ONSDAGSKVÄLL OCH RESTEN AV VECKANS PLANER

Hej hej,

Då har halva veckan redan rusat förbi och imorgon är det storhandling som gäller, för att sedan prova recept till kommande kokbok. Ser fram emot att få stå och röra runt i grytorna igen.

Veckans roligaste : Har flera restaurangbesök inbokat. Det är alltid roligt, jag älskar ju mat.

Veckans tråk : Tvätta husbilen, den är så smutsig nu.

Veckans måste : Lyfta in alla mina utemöbler/ gasolgrill och vinterstänga poolen.

Veckans villhöver : Ny bikini, då jag insåg att de jag hade på Korsika verkligen har överlevt i 3 år… Haha, vill ha ny inför nästa resa.

Veckans helgplaner : Ska iväg med husbilen på jobb på fredag – lördag, sedan är det LOPPIS på Stora frögården på Lördag där de säljer ut ALLT inför kommande renovering. Så jag ska dit och fynda lite smått & gott!

Veckans hiss : Att barnen är hemma extra denna veckan. ❤️

Veckans diss : Vädret… Ge mig soliga krispiga höstdagar nuuuu!

Veckans glädje: Att jag ska träffa Aaron på Söndag igen, vi ska fira Jacob som fyllt år.

Veckans inköp : Köpte mig ett par bruna kängor på rean, men annars har alla inköp bara bestått av mat. Inget mer spännande än så.

Veckans serietips : Sträck-kollade på den sista säsongen av ”Halv åtta” här om dagen. Har inte varit så hungrig på länge. Tömde barnens leftovers från lördagsgodiset och länsade hela kakskåpet.

Japp det var den lilla vecko-listan,
nu ska jag stänga ner datorn för dagen och kolla på film med Nomi.

Trevlig kväll på er.



14
Kommentera

PASTA MED SALSICCIASÅS

Hej bloggisar,

Hoppas att ni vaknat upp till en bra tisdag. I dag står det på schemat att jag sätta mig och redigera bilder och göra utkast till kommande samarbeten. Sedan tänkte jag förbereda middag till barnen då jag själv ska ut och äta ikväll minsann. Melvin önskade fläskfilégryta, så jag tänkte samla mammapoäng och fixa just detta.

Men igår provade vi en ny rätt här hemma.

Vi valde att servera såsen med en fylld pasta. Men gillar man pastapennor eller pastaskruvar bättre så kör man det.

Du behöver till 4 personer:
1 pkt med bacon
120 gram Salsiccia
1 scharlottenlök
1 burk med krossade tomater
200 gram philadelphiaost
1 dl creme fraiche
1 msk kinesisk soja
1 msk konc. köttfond
1 burk med små champinjoner
1 knippe finhackad persila
salt & peppar

Gör så här:
Ta bort skinnet på korvarna och mosa/hacka ner till småbitar.
Klipp baconet smått och fräs på den knaprig först, sedan lägger du ner salsiccia:n och fräser den några minuter.
Nu vänder du ner krossade tomater.

Låt sjuda ihop innan du vänder ner philadelphiaosten & creme fraichen tillsammans med resten av ingredienserna.

Låt detta puttra några minuter innan du serverar med din valfria pasta.
Smaklig spis.

Riv gärna över lite parmesan.

8
Kommentera
ANNONSLÄNKAR FÖR BAGAREN & KOCKEN

BESÖK AV BARNBARNET

I går hade vi besök av Klara och Aaron ❤️️ som varit på Öland en sväng under skördefesten.
Han blev ju hela 6 månader igår, lillplutten. Samtidigt som det är konstigt att tiden går så fort så är det lika konstigt som att tänka att han inte alltid har varit här. Han är så självklar, älskade unge.
Och som den farmor man är måste man ju bjuda på hemlagat, jag och Nomi hjälptes åt att rulla köttbullar och skala potatis. Till middagen tyckte Aaron minsann att den osaltade mosade potatisen inte fick godkänt. Han ville hellre smaka på de kryddade köttbullarna. Haha… Men de var lite väl salta för en bebis, så han fick nöja sig med en flarra välling.

Som ni vet så älskar jag ju köttbullar. Och provar gärna nya recept varje gång.
Så här gjorde vi igår. DE FINA TALLRIKARNA ÄR FRÅN GERBERA, NI HITTAR DEM HÄR



Köttbullar:
1 kilo blandfärs
3 dl mjölk
10 msk ströbröd
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
4 msk grovkorning senap
1 msk konc. köttfond
1 ägg

Gör så här:
Börja med att blanda ströbröd och mjölk och rör runt, låt svälla i 10 minuter under tiden du rör runt för att undvika klumpar. Vänd ner i köttfärsen tillsammans med resten av ingredienserna. Blanda väl och börja forma köttbullar.
Stek dem klart i en stekpanna med rikligt med smör.



