Hej hej!
Nu Ă€r vi hemma igen đ
Och vi har haft det toppen ! Men borta bra och hemma bÀst.
Jag ska snart sÀtta mig och besvara era frÄgor, ocksÄ. SÄ hÄll utkik.
HÀmtade med oss nÄgra goda sallader pÄ vÀgen hem. Gott gott!
Hej hej!
Nu Ă€r vi hemma igen đ
Och vi har haft det toppen ! Men borta bra och hemma bÀst.
Jag ska snart sÀtta mig och besvara era frÄgor, ocksÄ. SÄ hÄll utkik.
HÀmtade med oss nÄgra goda sallader pÄ vÀgen hem. Gott gott!
God morgon bÀsta bloggisar !
Imorgon Äker vi hem frÄn stugan , efter en jÀttefin tid i stugan. Norje boke Àr verkligen bara sÄ trevligt , och jag har saknat den lilla stugbyn! Men nÀsta vecka Àr vi tillbaka i vÄrat hus och i vÀxjö och det kÀnns riktigt bra det ocksÄ- det kommer bli en massa nya tips och recept pÄ bloggen dÄ.  Och ny kamera Àr inköpt, efter att min gamla gick sönder. Jag tror att det kommer ta ett tag innan jag har koll pÄ den, sÄ tack för tÄlamodet. Sen har jag lite dÄligt samvete för att jag inte har haft tid att kolla igenom alla kommentarer eller kollat mailen den sista veckan , och jag tÀnkte att det var iallfall var dags för frÄgestund -det var nog ett Är sedan sist.
SĂ„ varsĂ„goda , har du nĂ„gra frĂ„gor, undrar du över nĂ„got – Ă€r det nĂ„got du saknar pĂ„ sidan  ?
FrĂ„ga pĂ„ – jag kommer svara senare i kommentarsfĂ€ltet .
Grillade majskolvar Àr bland det godaste pÄ grilltallriken,
vill man ha mer smakrika majskolvar – sĂ„ pensla dem med grillolja.
Gott och enkelt tips pÄ mer smakrika majskolvar.
NÄgra majskolvar Àr fint att ha naturella, gott att servera bara med smör och lite salt.
Kikar bara förbi lite snabbt och sĂ€ger hej đ
Vi har det sĂ„ bra sĂ„ bra, solar och badar, spelar minigolf, cyklar runt i stugbyn och sĂ„Â grillar varje dag! NĂ„gon undrade vart i Blekinge vi Ă€r och vi befinner oss vid havet i trevliga Norje Boke – det Ă€r litet litet stĂ€lle mellan Karlshamn och Sölvesborg- hĂ€r var jag och mina syskon jĂ€ttemycket pĂ„ sommaren och andra lov nĂ€r vi var yngre. Mysigt att vara hĂ€r igen.  Hoppas ni har en riktigt fin torsdag, vart ni Ă€n Ă€r.
Idag blev det denna grilltallrik till middag :
Kokt fÀrskpotatis, fina kotletter penslade med glaze, krispig grönsallad och god krÀmig bearneiesÄs.
Som ni redan vet , sÄ gillar jag bÄde att baka och Àta choklad.
SĂ„ det bakas en hel del kladdkakor och dessa kladdkakemuffins hann jag baka innan vi Ă„kte till sommarstugan.
Det hÀr behöver du till ca 10 kladdkakemuffins:
100 gram smör
2 Àgg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 kryddmÄtt salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nÀve med mini marshmallows
Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 200 grader
SmÀlt smöret och lÄt svalna. StÀll ut formarna pÄ en plÄt.
Vispa Àgg och socker pösigt. TillsÀtt de övriga torra ingredienserna ( som du blandat innan).
Blanda sist ner smöret. Fördela sedan i formarna â fyll dem ca 3 / 4 . Tryck ner valfri mĂ€ngd marshmallows i varje form.
GrÀdda dem i mitten pÄ ugnen i ca 10- 13  minuter beroende pÄ vilken storlek pÄ formar ni anvÀnder. HÄll koll pÄ dem i ugnen
LÄt de fÀrdiggrÀddade muffinsen sedan svalna lite pÄ galler.
Marshmallows:en blir sega och goda nÀr de bakas.
Det finns ocksÄ en tidigare variant av dessa pÄ bloggen, men dÄ inte med marshmallows i.
Receptet hittar du HĂR – de serverades med spritsad grĂ€dde och fina chokoladrosor.
 Om du missat att marinera köttet sÄ Àr detta rÀddningen,
en glaze som penslas pÄ under tiden du grillar.
En glaze med smak av honung och timjan
Â
Â
Deet hÀr behöver du :
 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl flytande honung
1 1/2 dl japansk soya
1/2 dl chilisÄs
3 pressade vitlökar
1 – 2 kvistar finklippt timjan
Gör sÄ hÀr :
Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
Rör om ordentligt. Och stÀll kallt i 30 minuter innan anvÀndning.
Pensla köttet under tiden du grillar med glazen.
Â
Denna matrÀtten gÄr snabbt att göra om till LCHF genom att skippa riset och servera kokta grönsaker till eller en krispig grönsallad.
Gott vilket som…. HĂ€r pestolaxen pĂ„ vĂ€g in i ugnen âŠ.
Â
Det hĂ€r behöver du :Â
1 dl grÀdde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk koncentrerad skaldjursfond
2 msk röd valfri pesto ( vi valde en stark chilipesto )
Smaka av med salt och peppar
Gör sÄ hÀr :
StÀll ugnen pÄ 180 grader.
