Hej där,
Nu har matsajten närmare 4000 olika maträtter & kakor att söka bland. Välj bland de olika genom att klicka på kategorierna, klicka på de 3 strecken uppe till höger. Idag tänkte jag tipsa om en god och lättlagad maträtt som kanske kan passa till helgmyset. Langos det är så himla gott att äta, och så enkelt!
Följ gärna min FACEBOOK och Instagram @jennysmatblogg
för fler uppdateringar.
Till langosbrödet för 15 små langos :
25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 kokt potatis
Cirka:
7 dl vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering
Tillbehör :
Gräddfilsås ( 1 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche + 2 (1) klyftor vitlök och salt)
2 röd lök finhackade
räkor
1 burk Röd eller svart rom
1-2 dl lagrad ost
Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl.
Arbeta till en slät deg, som är ganska lös. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, det kan gå åt en dl mjöl för att kavla ut degen.
Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar.
Låt dem jäsa igen , på ett mjölat bakplåtspapper i cirka 10 – 15 minuter.
Häll upp oljan i fritösen eller i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan. Prova att fritera lite vittbröd, det sak bli gyllene.
Fritera sedan bröden så att de blir gyllengula och läg dem på ett hushållspapper så att lite av oljan rinner av.
Under tiden, rör ihop såsen och ställ kallt i tio minuter innan servering.
Sedan är det klart att serveras, med sås, räkor, rom , ost och toppa med lite riven ost.
Riktigt gott!!