Istället för att baka de ”vanliga” kokostoppar ,
så bakade jag snickerstoppar doppade i mjölkchoklad sist. Fantastiskt gott om man gillar jordnötter och choklad! 😀
De kanske inte gjorde sig så bra på bild. Men de blev väldigt goda.
Det här behöver du :
350 gram jordnötssmör
1 dl sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kokos
cirka : 10- 12 dl cornflakes ( eller tills smeten blir stum och formbar )
Garnering : 200 gram mjölkchoklad
Gör så här :
Värm upp en kastrull med sirap och socker, det ska inte koka.
Rör ner vaniljpulver, jordnötssmör och kokos- krossa sedan ner cornflaksen- antingen för hand eller med en gaffel.
Rör tills du får en lagom stum, men formbar smet. Ställ kallt medan du smälter chokladen över vattenbad. Forma jordnötssmeten till toppar,
Och doppa sedan foten på dem och låt svalna på ett bakplåtspapper.
Klara att servera.