En gammal kista / koffert

Välkommen Måndag 🙂

Sådär, nu har jag fotat och fixat iording ett par bilder på den gamla kistan jag köpte på blocket förra veckan. det är en större koffert med rejält mycket plats till förvaring.  När jag hittade den så var den en ganska tråkig & mörk möbel, men som blev riktigt bra efter ommålning.

 Före bild

IMG_7937

Efter en hel del ( urmycket ) slipning så var det dags att måla. Får många mail och kommentarer om vilken färg jag använder. Jag rekommenderar er att gå till er färghandlare , berätta vilken möbel ni ska måla om , så hjälper de er att ta fram en fin vit färg. Med eller utan färgbrytning. Jag handlar all min färg på Flugger. Är jättenöjd, en halvblank färg vill jag ha.

Kistan står även den just nu i glasverandan, får se vart den kommer hamna senare. Jag gillar att de gamla möblerna är lite ojämna och har lite sprickor och detta, det ska synas att möblerna är gamla.

Efter bild

IMG_8497
de små plåtaskarna tyckte jag blev fina där på kofferten också.

IMG_8376

0
11 kommentarer

Fika

God kväll.

Vi har haft en riktigt rolig dag idag när Therese och familj har varit här, hoppas ni också har haft en fin söndag. Såg att lite kvällssol har hittat till altanen här , så vi ska passa på att sitta ute och fika lite- jag och min man.  Nybryggt kaffe, och lite av jordgubbs- och rabarberpajen med marsansås  som blev över från fikat idag.

Någon undrade vilka utemöbler vi till sist köpte, och det blev stolarna som jag visade tidigare, och till dem ett laserat klaffbord.

IMG_7926

0
6 kommentarer

Kräfttzatziki med lax

IMG_1806

Du behöver till 4 portioner :
4 bitar lax
salt & dill
smör

Servera med färskpotatis

Recept kräfttzatziki:

2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka 1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här:

Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska, vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin. Klart.

0
2 kommentarer

Tidig frukost

God morgon Söndag!

Jag vaknade tidigt idag, och var ute med Molly på en extra tidig morgonpromenad.Åt frukost redan innan klockan sju, en riktig dunderfrukost-  knaperstekt bacon med en krämig äggröra, avokado och röd paprika. Helt proppmätt. Och nu har resten av familjen börjat vakna till.  Om några få timmar får vi gäster, det är min fina vän Therese och hennes barn kommer hit.  Så det är nog tid att bestämma vad jag ska baka till fikat.

IMG_8414
Hoppas du får en riktigt fin Söndag!

0
6 kommentarer

Fin gammaldags förvaring

God kväll !
Nu är vi hemma från igen från både sommarstugan och ett litet besök på Öland, tyvärr var det inget strandväder alls, utan väldigt kallt, och regningt. Håller tummarna för att sommarvärmen snart kommer hit. Jag har iallafall målat klart möblerna nu, och tänkte ta lite bilder på dem imorgon.   Sedan ni brukar ni önska er lite shoppingtips och då kom jag att tänka på dessa fina boxar som jag hittade senast. Fina och praktiska förvaringar behövs ju  alltid, och  jag kunde inte låta bli att köpa dessa söta förvaringsaskar med ett vackert rosmönster på när jag sprang på dem i butik

 

I offwhite, och ett beige / grått rosmönster

IMG_8119

P.s just nu står de här är månbordet som jag har målat färdigt. Vitt såklart-
Ska ta lite bilder på det så  snart jag hinner –  jag har inte riktigt bestämt mig för vart de ska stå – så det får stå i glasverandan tills vidare.

IMG_8404

Någon som vet eller kan gissa  vart jag hittade dem ?

0
8 kommentarer

Marinad till kycklingspett

Här kommer ett litet  grilltips !  🙂

IMG_7759-001

Det här behöver du :

1 dl olivolja / Rapsolja
1/2 dl sweetchilisause
1 tsk sambal oelek
2 msk färskpressad citron
1/2 tsk salt

Rör ihop alla ingredineser och marinera kycklingköttet kvällen innan det ska grillas.
Jag strödde över lite torkad timjan efter att kycklingen vart grillad

Så gott!

