Gjorde en liknade maträtt för lite sedan.Och det var väldigt gott, så jag lagade det igen – men vi gjorde järpar istället för biffar.
Och sallad till oss vuxna, och klyftpotatisar i ugn till barnen.
Det här behöver du :
1 kilo nötfärs
1 ägg
2 pressade vitlök
1 1/2 tsk torkad oregano
Valfri mängd finhackad persilja
100 gram finsmulad fetaost
salt & peppar
Olivolja att steka i
Serveras med en grekisksallad: Isbergssallad, tomat, rödlök, fetaost, goda oliver, ringla över lite olivolja och lite salladskrydda och tzatziki
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till biffarna, Och forma runda och lagom stora köttfärsbiffar.
Bryn dem sedan i en stekpanna på medelsvagvärme tills de är klara. Servera tillsammans med salladen och tzatziki.
Även ungsrostade potatis är gott att servera till denna maträtt.
Hittade en nyhet från Estrella i chipshyllan och den ska provsmakas ikväll. Jag är inte en chips-typ egentligen, min svaghet är choklad. Just nu som ni vet är det lakritschoklad som jag fastnat för… Så gott så gott. Men ikväll ska vi iallafall provsmaka denna. Någon som redan har prövat och kan ge ett betyg på dem?
Denna veckan är det många skolavslutningar och studenter som går ut skolan.
Jacob hade avslutning igår som vi var och tittade på, och Nomi hade sin sista dag på förskolan då också.
Idag är det skolavslutning för Melvin innan lunch, och Thelma har sin på vid halv två. Perfekt, för då missar vi ingen. Och har vi tur så hinner moster + små kusiner hit till Thelmas avslutning efter jobbet.
Jag hittade en jättefin piketröja häromdagen
till Melvin – som han ska ha på avslutningsdagen.
Och nu dags att bege oss- mot Melvins skola. Ja, klockan här på bloggen går fortfarande en timme fel ….. Hon är halv nio – inte halv åtta.
Jag hittade en ny salladsost i kyldisken när jag var och handlade sist. Annars brukar jag oftast köpa fetaosten på netto, den är sådär perfekt krämig, mjuk och lagom smakrik.
Nu sprang jag iallafall på en nyhet från Fontana, tänkte se om den var någon hit.
Jag startar dagen med ett tips på torsdagsmiddagen.
Det är ett smidigt och lättlagat middagstips!
Till en stor form :
8 dl ”halvtfärdig”-kokt pasta
300 gram kassler
Tomater
2 dl riven Ost
Ostsås
6 dl grädd-mjölk
150 gram mjukost med (en sådan på tub / ask )
1- 2 dl riven (lättsmält )ost
2-3 msk mjöl
salt och peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Finstrimla kasslern. Koka pastan i saltat vatten, tills den nästan är helt klar.
Under tiden gör du ostsåsen, låt gräddemjölken sjuda upp. Spara dock lite vätska till redningen.
Vispa ihop mjölet med vätskan, och häll i redningen i såsen och låt det sjuda upp igen, smaka av med salt och peppar. Vänd ner kasslern i såsen och låt det sjuda tillsammans till pastan är färdig. Ta bort kastrullen från plattan och häll i mjukost och ost, och häll även ner pastan i såsen och rör om tills det blandat sig.
Häll upp allt i en form och toppa med skivad tomat och riven ost.
Gratinera i cirka en kvart – tjugo minuter.
Eller tills gratängen fått en fin färg.
Kikar bara förbi bloggen lite snabbt för att svarar på era frågor. Vi ska iväg på tipspromenad nu alldeles snart med Melvins klass och ha med oss picknick och fika efteråt. Hoppas *Hoppas* att det inte regnar mer nu – så att vi får uppehåll och kan sitta ute och fika. Men innan dess såg jag att jag fått en fråga om tavelramen som jag hade på skrivbordet.
Och den svarta ramen och även ”tavlan” kommer från Ikea.
Man köper motivet som vykort – fem vykort i varje förpackning.
Jag minns inte exakt priset på dem, men kolla här på www.ikea.se
Nu : Dags att packa ner kaffe, saft och muffins i picknick-korgen.
Hej så länge.
Idag så lunchade jag med min man, vi brukar mest hämta thaimat – men idag så blev det ”mexikanska burritos” Riktigt gott – och vitlökssåsen var grym.
Det var svårt att fota denna måltid och få den att se fin ut på bild , så ni får föreställa er hur god den var! 🙂
Mexikanskt kryddad köttfärs , inlindad i vetetortilla och gratinerad med en smakrik tomatsås + ost. Krispig sallad, med jalapenos till och så en riktigt god vitlökssås.
Gott gott gott… Och hemmagjorda Mexikanska Burritos ska snart lagas här hemma.
Bra förvaring kan man inte få för mycket av.
Och det är extratrevligt också när den bra förvaringen är fin.
Jag tycker att det är fint att blanda in lite korg / rotting bland – alla ljusa rummen / ytorna och vita möbler
som vi har hemma. Det ger en väldigt ombonad och hemtrevlig känsla med sådana här material i inredningen. Och nu sist när jag var iväg så hade jag turen att springa på en jättefin rotting- koffert. Den var jag bara var tvungen att köpa, och den blev så fin här hemma också.
Till badrummet att förvara fina frottehanddukar i.
Vilken fantastisk solig och fin eftermiddag vi fick här i växjö, och efter middagen åkte vi iväg till träningen. Jag och Nomi tog med oss picknick-filten och satt i gräset och tittade på Melvins fotbollsträning. Hoppas att det kan få vara lite fint väder nu – istället för regn och rusk.
Jag har fått några mail att det är svårt att hitta gamla recept på sidan. Tack för att ni hör av er! Om det är så att ni inte hittar receptet ni söker i taggarna / Kategorierna så finns även en sökruta till höger där det går bra att skriva in sökord. Annars maila mej, så hjälper jag till att hitta det i receptbanken här.
Anna, här kommer receptet som jag tror att det var du sökte.
Färgade söta maränger.
Maränger är busenkelt att göra, men det finns lite viktiga saker att tänka på.
Skåla och visp måste vara rena och torra. Och ingen äggula får komma med i vitorna .
Gör så här :
Ställ ugnen på 130 grader
Separera äggvitorna och lägg dessa i en bunke, häll upp socker och den pressade citronsaften.
Vispa länge – du ska vispa äggsmeten så hård att det ska gå och hålla bunken upp och ner utan att den rör sig.
Då kan du droppa i karamellfärgen. Men vänd bara i färgen försiktigt med sleven – då blir det en starkare kontrast på vitt och rosa eller turkost
Klicka ut lagom stora maränger på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Eller spritsa om du vill ha dem jämna.
Ställ in i mitten av ugnen. och grädda dem i ca 40 – 60 minuter ( det beror ju på hur stora maränger ni har gjort. ) Ibland kan de behöva ytterligare lite tid om man gör större maränger. De ska vara lite sega i mitten – det är godast
Jag har ju även tidigare gjort de blåa, så här blev de
Var och handlade på ÖoB igår och hittade isglassar i tetraförpackningar! Det brukar vara uppskattat. Man köper dem som saft, sedan fryser man in dem när man kommer hem. Smidigt eftersom de inte hinner smälta på vägen hem heller.Det fanns flertalet smaker att väjla på. Köpte två förpackningar ( med 10 stycken i varje ) , coca cola- smak och en med hallon- smak. Cirka tjugo kronor var priset per förpackning.
Perfekt nu när det behöver fyllas på med massa glass inför det kommande sommarlovet 🙂