Nya ost- och chiliringar

 

Hittade en nyhet från Estrella i chipshyllan och den ska provsmakas ikväll. Jag är inte en chips-typ egentligen, min svaghet är choklad. Just nu som ni vet är det lakritschoklad som jag fastnat för… Så gott så gott. Men ikväll ska vi iallafall provsmaka denna. Någon som redan har prövat och kan ge ett betyg på dem?

Mitt betyg kommer senare i kommentarsfältet 🙂

IMG_6866

Fortsatt trevlig fredag till dig !

1
4 kommentarer

Skolavslutningar

Denna veckan är det många skolavslutningar och studenter som går ut skolan.
Jacob hade avslutning igår som vi var och tittade på, och Nomi hade sin sista dag på förskolan då också.
Idag är det skolavslutning för Melvin innan lunch, och Thelma har sin på vid halv två. Perfekt, för då missar vi ingen. Och har vi tur så hinner moster + små kusiner  hit till Thelmas avslutning efter jobbet.  

Jag hittade en jättefin piketröja häromdagen
till Melvin – som han ska ha på avslutningsdagen.

IMG_6868

IMG_6870-001

Och nu dags att bege oss- mot Melvins skola. Ja, klockan här på bloggen går fortfarande en timme fel ….. Hon är halv nio – inte halv åtta.

Hej så länge.

0
7 kommentarer

Salladsost

 

Jag hittade en ny salladsost i kyldisken när jag var och handlade sist.  Annars brukar jag oftast köpa fetaosten  på netto, den är sådär  perfekt krämig, mjuk och lagom smakrik.
Nu sprang jag iallafall på en nyhet från Fontana, tänkte se om den var någon hit.

Någon som smakat den ?

IMG_6479-001

0
12 kommentarer

Pastalåda med kassler

Jag startar dagen med ett tips på torsdagsmiddagen.
Det är ett smidigt och lättlagat middagstips!

IMG_4586-001

Till en stor form :
8 dl ”halvtfärdig”-kokt pasta
300 gram kassler
Tomater
2 dl riven Ost

Ostsås
6 dl grädd-mjölk
150 gram mjukost med (en sådan på tub / ask )
1- 2 dl riven (lättsmält )ost
2-3 msk mjöl
salt och peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Finstrimla kasslern. Koka pastan i saltat vatten, tills den nästan är helt klar.
Under tiden gör du ostsåsen, låt gräddemjölken sjuda upp. Spara dock lite vätska till redningen.
Vispa ihop mjölet med vätskan, och häll i redningen i såsen och låt det sjuda upp igen, smaka av med salt och peppar. Vänd ner kasslern i såsen och låt det sjuda tillsammans till pastan är färdig. Ta bort kastrullen från plattan och häll i mjukost och ost, och häll även ner pastan i såsen och rör om tills det blandat sig.
Häll upp allt i en form och toppa med skivad tomat och riven ost.

Gratinera i cirka en kvart – tjugo minuter.
Eller tills gratängen fått en fin färg.

IMG_4600

0
6 kommentarer

På väg…..

Kikar bara förbi bloggen lite snabbt för att svarar på era frågor. Vi ska iväg på tipspromenad nu alldeles snart med Melvins klass och ha med oss picknick och fika efteråt.  Hoppas *Hoppas* att det inte regnar mer nu – så att vi får uppehåll och kan sitta ute och fika. Men innan dess såg jag att jag fått en fråga om tavelramen som  jag hade på skrivbordet.

Och den svarta ramen och även ”tavlan” kommer från Ikea.

IMG_6494-001

Man köper motivet som vykort – fem vykort i varje förpackning.

IMG_6498

Jag minns inte exakt priset på dem, men kolla här på www.ikea.se
Nu : Dags att packa ner kaffe, saft och muffins i picknick-korgen.
Hej så länge.

0
Kommentera

Mexikanska Burritos

Idag så lunchade jag med min man, vi brukar mest hämta thaimat – men idag så blev det  ”mexikanska burritos” Riktigt gott – och vitlökssåsen var grym. 

Det var svårt att fota denna måltid och få den att se fin ut på bild , så ni får föreställa er hur god den var! 🙂

IMG_6572 

Mexikanskt kryddad köttfärs , inlindad i vetetortilla och gratinerad med en smakrik tomatsås + ost. Krispig sallad, med jalapenos till och så en riktigt god vitlökssås.

IMG_6581

Gott gott gott… Och hemmagjorda Mexikanska Burritos ska snart lagas här hemma.

*Skriver genast upp på matlistan*

0
3 kommentarer

Fin korgförvaring

 
Bra förvaring kan man inte få för mycket av.
Och det är extratrevligt också när den bra förvaringen är fin.