Brunsåsen hittar du HÄR
Rårörda lingon HÄR
Pressgruka HÄR



12
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Hej där,
Nomi och jag startade dagen med sovmorgon. Melvin…. han sover fortfarande 😉 Haha.
Sen gjorde vi en mysfrukost och åt framför nyhetsmorgon. Härligt med söndag.
I dag kommer Klara & Aaron hit på middag, de har varit på skördefesten och kikat ett par dagar.

Så i dag ska vi bjuda på köttbullar- har varit sugen på det i flera dagar. Ska bli sååå gott.

Måndag : Pannkakor ( vegetariskt ) 
Tisdag : Laxtacos med mango & koriander
Onsdag : Tikka masala med ris 
Torsdag : Kryddig lax med nudelwok
Fredag : Grekisk Kycklinggratäng


Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker

Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.

Servera med ris, potatis eller en god sallad.

* * * * * * * * * * * *

IMG_7269-001

Daries recept på knäckig äppelpaj:

6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

6
1 kommentar

Tacosoppa


Det blåser höststormar utanför och vad är då godare än en soppa?
I kväll blir det denna hemma på vårt köksbord.

Det här behöver du till 4 portioner :
smör
1/2 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
500 gram stekt & kryddad tacofärs
1 msk tomatpure
5 dl vatten
2 msk oxfond
2 dl pasta
1/2 msk kinesisk soja
1 burkar krossade tomater
1 burk med majs

Serveras med creme fraiche 

Gör så här:

Hetta upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, fond, soja, krossade tomater. Häll bort vattnet från majsen och vänd ner resten i grytan. Låt sjuda upp- och vänd ner pastan, när pastan är färdigkokt så är soppan klar.

7
Kommentera

DAGENS KONTOR


Hej, från ett grått och regnigt Kalmar.


Men det är rätt mysigt det också, har tänt en brasa och massvis med ljus. Så jag sitter mest och myser nu medan vinden viner och regnet slår mot rutorna. Och hörni, redan Onsdag ju, dagarna pyser förbi snabbare än blixten.
Jag ska ta tag i tråkigt pappersarbete i dag, betala räkningar och annat nödvändigt ont. Sen blir det betydligt trevligare i kväll då jag och Marika ska ut och äta. Tänkte att det var på sin plats då hon både har sålt hus och även köpt hus nu i veckan. Här går det undan minsann, kul!

En stor bukett med liljor. Jag klipper bort pistillerna så att de inte skräpar ner så mycket.
För de är ju ljuvliga de här stora buketterna.



Nu grotta ner mig i alla papper.

Hörs senare.
Kram

21
3 kommentarer

NOMIS FAVVO-PASTA

Hej hej

Ni var några som frågade efter receptet på pastasåsen vi gjorde i husbilen för lite sen.
Frågar ni Nomi så var det det godaste som någonsin hon ätit 😉


Vi använde oss av en färsk pasta som var fylld med ost.


Det här behöver ni till 4 portioner :
Valfri pasta
3 pkt med bacon
10-15 körsbärstomater
200 gram philadelphiaost
1 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt & peppar

Gör så här:
Klipp ner baconet smått ner i en stekpanna. Fräs så det får en fin yta.
Vänd ner tomater och rör runt. Vänd ner Philadelhiaosten, creme fraiche, och chilisås.
låt allt puttra ihop och smaka av med salt & peppar.
Klart att servera.


11
Kommentera

PIFF TILL LÄSHÖRNAN

Go´kväll
Vilken måndag hörrni, jag har fått massa nytta gjort i dag.
Fotat och filmat samarbeten, haft telefonmöten och givande diskussioner om framtiden. Gillar´t.
Efter en hektisk förmiddag så tog jag en välbehövlig dag på stan där jag fyllde upp kyl & frys, handlade rekvisita till kommande uppdrag. Men även smet in på roliga butiker för att fynda lite till mig själv.

Nu när hösten är ett faktum så vill jag ha murrigare färger igen, jordnära, brunt och rostigt.
Sprang på massa fint, men fick hejda mig för att inte köpa allt. Haha..

