God morgon och välkommen ny vecka.
Ännu ett recept från helgen är det dags för nu.
Jag tycker att egen pizza är något bland det godaste man kan äta. Det är en trevlig maträtt också som man kan variera hur-mycket-som-helst med olika toppingar : skinka, fläskfile , olika slags ostar, kebab , svamp kyckling, sparris, bacon, räkor ellerbara helt vegetariskt om man föredrar det. Och vi åt detta i helgen när vi var på besök på Öland,
Den bästa och godaste hembakade pizzan det bakar Tobias det.
Yummi yummi!
Denna pizzan gjorde han lite starkare med jalapenos och lök tacofärs och champinjoner.
Receptet på pizzadegen :
Till två plåtar pizzor ( tunna )
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl
Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker
Gör så här: Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarnaIstället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen.
Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.
***********************************************************************
Ser på klockan att den nu närmar sig sju,
och det är dags för Molly och mig att ge oss ut på morgonpromenaden.
Hoppas du får en riktigt fin måndag !
Någon har frågat i kommentarsfältet om vår stora spegel vi har i hallen – ( ramen på bilden )
och den kommer från Ikea. Gillar den jättemycket.