IMG_6522-001

Jag tycker att det är fint att blanda in lite korg / rotting bland – alla ljusa rummen / ytorna och vita möbler
som vi har hemma.  Det ger en väldigt ombonad och hemtrevlig känsla med sådana här material i inredningen. Och nu sist när jag var iväg så hade jag turen att springa på en jättefin rotting- koffert. Den var jag bara var tvungen att köpa, och den blev så fin här hemma också.

Till badrummet att förvara fina frottehanddukar i.

IMG_6518-001

0
4 kommentarer

Söta maränger

 

Hej och god kväll!

Vilken fantastisk solig och fin eftermiddag vi fick här i växjö, och efter middagen åkte vi iväg till träningen. Jag och Nomi tog med oss picknick-filten och satt i gräset och tittade på Melvins fotbollsträning. Hoppas att det kan få vara lite fint väder nu – istället för regn och rusk.

 Jag har fått några mail att det är svårt att hitta gamla recept på sidan.  Tack för att ni hör av er!  Om det är så att ni inte hittar receptet ni söker i taggarna / Kategorierna  så finns även en sökruta till höger där det går bra att skriva in sökord.  Annars maila mej, så hjälper jag till att hitta det i receptbanken här.

 Anna, här kommer receptet som jag tror att det var du sökte. 

Färgade söta maränger.

Maränger är busenkelt att göra, men det finns lite viktiga saker att tänka på.
Skåla och visp måste vara rena och torra. Och ingen äggula får komma med i vitorna .

Du behöver :

4 äggvitor
3 dl strösocker
1 msk färskpressad citronsaft

10 – 20 droppar karamellfärg.

Gör så här :
Ställ ugnen på 130 grader
Separera äggvitorna och lägg dessa i en bunke, häll upp socker och den pressade citronsaften.
Vispa länge – du ska vispa äggsmeten så hård att det ska gå och hålla bunken upp och ner utan att den rör sig.
Då kan du droppa i karamellfärgen. Men vänd bara i färgen försiktigt med sleven – då blir det en starkare kontrast på vitt och rosa eller turkost

Klicka ut lagom stora maränger på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Eller spritsa om du vill ha dem jämna.
Ställ in i mitten av ugnen. och grädda dem i ca 40 – 60 minuter ( det beror ju på hur stora maränger ni har gjort. ) Ibland kan de behöva ytterligare lite tid om man gör större maränger. De ska vara lite sega i mitten – det är godast

Jag har ju även tidigare gjort de blåa, så här blev de

0
3 kommentarer

Isglassar

 Var och handlade på ÖoB igår och hittade isglassar i tetraförpackningar! Det brukar vara uppskattat. Man köper dem som saft, sedan fryser man in dem när man kommer hem. Smidigt eftersom de inte hinner smälta på vägen hem heller.Det fanns flertalet smaker att väjla på. Köpte två  förpackningar ( med 10 stycken i varje )  , coca cola- smak och en med hallon- smak. Cirka tjugo kronor var priset per förpackning.

 

 

IMG_6553-001

Perfekt nu när det behöver fyllas på med massa glass inför det kommande sommarlovet 🙂

 

 

0
2 kommentarer

Skrivbords – makeover

Hej  och god tisdagsmorgon.

Startar dagen med ett litet blogginlägg om det gamla skrivbordet som jag fyndade förra veckan.  Och ni som följer matbloggen via facebook såg redan igår att jag vart färdig med skrivbordet. Och nu har jag hunnit att få ordning och  minskat ner storleken på bilderna. Både före och efterbilder har fotats. Och så här såg skrivbordet ut när det flyttade in hos oss förra veckan.

Vill du följa matbloggen via facebook så trycker du här :

IMG_6186
Det slipades och målades om i en vit nyans ( såklart ) 😀
och passar nu mycket bättre in i huset.

IMG_6538

Jag skruvade bort beslagen / handtagen innan för att målningen skulle gå lättare.
Och sparade dessa- för jag tyckte de var så fina.

IMG_6491

Detta är den nya bloggplatsen – behöver bara hitta mig någon fin gammal stol som matchar skrivbordet nu.
Och en lite äldre skrivbordslampa söker jag. Eventuellt i plåt, men jag har inte bestämt mig än.

IMG_6494-001

Jag tycker att det är lite charmigt att skrivbordet inte är helt perfekt,
Det ska synas att det är gammalt, och det är lite ojämnheter och sprickor i trät.  Men jag har inte slipat kanterna efter målning –
tycker att det är lagom slitet precis som det är nu.

IMG_6541

Gillar ni inlägget så får ni gärna klicka på ”gilla”   🙂

4
22 kommentarer