Våran lördag i bilder

Thelma är flitigare än mig på att fotografera,  hon tar upp kameran så fort hon bara har tillfälle.
Så här kommer några bilder som hon fotat från lördagen som gått  :

Vi börjar på ett par till bilder från vårat hotell-
och ja åker man i November är det ofta så här lungt 🙂

Efter att ha badat några timmar så traskade vi ner och åt lunch vid ”pannkaksvagnen”Ett par med choklad på, några med socker/sirap , en med ost och några naturella. Det är mycket god mat i dessa restaurang vagnar som står överallt – och massa olika maträtter och god färsk  frukt finns  att köpa.


Riktigt trevligt att stå och titta när de lagar maten också .

 Vi har promenerat lite bland shoppingen och småbutikerna,
inga större shoppingfynd – några klänningar  och t-shirts och lite fina handgjorda smycken.
Sen började det ösregna så vi kilade in på första bästa restaurang och åt lite mat .

Jacob beställde in nudlar / kyckling och grönsaker precis som vi-
medan Thelma åt en kebabtallrik som egentligen inte alls påminde om kebab  – men var gott iallafall

Alltid svårt att fota matbilder när det är mörkt.
Men denna nudelrätten var riktigt god, det finns så mycket god thailänsk mat och man vill inte äta samma maträtter två gånger.

0
Kommentera

Hotellfrukost

Ätit lite hotellfrukost- och det blev både en och två omeletter för min del  –
och nu är vi mätta dags att pysa ner till poolen en stund och bada . Idag är det lite disigt, och det är nästan bra det –
det kan bli väl varmt om solen skiner hela dagarna.

Hur är vädret hemma ( ? )  – hoppas bra 🙂
Önskar er en trevlig Lördag !

0
8 kommentarer

God natt

 Klockan är snart halv elva här och det är snart god natt. Tänkte bara kikar förbi bloggen nu medan internet fungerar på hotellet. Det är lite si och så där med det. Maten åt vi ikväll  på en strandrestaurang och både middagen och utsikten var fantastisk. Vi  äter även en massa gott i från alla matvagnar som står längst shoppinggatorna, mycket wookat, vårrullar, friterad kyckling och barnen är tokiga i de nygräddade pannkakorna med banan i .

Och förresten Railay Beach var ett guldkorn, bra snorklingvatten och en barnvänlig bra strand.  Vi åkte longtail- båt ut från Ao nang-stranden. Båtturen tog cirka 15- 20 minuter och havet var precis så där turkost blått som jag minns det från senaste gången vi var här.

Jacob

Väl framme byggde vi sandslott, badade, och  åt en enkel & god lunch på stranden.Vi snorklade även en hel del och plockade fina snäckor på havsbotten.

Nu ska vi läsa  vidare lite i Thailandsguiden och kryssa för nya utflyktsmål för semstern.
Och kanske någon av er  som har några bra tips på vad man kan hitta på i närheten av Ao Nang ?

0
8 kommentarer

Varmt, varmt , varmt

Det är riktigt varmt och bra här i Thailand  – hoppas ni har ett fint höstväder hemma i Sverige också!Vi har precis börjat vänja oss vid tidsomställningen, och semsterlunken har i allra högsta grad  infunnit sig. Sovmorgon, sena frukostar , mycket bad , äter god mat , kolla in shoppingen ,  och äter lite till. Vi har det sååå bra!

Lilla balkongen från vårat rum

Mycket bad i poolerna har det blivit,
och nästan lika varmt i poolerna som det är på land.

Nomi envisas att ha cyklopet fast det är alldeles för stort. Ser så roligt ut 🙂

Melvin simmar allt bättre och bättre-
bra övning att simma i poolen hela dagen.

Nu idag ska vi försöka komma iväg till en av öarna här i närheten ” Railay Beach” ,
Det ska tydligen vara en riktigt fin och långgrund strand där.

Men först frukost – omeletter det är gott ! 😀

0
5 kommentarer

Första dagen på semestern

Godmorgon  !
Ja här är klockan iallafall strax efter åtta 🙂
Vi somnade riktigt tidigt igår- och sov över tolv timmar. Men nu är vi inte ett dugg trötta iallafall
Första dagen på semestern var jättebra, men man är ju så trött efter att ha flugit så länge. Och hotellet verkar jättetrevligt, fina pooler, nya frukost, när till bad och shopping . Igår när vi landat på hotellet så badade vi och gick ut och ut på en riktigt mysig strandrestaurang
 
Jag , Jacob , Thelma  & Jonathan beställde in wokad kyckling,

Tur att det finns ,mycket annan mat att välja också – då Nomi inte alls gillar thaimat.
Egg-sandwich med pommes
 
Melvin beställde in jättegoda vårrullar.
Krispiga med glasnudlar och massa grönsaker i.