 LÀgg de upptinade laxbitarna i en ugnssÀkerform
VÀrm upp en kastrull med grÀdde, fond , creme fraiche och pesto ( vÀlj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar.
LÄt sjuda upp i ett par minuter  och lÀgg över laxen . Gratinera i 25 minuter, eller tills laxen Àr fÀrdig.
Severa med en sallad eller blomkÄlsmos.
Eller om du inte Àter LCHF- Àr det gott med pasta,cous cous eller ris till denna!
Hittade den sötaste kökshanduken man kan tÀnka sig,
nÀr jag kikade förbi inredningsbutiken Udda Tina i Malmö.
En riktigt fin butik, och man vill nÀstan köpa allt som finns dÀr.
Men jag fick nöja mig med att köpa en hÀrligt gammaldags kökshandduk.
Eftersom vĂ„rat mosaik i köket gĂ„r i blĂ„tt sĂ„ Ă€r det roligt att hitta lite vackrablĂ„a detaljer som lyfter det,Â
och nÀr jag sprang pÄ denna ursöta kökshanduk och var tvungen att köpa den.
MÄnga stopp i olika inredningsbutiker blev det. Och Àven om man inte handlar jÀttemycket sÄ Àr det ju bara sÄ roligt och man blir inspirerad.
Hej pÄ er!
Jo, nu Ă€r jag och maken hemma igen efter en liten weekend. Barnen & vovve har varit pĂ„ Ăland i nĂ„gra dagar och solat & badat – alltsĂ„Â vilken tur med vĂ€dret vi haft denna veckan. Och jag och Jonathan Ă„kte till Göteborg, dĂ€r vi handlat och Ă€tit gott- och vi gick och sĂ„g Henrik Shyffers show pĂ„ restaurangen TrĂ€dgĂ„rn. Vi hade tur som lyckades fĂ„ tag i biljetter, och det var för att de hade en extra förestĂ€llning – den första sĂ„lde tydligen slut pĂ„ nolltid.  Vi besökte Ă€ven vackra smögen, det var ju inte sĂ„ lĂ„ngt bort frĂ„n göteborg, en promenerade och god glass sen njöt vi av solen. Vi besökte Ă€ven Helsingborg och Malmö innan vi Ă„kte hem, mycket shopping blev det.
Hur vackert Àr det inte i Smögen ?
Goda hotellfrukostar blev det! FĂ€rsk frukt, frasiga frallor och gott kaffe.
Vi bodde pĂ„ Scandic i Göteborg, Elite i Helsingborg – bra och ok hotell, men ganska trĂ„kiga egentligen. DĂ€remot i  Malmö bodde vi pĂ„ ett av de trevligaste hotellen man kan tĂ€nka sig. En ren chansning, efter att ha bokat pĂ„ nĂ€tet och knappt sett nĂ„gra bilder.
Det var enkelt  med god standard , vÀldig vackert det hette Mayfair Hotel Tunneln, centralt och nÀra till parkering.
Deras restaurang Tunnlen Àr vÀrt ett besök , den byggdes redan Är 1307- hÀftigt !  Iallafall sÄ Àr det ett vÀldigt trevligt hotell med fin personal. Jag rekommenderar det verkligen om ni planerat att Äka till Malmö snart.
Fina frukosten- med Àggröra, bacon och goda frallor.
Sen vi kom hem har jag packat upp vÀskan och shoppingfynden, tvÀttat nÄgra maskiner, handlat mat för en vecka, packat igen och ska nu köra till Blekinge
dĂ€r jag syster och alla  barnen ska vara en vecka. Vi har hyrt en urgullig liten stuga i samma stugby som mormor och morfar tidigare hade sin sommarstuga – och dĂ€r jag och lillasyster var jĂ€ttemycket pĂ„ sommaren. Jag har sjĂ€lvklart med mig kameran och datorn, och fĂ„r jag internet till att fungera sĂ„ kommer jag uppdatera! Annars har jag förberett en himla massa in lĂ€gg hĂ€r pĂ„ bloggen, sĂ„ ni kommer knappt mĂ€rka att jag Ă€r borta.
 Nu hĂ„ller tummarna för att det inte ska regna, iallafall inte hela veckan đ
Hej sÄ lÀnge
En krÀmig LCHF- gratÀng.
Jag gjorde en liknande gratÀng för lite sedan, Den blev riktigt god. SÄ vi lagade den igen, men Àndrade lite i ingredienserna.
GratÀng innan grÀddning
Det hÀr behöver du :
1 blomkÄlshuvud
1/2 gul lök
2 pkt bacon
4Â dl creme fraiche
1 dl grÀdde
2  msk röd pesto
salt och peppar
Ca 1 dl riven ost till gratinering
Den hÀr peston anvÀnder jag helst. Den Àr kryddig och smakrik.
Gör sÄ hÀr :
StĂ€ll ugnen pĂ„ 225 â 25o grader. SkĂ€r lagom stora buketter frĂ„n kĂ„lhuvudet. Koka upp vattnet och lĂ€gg ner blomkĂ„lsbuketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. FrÀs sedan baconet klart i en stekpanna och lÀgg ner löken som ska frÀsas glansig. VÀnd ner grÀdde, och creme fraiche i baconröran och lÄt det sjuda upp och smÄ puttra nÄgon minut. Sedan du smaka av med salt, peppar och lite pesto .
NÀr blomkÄlen Àr lagom mjuk / lite tuggmotstÄnd sÄ tar du upp den och lÀgger i en ugnssÀker form, det ska tÀcka hela botten.
HÀll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över. Gratinera tills gratÀngen fÄtt en fin fÀrg ca 15 minuter
Smaklig mÄltid.
Â
Â
Â