Små söta violer hittade jag också på blomsterlandet när jag var där sist.Jag köpte ett par stycken och har dem just nu ute i glasverandan i vita lite slitna krukor.
De ska planteras ut sedan, tyckte bara att de var lite söta att ha inomhus nu medan de blommade. Sedan ska de tydligen vara väldigt lättskötta och snabbt sprida sig till en täckande mattadär man sätter dem, hoppas att jag har den turen med mina minivioler nu också.
Nu har du chansen att vinna 5 stycken checkar till valfria färskostar från Cantadou.
Allt du behöver göra är att berätta om hur din stund med Cantadou ser ut. Kort och gott – beskriv din cantadou- stund bland kommentarerna och glöm inte att ange giltig mailadress, kolla sedan in igen på bloggen på Söndag för att se om det var just du som vann.
Vaknade ganska tidigt och startade morgonen med en härlig frukost med blandannat avokado och jordgubbar – och nu kostar knappt jordgubbarna någonting. Så man kan unna sig extra mycket nu – 20 kronor litern kan du köpa dem för här i växjö. Och Mycket jordgubbar blir det….
Doftljus brukar jag försöka köpa så ofta jag springer på några som jag tycker luktar gott, de får inte dofta för tungt eller för mycket. Helst fördrar jag syrliga dofter såsom citrus eller apelsindofter, men även en del blommiga friska dofter funkar.
Och eftersom sommarens färger i köket är rosa så passade det bra att köpa lite matchande väldoftande ljus till köket.
När jag köper större doftljus är det lite viktigt att burkarna är fina också. Dessa i glasburkar med lock till köpte jag på blomsterlandet.
När ljusen har brunnit ur så är det perfekt att diska ur glasburkarna och ha dem till sylt
eller egen hemmagjord marmelad.
Och nu till receptet på koladröm – tårta som Thelma bakade igår. Inspiration från Icas buffetidning, vi valde bort daimen i receptet denna gången – för det hade vi ingen hemma.
* * * * * * * * * * * * * *
Följ gärna bloggen via facebook här och instagram: @jennysmatblogg
* * * * * * * * * * * * * *
Drömkola – tårta med färska jordgubbar
Rena godistårtan med digestivebotten, hemkokt kolakräm och daimgrädde. Kondenserad mjölk förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög jordgubbar.
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
150 gram smör
300 gram digestivkex
1 liter jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen ( den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering. Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
Tips för allergiker: Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper. Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.
Många av er önskar grilltips! Eftersom sommar & grillsäsongen är här- då är det alltid roligt med nya förslag. Ett av grillmiddagens bästa tillbehör är ostfyllda champinjoner. Detta gör vi nästan uteslutande till alla grillmiddagar. Men eftersom vädret var lite sisådär nu ett tag så lagades denna middagen inomhus, och istället för grillade – så blev det ugnsbakade champinjoner fyllda med färskost. Jättegott.
Vi testade en nyhet bland färskostarna Cantadous gräslök och basilika. En god smakrik och len färskost.
Vi ett hade ett tjugotal champinjoner som vi fylllde och värmde i ugnen & dessa var försvinnande goda, med den mjuka varma osten tillsammans med champinjonerna – det är yummi ! Uppläggningsfatet med den färskostfyllda svampen vart tom på nolltid.
Har ni inte prövat, så gör de tills nästa middag eller nästa grillkväll.
Antingen så grillar man dem, eller så gör man dem i ugnen.
Och detta är jätte enkelt och blir alltid lika uppskattat.
Rensa champinjonerna och ta bort svampfoten. Fyll upp med en god färskost, och penla med lite olivolja på baksidan, lägg i en form
och ställ in i ugn i 225 grader, i några minuter.Osten ska bara smälta – serveras genast
.Och så här ser förpackningen ut som jag prövade – det är en nyhet från Cantadou: Basilika och Gräslök
Thelma ville baka något extra fint idag för att hon skulle få besök av en kompis här i ett par dagar.
Och när Thelmis började baka, så var Nomi snabbt på plats och ville även hon vara med – så lillasyster fick vispa ( och äta ) grädde med Thelma bakade resten av tårtan.
Visst blev den väl tjusig!! 😀
Nu är det dags för fika …… och kika på halv åtta hos mig ! Tycker det är så roligt med alla dessa matlagningsprogram.
Jag fick en kommentar om att ni ville se saftkannan jag köpte igår, och nu har jag hunnit att fota den.
Jag hittade den på blomsterlandet och tyckte att den passade kanon till mina mindre assietter. Det finns även fina tallrikak, muggar och fat i samma serie och olika färger.
Jag köpte kannan efterom den gick i puderrosa och matchade tallrikarna.
Annars var den turkosa också jättefin.
Hittade även en fin liten rosbuske till köksbordet i rosa/beiget.
Rosa / lila doftljus i fina glas på fot,
hittade jag på ikea för ganska länge sedan. Och bunkrade upp med massor för att jag tyckte att de var så fina.
Passar också bra nu till sommarens bordsdukningar.
Hoppas du fått en fin morgon, trots vädret! Solen skiner just nu över växjö – men jag har hört att det ska bli en hel del regn och rusk även idag – men det är ganska mysigt det också faktiskt. Tänkte ta och måla lite ramar idag och månbordet som jag nyss fått. Vi startade iallafall dagen med en sommarfrukost av krämig äggröra och knaperstekt bacon, knäckebröd och så lite vattenmelon.
Vi äter väldigt mycket vattenmelon just nu och den ärju bara så god den här kärnfria sorten.
Jag stormtrivs med de nya små assietterna från Ikea.
Färgen tycker jag är helt ljuvlig, jag hittade en saftkanna igår på blomsterlandet som jag tror kommer kunna matcha dessa
Vad roligt det har varit att läsa ikapp vilka ni är och hur ni hittade hit! Sedan var det var ett tag sedan jag hade LCHF-tips på bloggen,men nu är det dags igen. Detta är ett recept som inte innehåller så mycket kolhydrater – och det är jättegott att göra är fyllda paprikahalvor. Jag brukar göra dessa med tacofärs ( dock inte lika LCHF )
Det här behöver du till 6 stycken halvor :
3 stycken avlånga paprikor
2- 3 Mozzarellakulor
Smör
300 gram köttfärs
1/2 riven gul lök
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
Ev. lite kulör soya
salt och peppar
Gör så här:
ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en sekpanna med smör fräs löken snabbt innan du bryner färsen i samma stekpanna.
När den är klar, så vänder du ner creme fraiche, sambal oelek , salt och peppar.
Låt sjudapå svag värme i ett par minuter. Vill du ha mörkare färg så droppa ner några droppar soya.
Tvätta, dela & kärna ur paprikorna och lägg i en form, fördela köttfärsröran i paprikorna.
Täck de fyllda paprikorna med rikligt av mozzarellaost
Och ställ in formen i mitten på ugnen,
och gratinera tills osten har smält och fått fin färg.