Igår var huset fullt av vänner då Ullis och hennes fyra barn kom hit och hälsade på – och barnen lekte i närmare sju timmar, med ett par korta pauser för mat, och fika. De hade de jätteroligt och jag och Ulrika hann med att prata lite också- det är alltid lika roligt när vi träffas.
Och till fikat blev det en kladdkaka med grovhackad daim:
Jag bakar den i ugnen på samma vis som tidigare.
Till en form på 20-22 cm behöver du :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Garnering : 5 dl vispgrädde och 2 hackade dubbeldaim
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten.
Rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt – och under tiden kan du vispa grädden och grovhacka daimen.
Klicka och bred ut den fluffiga grädde ganska ojämnt över kladdkakan,
och fördela sedan den hackade daimen över .
Klar att serveras.
Ja, den var väldigt god – och det blev inte mycket kvar efter fikat.
Gottgott.
Och ni missar väl inte att följa matbloggen på facebook 😀 Där uppdateras det hela tiden med recept och bilder och roliga tävlingar.
HÄR hittar ni den. Välkomna!!