Nu dags för frukost, sen  ska vi bada!

Hej så länge

0
9 kommentarer

Vårt hotell i Ao nang

Ja men visst är det Thailand vi är i – närmare bestämt Krabi / Ao nang . Det var några år sedan vi var här sist det var när Melvin var jätteliten – och Jacob var 7 år och Thelma 5 år. Då landade vi i Phuket och bodde sedan på Koh Lanta i nästan tre veckor .

Jag lånade en bild från fritidsresors hemsida – så här ser hotellet vi bokat ut.

Vad roligt att ni följer med! 🙂

Jag kommer uppdatera med nya bilder så snart jag hinnner. Men nu är det dags att sova lite…. Zzzzzzzz

0
9 kommentarer

Lite tips till långa flygresor


De stora barnen har böcker, läxor och spel med sig i sitt handbagage…
Men när man reser långt med (små)barn  så  vill man ha med lite bra pyssel som kan sysselsätta när flygningen blir tråkig.

Och mina tips på att ha med i väskan till en 3 åring:

* Lego  – vi packar alltid med smålego
* Små färgpennor och litet målarblock
* Mindre pussel
* Tablettaskar / klubbor
* En himla massa småböcker
* En Ipad för spel

Nu när du läser detta så har vi precis stigit på vårat flyg
vi beräknas vara framme på vårat hotell runt fem imorgonbitti svensk tid 🙂

0
1 kommentar

Gräddig oxfilepasta

Gräddig oxfilepasta- kan vara en av mina top 10 bland godaste rätter. Busenkel att laga…Men dock gör den sig mindre bra på bild… haha

IMG_8902

Det här behöver du till 4 – 5 personer :
500  gram putsad oxfile
valfri pasta

1 finriven gul lök
smör
4 dl grädde
4 msk konc. oxfond
1 tsk soya

Toppa med kokad sparris

Gör så här:
Ta fram köttet i god tid innan du börjar med maten. Skär oxfilen  i tunna skav. Koka upp vattnet till pastan och salta, vänd ner oastan i vattnet.
Ta fram en kastrull för såsen och häll ner en klick med smör,riv ner löken och vänd om tills det doftar nötigt, häll ner grädden och fonden och soyan och låt sjuda upp. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs oxfile skavet bara en minut eller två, så att det får färg – vänd över såsen och låt sjuda upp tillsammans. Vänd ner den avrunna pastan i såsen och vänd om.

Servera genast !

Riv gärna över en god parmesan

 

IMG_8881

0
Kommentera

Nu börjar resan

Kikar in på bloggen medan Jonathan lassar ut all packning i bilen, vi ska alldeles snart åka mot Köpenhamn / Kastrup – det är därifrån vi flyger i eftermiddag. Hund och husvakt är på plats, huset är städat och trädgården i ordning. Vad roligt att ni vill ” följa med ” på resan – och jag har redan uppdaterat och gjort några tidsinställda inlägg så att ni kommer kunna se under dagen vart vi ska 😀

Köpte med mig några pocketböcker, och så  lite färdkost- det kan behövas.

Och nu : dags att åka!

Hoppas du får en riktigt fin Tisdag . Hörs snart igen.

0
4 kommentarer

Höststädning och ugnspannkaka

Sådär, nu är  väskorna packade och klara 🙂
Och till lunch så gjorde vi en snabb ugnspannkaka .

Och har ni missat så kommer receptet kommer här igen.

Till en ugnsplåt:

6 ägg
8 dl standardmjölk
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Smör till plåten
400-500 gram bacon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj plåten med smör – och klipp baconet i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt – ställ in i ugnen i ca 5 minuter. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk till en slät smet och blanda i saltet. Häll smeten över baconen och grädda i ca 25- 30 minuter, eller tills den har fått önskad fin färg på ugnspannkakan.

Serveras med lingon.

Det var länge sedan vi åt ugnspannkaka / fläskpannkaka – och vad barnen äter bra när man lagar husmanskost.
Och på förmiddagen så var vi ute i trädgården och höststädade- detta stod också med på listan att hinna med idag, .. och vilken tur att jag har så hjälpsamma barn 😀
Melvin var så duktig och har hjälpte  mig att räfsa  massor med löv och  vi har nog tio  stora sopsäckar nu som snart ska köras bort till återvinningen.

0
5 kommentarer