En rund smörgåstårta på hönökaka, med extra allt.
Vanligtvis brukar jag inte blanda kött och skaldjur på samma tårta – men denna gången blev det så då jag visste att både farmor och farfar gillade bägge.
En sådan här stor tårta räcker minst till 6 personer.
Det här behöver du :
4 hela hönökaka-bröd eller 8 halvmånar
Philadelphiaost
Till leverpastejsfyllningen 2 lager :
400 gram bredbar leverpastej
3 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
4 msk bostongurka
Äggröra :
4 finhackade ägg
100 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
Till röran runt omkring :
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
Till dekorering :
skinka
ost ( goudaost är lätt att göra fina ostrullar av )
hackad rödlök
ägg
vindruvor
gurka
handskalade räkor
stenbitsrom
apelsin
Gör så här :
Förberd tårtan kvällen innan, och dekorera den precis innan. Rör ihop rörna i olika skålar, bred ett rejält lager med philadelphiaost på varje smörgåsdel.
Fördela sedan de olika fyllningarna i tårtan och till sist så bred runt fyllningen runt hela tårtan.
Ställ in i kylskåp ( inplastad ) över natten.
Dekorera sedan tårtan precis innan den serveras.