Hej pĂ„ er đ
Jag har inte hunnit med att uppdatera som jag brukar , för vi har fullt upp med renovering hÀr hemma.
Hela vardagsdrummet , och halva köket Ă€r just nu mer eller mindre kaos. Men jag tror att det kommer bli riktigt fint nĂ€r det Ă€r fĂ€rdigt. Lite roligt var att vi hittade en gammal dagstidning i gĂ„r nĂ€r vi flyttade golvet – frĂ„n den 14 november 1968   och den var fortfarande riktigt bra skick pĂ„. Roligt att blĂ€ddra i och har nu packats ner för att sparas ytterligare i mĂ„nga Ă„r.
Till gÄrdagens middag sÄ gjorde Nomi och jag gjorde en snabb och god pastasÄs.
Med lite kassler, ost och champinjoner
God pastasÄs för 5- 6 personer
700- 800 gram kassler
1 burk med champinjoner
5 dl grÀdd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/4 â 1/2 dl vetemjöl
50 gram smör
1/2Â dl riven ost
riven muskotnöt
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisÄs
Serveras med pasta
Gör sÄ hÀr :
Koka pastan under tiden i saltat vatten. SkÀr bort kanterna pÄ kasslern och tÀrna / strimla den i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör, och frÀs kassler och champinjoner lite lÀtt. Ta bort frÄn vÀrmen medan du gör ostsÄsen. SmÀlt smöret och hÀll i hÀlften av grÀdd/mjölkblandningen i en kastrull, och lÄt sjuda upp mÀt sedan upp hÀlften av mjölet och rör ut med lite mjölk sÄ att det inte klumpar sig, och blanda i sÄsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det ocksÄ, medan sÄsen sjuder. AndvÀnd sÄ mycket mjöl tills ostsÄsen blir krÀmig. Riv ner lite muskotnöt, bara nÄgra drag pÄ rivjÀrnet. salta och peppra och ev chilisÄs, och lÄt sjuda ett par minuter. Dra av frÄn plattan och vÀnd ner osten under omrörning tills osten har smÀlt. HÀll sedan över ostsÄen över kasslern och champinjonerna och blanda om. Servera sedan genast med pastan.