Goood morgon vänner! 😀
Idag är det fredag och snart är helgen här ! Jag , Jacob och Thelma planerade fredagsmiddagen redan igår. Förrätten blir soppa, varmrätten något med kyckling och efterrätten
planeras att lagas med blåbär – tur att jag har hela frysen full av alla plockade bär- .
Och på tal om middag så har jag inte hunnit skriva om gårdagens middag än, och det blev fräst aubergine ( LCHF)
Till barnens lax blev det kokt ris – gott vilket som.
Gör så här:
4 portionslax
2 1/2 dl creme fraiche
200 gram färskost
2 msk (fryst) dill
1 tsk sambal oelek
salt
Garnering : 2 dl riven västerbottenost
Serveras med olivfräst aubergine
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den färska eller upptinade laxen i en ungsfast form och ta fram en kastrull till såsen.
Värm upp creme fraiche , färskost smaka av med dill ,sambal oelek och salt.
Häll över såsen och riv över rikligt med västerbotteost- har du inte det hemma, så går det bra med vilken ost som helst.
Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter – eller tills laxen är klar. Under tiden tvättar du och skalar auberginen hetta upp en panna med olivolja och , salta och smaka av – auberginen ska ha lite tuggmotstånd.