Mot Göteborg

God morgon Lördag!

Här vaknade vi tidigt av väckarklockan – redan innan sju
och  startade vi dagen med en stor frukost på blandannat äggröra,  rostbröd och knaperstekt bacon.

IMG_7564

Melvin och Nomis farmor & farfar precis varit och hämtat dem. För de ska att åka till Kålmården och vara borta tills imorgon.Jag, jonathan , Jacob och Thelma har precis packat ut vår packning i bilen och vi åker snart, till Liseberg!De har fått lite nya karuseller sedan vi var där sist- de ska bli riktigt riktigt  roligt 🙂
Åkpass och entrebiljetter fixade vi smidigt-  på deras hemsida för ett par dagar sedan. . . . Toppen.

Nu dags att åka…. Mot Göteborg

0
3 kommentarer

Fredagskväll

God kväll!

Hoppas eran fredag har varit fin. Här startade dagen med strålande solsken, som senare i eftermiddag övergick till regn.
Vi har varit iväg och kollat på Jacobs fotbollscup idag , och hejat på dem!   Efter sista matchen så åkte vi in till stan och uträttade lite ärenden, och sedan insåg vi att det blev alldeles för sent för att laga mat – så istället blev det hämtmat från favorit thai-matsställe .  Vi beställde in massa olika menyer- och tog med oss hem.

På min tallrik blev det vårrullar, ris och en stark rödcurrygryta  :

IMG_2419

Hyrde lite filmer -blandannat Alvin och gänget 3 ( som vi redan sett på bio )Men Melvin och Thelma ville så gärna se den igen.

Jag och Jonathan tänkte kolla på En gång i Phuket .

Någon som sett den?

IMG_7573

0
4 kommentarer

Mera smörgåskrasse

Det var då tid för att så  lite ny smörgåskrasse häromdagen.
Och jisses vad den växer snabbt alltså – idag var den så pass färdig att det blev lite nyklippt grön krasse på mackorna ( finncrispen)

Avokado, kokt ägg, skivade körsbärstomater och ett par finncrips.
En ganska bra start på dagen 😀

IMG_7479

0
3 kommentarer

Nygräddade våfflor och en stor blombukett

Lunchen idag fixade Thelma och hennes kompis Tindra,  det blev våfflor. Som tjejerna lagade helt själva och även fotade.
Våffelmix som blandades enligt receptet på förpackningen ( förutom att de bytte ut ett par deciliter mot bubbelvatten)
Medan de gräddade våfflor så hann jag med att klippa klart gräset  och det var välbehövligt vill jag lova –  efter allt regnande!

Nygräddade våfflor !

IMG_7524

En stor blombukett plockade tjejerna in till hallen också – i den stora vita mjölk-kannan.
Tycker att det är så fint att blanda alla olika sommarblomster.

En rejäl stor & fin sommarbukett – gör hela hallen lite extra sommarfin.

IMG_7499-001

 

Och nu ska jag ut och fortsätta att försöka få iordning i trädgården. Lika bra att passa på när det är fint väder, och det är ju faktiskt bara så roligt och se vilken skillnad det blir 😀

0
4 kommentarer

Söta violer

Små söta violer hittade jag också på blomsterlandet när jag var där sist.Jag köpte ett par stycken och har dem just nu ute  i glasverandan i vita lite slitna krukor.

De ska planteras ut sedan, tyckte bara att de var lite söta att ha inomhus nu medan de blommade. Sedan ska de tydligen vara väldigt lättskötta och snabbt sprida sig till en täckande mattadär man sätter dem, hoppas att jag har den turen med mina minivioler nu också.

IMG_2470

Vita och lila små violer.

