Middagen idag blev en sådan där enkel och god maträtt som man lätt fixar på tjugo minuter.
En krämig ost- och kasslersås med pasta. Lätt att laga mycket av och såsen är perfekt att frysa in och göra matlådor av.
Ost- och kasslersås:
700- 800 gram kassler
1 burk med champinjoner
5 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/4 – 1/2 dl vetemjöl
50 gram smör
1/2 dl riven ost
riven muskotnöt
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisås
Serveras med pasta
Gör så här :
Koka pastan under tiden i saltat vatten. Skär bort kanterna på kasslern och tärna / strimla den i lagom stora bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör, och fräs kassler och champinjoner lite lätt. Ta bort från värmen medan du gör ostsåsen.
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra och ev chilisås, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält. Häll sedan över ostsåen över kasslern och champinjonerna och blanda om.
Servera sedan genast med pastan.
Gott som tusan ! 😀