Hej,
Idag har det jobbats och fotograferats en himla massa mat idag i köket och därav min frånvaro här på bloggen – ni kommer få se mer av de fotojobben vid ett senare tillfälle. Jag läste att någon saknade vegetariska recept, jag vet att jag har rätt mycket av det. Det är dock först nu i efterhand som jag startade upp en egen kategori för det och jag ska fortsätta att sortera fram de recepten och uppdatera för att maträtter ska komma rätt så att man lättare kan hitta.
Klicka här för mina vegetariska förslag.
Dagens middagstips är denna goda kyckling i sambalsås .
Det här behöver du till 4 portioner:
4 kycklingfileer
smör
paprikapulver
Till skyn:
4 dl vatten
1/2 – 1 tsk soya
1 tsk sambal oelek ( för dig som gillar hetare 2 tsk)
maizena
1 tsk socker
Serveras med : Grönsaks-ris
ris
frysta grönsaker
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, när det är klart så blandar du i ett par dl med grönsaker låt stå tills allt är genomvärmt. Fräs upp smöret i en stekpanna, och stek kycklingfileerna på medelsvag värme med lite paprikapulver på. Steka dem tills de är färdiga, de ska inte få för mycket färg. Ta bort dem och vispa ur stekpanna på sky med vattnet , låt sjuda upp. Häll i sambal oleken och soyan och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan över såsen i en kastrull och red den lite grann med maizena, jag hade inte så mycket maizena i då jag ville ha den lite mer så sky än som en tjock sås ( men det är en smaksak )
Servera sedan med grönsaksriset .