God kväll i stugorna!
Här är jag nyss hemkommen från en något kylig kvällspromenad med en liten Molly. Det är verkligen kallt ute nu ju. Sitter framför tv:n med de varma tofflorna och inväntar dagens tvprogram som snart ska börja – både ”Halv åtta” och ”Bonde söker fru” blir det.
Innan dess tänkte jag passa på att skriva om dagens middag som idag blev:
Friterad pommes med fläskfile i rosepepparsås.
Det här behöver du :
Pommes Frites
Rapsolja
1 fläskfile
Rosepepparsåsen :
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena
Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader.
Putsa fläskfilen ren från senor, och dela den i lagom stora bitar. Smörstek dessa i en panna, och salta och peppra.
Lägg dem i en ugnsfastform när de är klara och ställ in i ugnen. Under tiden gör du såsen. Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd. Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter. Sila såsen, och häll tillbaka i stekpannan. Lägg ner fläskfilen och låt sjuda på svag värme. Dekorera med rosepeppar.
Fritera sedan pommes :en i rapsoljan. Helst i fritös – även om det går bra i en tjockbottnad gryta. Var försiktigt bara!
Servera sedan med en krispig grönsallad
Rosepepparsåsen är riktigt god – ja om man gillar rosepeppat det vill säga 🙂
Och sen fungerar den ju faktiskt utmärkt som LCHF också om man bara väljer något med mindre kolhydrater att servera till. .
Melvin gillade maten jättemycket, och tog om flera portioner – Nomi föredrog mest pommes:en ( eller Mc donalds maten som hon kallar den ) Och efter middagen så hade jag lovat Nomi att målade naglarna, rosa nagellack valde hon denna gången. Och så här fina blev naglarna.