Lite frisk luft gjorde nytta – skogspromenad och en galen hund fick mig att vakna till 😀
Molly blir helt tokig när hon får springa fritt i skogen , hon liksom skuttar och far fram genom lingonsnår och blåbär av lycka. Haha…
Hemma så hade degen jäst färdigt, och t.om tjugo minuter längre än de skulle – de blev riktigt luftiga och bra.
Och finns det något godare än nybakde frasiga frallor. Luftiga, mjuka och de ska ätas medan de är varma.
Hembakat bröd med smör, ost och gurka .
Yummi.
Det här behöver du :
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl
alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl
Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten.
När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter. Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över solros frön och lite flingsalt.
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, jag gjorde större frallor och de behövdes gräddas
något längre.