IMG_7763

0
6 kommentarer

Saftig banankaka med chokladbitar

Hej bloggisar,

Har ni ett par  övermogna prickiga bananer hemma i fruktskålen, kasta inte… Utan baka istället denna ljuvligt goda efterrätt. Jag tycker att det är jätteroligt att läsa att ni var så många som önskade receptet på denna banankakan – både här och på facebook

Varsågoda, här kommer receptet på den smarriga sockerkakan med smak av banan, choklad och liiite kaffe.

Den absolut godaste och saftigaste chokladkakan – ever! 

IMG_8171-002

Har du några bananer i fruktskålen som börjar se lite tråkiga och prickiga ut.
Släng dem inte, utan gör en saftig banankaka istället. Jag gjorde en banankaka häromdagen, hade i lite choklad och en skvätt kaffe som verkligen lyfte kakan.

Det här behöver du:
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Smör till formen + ströbröd

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst.
Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen,
Rör ner allt i ägg/smör smeten och vänd om tills du fått en jämn smet.
Fördela allt i den smorda och bröade formen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 – 60 minuter.

Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen.
Då chokladen är mjuk och krämig.

För att komma till bloggens första sida klicka HÄR

IMG_8240

 

 

1
23 kommentarer

Sommarstugan och sockerkaka

Här kommer ett litet hej från sommarstugan 🙂

Vi har det jättebra, trots att solen lyser med sin frånvaro. Det är bara så fint och hemtrevligt här i stugan ( vi har lånat den av farmor och farfar tills imorgon) Och angående vädret så får vi se det från den ljusa sidan- och det regnar ju faktiskt inte- men det är inget strandväder idag inte. Snart är det däremot dags för lunch, och barnen önskade lasagne. Innan dess så vi gå ut på en liten promenad med Molly. Och hon stormtrivs här vid  havet.

IMG_8243

Vi skulle ju ha bakat en kladdkaka igår innan vi åkte, men jag såg sen att vi hade väldigt gott om bananer – och flera hade börjart bli så där halvtråkiga och bruna . Och då blev det istället sockerkaka med banan och choklad. Riktigt god och jag hackade chokladen i stora bitar, så att det blev lite större chokladbitar i den !!
Den sockerkakan som inte går åt, funkar utmärkt att frysa in.

IMG_8240

En riktigt chokladig sockerkaka med smak av banan och kaffe.

Det är semestertider och många är lediga,  men knappt inga kommentarer alls här trots många besökare.
Så vad tror ni om ett litet hej eller en litet kommentar under blogginlägget…. Efter en 100 stycken så kommer receptet på studs 🙂

0
88 kommentarer

Kladdkaka med sega pollybitar

Hej igen,

Jag tar en liten paus med en kopp kaffe framför datorn – vi håller på att packa och städar det sista nu- innan husvakten kommer. Ska åka till sommarstugan i ett par dagar. Hoppas på fint väder så vi kan sola och bada. Flera mail har trillat in om möblerna jag köpte. Bilder kommer, men de är inte riktigt färdiga än. Jag har iallafall hunnit med att slipa dem, och måla dem en gång. Så håll utkik, för snart kommer lite bilder på dem. Jag tror (hoppas ) att de kommer bli fina.

Och innan vi åker tänkte jag baka en riktigt god (favorit)-kladdkaka , med sega pollybitar.

polly

Till en rund form ca 18-20 cm:
Smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
Valfri mängd Polly

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg och socker ( Vispa inte )
Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser , och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager.
tryck sedan ner valfri mängd Polly i kakan och grädda i ca 15- 20 minuter.

Låt kakan stå kallt och stanna till sig en timme innan servering.

Servera kladdkakan med grädde

0
8 kommentarer

Blåbärssorbet

IMG_1951 IMG_1955

Det här behöver du:
225 gram frusna / färska blåbär
2 1/4 dl vatten
1 1/4 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
1 äggvita

Gör så här:
koka upp vatten och socker till en simmig sockerlag. Mixa bären och pressa purén genom en sil.
Blanda ihop den svala sockerlagen med bären. Och pressa över citronsaften. Vispa äggvita poröst och rör inpå med blåbärssmeten. Ställ in i frysen men rör runt 2 ggr i timmen om du inte har glassmaskin.

1
1 kommentar