En krämig LCHF- gratäng.
Jag gjorde en liknande gratäng för lite sedan, Den blev riktigt god. Så vi lagade den igen, men ändrade lite i ingredienserna.
Gratäng innan gräddning
Det här behöver du :
1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk röd pesto
salt och peppar
Ca 1 dl riven ost till gratinering
Den här peston använder jag helst. Den är kryddig och smakrik.
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 25o grader. Skär lagom stora buketter från kålhuvudet. Koka upp vattnet och lägg ner blomkålsbuketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig. Vänd ner grädde, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Sedan du smaka av med salt, peppar och lite pesto .
När blomkålen är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten.
Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över. Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter
Smaklig måltid.