Eftersom vi hade så fint väder även idag blå himmel och solsken , så bestämde vi oss för att grilla till middag.Troligtvis årets sista grillning , det känns ju lite sorgligt…. och det var ett tag sedan vi grillade också- så vi dammade av den och skrubbade rent gallret och fick efter ett tag – eld på de något kalla briketterna som stått ute. Och maten smakar så mycket godare när man lagar den ute, helst vill man ju även äta ute- men det är alldeles för kallt. Vi dukade upp och åt inne i köket istället.
Den gamla grillen , och i bakgrunden ser man äppelträdet / stegen. Jag har nämligen ägnat ett par timmar på att plocka in frukten idag – röda goda syrliga äppel- nu måste jag hitta lite nya goda äppelrecept snart.
Marinerade kycklingfiler, grillade tomater, pommes med bearneiesås, och en grönsallad.
Marinaden gör jag så här :
1/2 dl olivolja
Rivet citronskal från 1 st
2 msk pressad citron
en pressad vitlök
1 tsk salt
1 msk flytande honung
1 tsk paprikapulver
Blanda alla ingredienser och lägg i en fryspåse ( eller två )
Lägg ner kycklingfilerna och blanda om då och då.
Marinera kycklingen kvällen innan de ska tillagas.