0
Kommentera

Tävlingsdax

Tävlingsdax i samarbete med cantadou

Gräslök

Tävling

Nu har du chansen att vinna 5 stycken checkar till valfria färskostar från Cantadou.
Allt du behöver göra är att berätta om hur din stund med Cantadou ser ut.  Kort och gott – beskriv din cantadou- stund  bland kommentarerna  och glöm inte att ange giltig mailadress, kolla sedan in igen på bloggen på Söndag för att se om det var just du som vann.

Tävlingen pågår t.om lördag den 30:e juni.

Lycka till.

0
29 kommentarer

God morgon torsdag

Goood morgon Torsdag!

Vaknade ganska tidigt och startade morgonen med en härlig frukost med blandannat avokado och jordgubbar – och nu kostar knappt jordgubbarna någonting. Så man kan unna sig extra mycket nu –  20 kronor litern kan du köpa dem för här i växjö. Och Mycket jordgubbar blir det….

IMG_2427
Och ett par koppar kaffe …..

0
4 kommentarer

Doftljus i glasburkar

Doftljus brukar jag försöka köpa så ofta jag springer på några som jag tycker luktar gott, de får inte dofta för tungt eller för mycket. Helst fördrar jag  syrliga dofter såsom citrus eller apelsindofter, men även en del blommiga friska dofter funkar.

Och eftersom sommarens färger i köket är rosa så passade det bra att köpa lite matchande väldoftande ljus till köket.

IMG_2443-002


När jag köper större doftljus är det lite viktigt att burkarna är fina också. Dessa i glasburkar med lock till  köpte jag på blomsterlandet
.
  

 

 

IMG_2444-003

 

När ljusen har brunnit ur så är det perfekt att diska ur glasburkarna och ha dem till sylt
eller egen hemmagjord marmelad.

0
2 kommentarer

Recept på koladrömstårta

Och nu till receptet på koladröm – tårta  som Thelma bakade igår. Inspiration från Icas buffetidning, vi valde bort daimen i receptet  denna gången – för det hade vi ingen hemma.

* * * * * * * * * * * * * *
Följ gärna bloggen via facebook här och instagram: @jennysmatblogg

* * * * * * * * * * * * * *

Drömkola – tårta med färska jordgubbar

IMG_2507

Rena godistårtan med digestivebotten, hemkokt kolakräm och daimgrädde. Kondenserad mjölk förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög jordgubbar.

Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
150 gram smör
300 gram digestivkex
1 liter jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

 Gör så här:

Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen (  den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

Tips för allergiker: Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper. Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen.

IMG_2505

2
29 kommentarer

Fyllda champinjoner

Många av er önskar grilltips! Eftersom sommar & grillsäsongen är här- då är det alltid roligt med nya förslag. Ett av grillmiddagens bästa tillbehör är ostfyllda champinjoner. Detta gör vi nästan uteslutande till alla grillmiddagar.   Men eftersom vädret var lite sisådär nu ett tag  så lagades denna middagen inomhus, och istället för grillade – så  blev det ugnsbakade champinjoner fyllda med färskost. Jättegott.

Vi testade en nyhet bland färskostarna Cantadous gräslök och basilika.  En god smakrik och len färskost.
Vi ett hade ett tjugotal champinjoner som vi fylllde och värmde i ugnen & dessa var försvinnande goda, med den mjuka varma osten tillsammans med champinjonerna – det är  yummi !  Uppläggningsfatet med den färskostfyllda svampen vart tom på nolltid.

  Har ni inte prövat, så gör de tills nästa middag eller nästa grillkväll.

fyllda champinjoner

Antingen så grillar man dem, eller så gör man dem i ugnen.
Och detta är jätte enkelt och blir alltid lika uppskattat.
Rensa champinjonerna och ta bort svampfoten. Fyll upp med en god färskost, och penla med lite olivolja på baksidan, lägg i en form
och ställ in i ugn i 225 grader, i några minuter.Osten ska bara smälta – serveras genast

.Och så här ser förpackningen ut som jag prövade – det är en nyhet från Cantadou: Basilika och Gräslök

Gräslök

//

0
9 kommentarer