Doftljus…. Ja vad säger man. Jag tillhör dem som eldar upp mina pengar.
Vet man inte vad man ska köpa till mig så är doftljus alltid rätt. Har olika i varje rum.
Kanske därför jag gillar hösten lite extra 😉 när man tidigt kan tända ljus och gosa ner sig i soffan.


Vasen är lite mer rostlila än vad som syns på bilden. Alltid svårt att få en rättvis färg på saker och ting när man ska fota.


En högre ”plåt”-vas som jag satte lite torkade blommor i,
passade superbra till nya pläden och de fluffiga kuddarna.

Så vart hamnade alla dessa underbart söta saker nu under nu…. Jo i sovrummet och i min läshörna.
Här har jag planerat att sitta och dricka te och läsa böcker nu många mörka och blåsiga höstkvällar framöver.

Jag lyssnar på massor av ljudböcker, tycker det är så smidigt när man är ute och går, kör bil eller sitter och jobbar. Men det är ändå något visst med prassliga papper när man kryper upp i sin läshörna.

Det ena behöver inte utesluta det andra. Och just nu läser jag denna boken. Har ni läst den?


14
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Söndag it is.
Och jag är åter igen hemma efter en fantastisk resa. Men hörni, missa inte chansen att tävla om denna fantastiska vistelse – tävlingen pågår på Instagram,. Heter @jennysmatblogg

Och så kommer som vanligt veckomatsedeln här,
Varsågoda.

.

Måndag Ugnspannkaka ( köttfri måndag ) 
Tisdag Panerad rödspätta med skolans kalla dillsås
Onsdag Pasta med bacon- & svampsås
Torsdag Kycklingbiffar i citronsås
Fredag Kålpudding med kokt potatis & sås

Skippa potatisen och servera mer kokta grönsaker så har du en LCHF middag.

Det här behöver du till 4-5 portioner :
potatis
1 kg vitkål
olja/ smör
2 tsk kinesisk soya
1 msk ljus sirap

600- 700 gram nötfärs
1 ägg
3 – 4 dl grädde
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
lite peppar

Gör så här: 

Ställ ugnen på 200 grader. Dela vitkålen på mitten , och skär bort mittstocken, strimla sedan kålen tunt.  Har du ingen hushållsmaskin går dete minst lika bra med en osthyvel. Hetta upp en stor stekpanna med olja, gärna en med höga kanter. Fräs vitkålen mjuk utan att bränna den. Ringla över sirap och soya, stäng av värmen.  Rör ihop nötfärsen med grädde, ägg, timjan, oregano, salt och peppar. Ta fram en ugnssäkerform och täck botten med hälften av kålen, bred ut färssmeten över och avsluta med de sista av vitkålen.  Ställ in i ugnen och låt stå mellan 30- 40 minuter ( beroende på hur stor form du tagit ) Servera med kokt potatis och lingonsylt.störreformen = snabbare tid i ugnen.

Smaklig måltid


* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet : Vit kladdkaka med hallongrädde

Fina bilden kommer fotografen Ulrika Pousette. Recept från min bok ”Baka med Godis”

Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjölHallongräddde:  2 1/2 dl vispgrädde 2 msk florsocker 125 gram färska hallon     Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme. Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

6
2 kommentarer

I DAG BÄR DET HEMÅT

Hej där

Vi har haft fantastiska dagar här på Korsika.
Enligt väderprognoserna skulle det blivit regn hela vår vistelse. Men vi har inte sett en skymt till dåligt väder.
Däremot hade vi resväskorna fullpackade med varma kläder och regnjackor… Som tur var har vi inte behövt använda det, utan vi har haft minst 25 grader och strålande sol.

En av dagarna åkte vi på utflykt en bit bort till ett ställe som heter Corbara, här bjöds det på en magisk strand som även hade en trevlig liten restaurang. Känns nästan som man är i Karibien ….eller vad säger ni?

Kristallklart och turkost vatten, och knappt inget folk.
Kan det bli bättre? Havet är nog uppvärmt till en 23 grader gissar jag. Så vi har badat massor.


Men förutom sol och bad så bjuder Korsika även på mycket vacker natur,
så åker man hit tycker jag absolut att man ska hyra en bil och se sig runt omkring.

Utsikten från vår härliga balkong. Hade självklart kunnat stanna några extra dagar här.
Men på måndag är det dags för jobb igen.



Så nu ska vi börja packa ihop oss, plocka ut i hyrbilen och se om vi hittar någon trevlig lunchrestaurang på vägen till flyget.

Hoppas ni får en härlig lördag och på återseende.

17
Kommentera