här behöver du för att baka denna: Form cirka 24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
Gör din chokladiga kladdkaka så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut och klicka ut jordnötssmöret, och låt det smälta över kakan och bred försiktigt ut lagret. Det går även bra att ställa in kladdkakan med jordnötstoppingen för att det ska smälta snabbare. När du fått det hyfsat jämnt kan du göra tryfflen. Låt grädden sjuda upp och bryt ner chokladen och rör tills du fått en jämn fin smet. Fördela över jordnötstoppingen och låt sedan svalna i kylskåp 1- 2 timmar innan servering.