Det blir en sen middagsuppdatering nu eftersom det varit något tekniskt problem med på bloggen under dagen.
Vi gjorde ett storkok på köttfärsås, perfekt att frysa in om det blir över något – smidigt att ta fram och tina upp om man behöver en lättlagad middag.
En kryddig och smakrik köttfärs är jättegod att servera med en klick vispad creme fraiche.
Det här behöver du :
1,5 kg köttfärs
Smör
1 finhackad gul lök
Rotselleri
3 morötter
2 pressade vitlökar
3 tsk rödcurrypasta ( eller mer om man vill ha stark mat )
2 burkar krossad tomat
+ 2 burk med vatten
en skvätt chilisås
1 burk med små champinjoner
3 msk kalv- eller oxfond konc.
Maizena redning
Salt och peppar
Gör så här :
Skala, hacka , riv grönsaker , och lök. Hetta upp en kastrull med smör och lägg i dem i smöret när det börjar lukta nötigt om smöret. Fräs grönsakerna & löken mjuka – de ska inte få färg. Bryn sedan färsen där i , tills den är färdig. Vänd ner champinjonerna. Rör i krossade tomater, chilisås, vatten, fond, rödcurrypasta och smaka av med salt och peppar ( och ev. lite torkad oregano ) Låt sjuda i 20 minuter.
Red av med maizena om såsen önskas tjockare.
Servera köttfärsåsen till pasta och en god sallad.
Efter maten satt Nomi och målade med vi plockade iordning, Eller måla och måla… Hon övade på att skriva . 🙂
Hon vill gärna ha läxor precis som de stora barnen har, och brukar sitta vid matbordet och kollar när de gör sina skoluppgifter och målar eller skriver i sin målarbok. Och visar stolt upp sina bokstäver som hon lärt sig.
Kan ni se vad hon har skrivit på lappen ?