Hjärtan ♥ ♥ ♥

Det har tagit tid att packa upp kassarna från shoppingen- och det mesta var ju julklappar också. Nu kommer iallafall  lite bilder på sakerna jag hittade från Gekås. Jag åkte hem med väldigt mycket inredningshjärtan  upptäckte jag ♥  ♥  ♥

Jag hittade fina ♥  -lyktor att hänga i glasverandan.
Köpte både vita och i zink. Ni kommer få se bättre bilder sen när de är på plats.

Små vita ♥  att pynta med till jul.
Tänkte det kunde vara fint att hänga i hallen och vid vedkamin.


Gullig ljuslykta med hjärtan.
Till jul så vill jag ha mest vitt och silver – och ♥   känns väldigt juligt och fint.

Nya siffror till adventsljusen. Såklart med ♥

Och en vit tjusig större ljuslykta att ha antingen på trappen eller i något fönster.

Sen har jag sparat kvittot om det är någon sak ni undrar över pris på .
Bra va?!

0
16 kommentarer

Fina skålar

Fina skålar till julgodiset tänkte jag när jag hittade dessa, Köpte en av den större modellen och två av de små.
Till knäcken, ischokladen eller rocky road som snart ska bakas.

Höga skålar är lite extra fint , tycker jag  att duka upp godis i ,
både till jul och till veckans lördagsgodis.

Jag har likadana i andra färger, men tycker nog att dessa neutrala är finare.
Och de turkosa jag köpte tålde inte att diskas i diskmaskinen- så disk dem för hand 🙂

0
12 kommentarer

Tacolunch

Tacolunch ! Det är gott det.

Och när jag får bestämma så har jag gärna i en burk krossade tomater ( eller två ) när jag gör tacos. Dock gillar inte barnen det lika mycket – så då brukar de få bestämma . Men idag när barnen äter lunch i skola så lagade jag en riktigt god tacoröra med massa tomater .

Serverades med grönsaker, massa rödlök & jalapenjos och en vitlökssås.

Kanske svårt att se nu 😉  men tallrik också ett ” fynd” från gekås. Och jag köpte mjölkanna och sockerskål i samma serie.
Ni som följt bloggen ett tag vet att jag även har uppläggningsfat i samma serie.

Men nu är det dags att sätta fart med mailen!  🙂

0
5 kommentarer

Sockerkaka med citronsmak

Denna citronsockerkakan kan såklart piffas upp med lite glasyr eller topping om man så önskar.
Jag föredrar att äta den som en liten tårt-kompott med vispad grädde och bär.
Mumma.

IMG_6993

Mjuk sockerkaka

Det här behöver du:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
50 gram smör
1 dl grädd-mjölk ( hälften / hälften)
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöll
2 tsk bakpulver
Citronskal av 1 citron

Smör & ströbröd till formen.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.  Smöra och bröa formen.
Vispa socker och ägg pösigt med hjälp av elvisp.  Smält smöret, häll i gräddmjölken. Blanda ihop torra ingredienserna i äggsmeten och häll i smörblandningen. Vänd om tills du fått en jämn smet. Fördela ut den i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30- 35 minuter. Jag vill ha en liten yta på min sockerkaka (kanten är ju godast ) , vill du ha den lite mjukare ta ut den innan.

Låt svalna något innan du själper upp den.

Servera sedan genast.

1
Kommentera

Saftiga saffransbullar

Ni har mailat och frågat efter mitt bästa saffransrecept  – så nu måste jag ju bara skriva om dessa igen. Detta kan vara världens godaste bullar . Mjuka, saftiga och med mycket smak av saffran.



Det här behöver du :

5 dl mjölk
4 påsar (2 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 % 
100 g mjukt smör
16-17 dl vetemjöl special

Fyllning: 200 g mandelmassa 200 g mjukt smör 1 dl råsocker

Pensling: 1 ägg 1 msk mjölk råsocker och pärlsocker

Gör så här :

Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.  Sätt ugnen på 200- 220  grader. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör och råsocker till en slät massa. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. Skiva varje rulle i cirka 2-3 cm breda bitar. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och råsocker och grädda i 10-13 minuter i cirka 220 grader.

Klara att servera. Godast med ett stort glas kallt mjölk!

6
31 kommentarer

Vegetariska vårrullar med sweetchilisås

 

Lite thailändskt tips till er där hemma = vegetariska vårrullar i sweetchilisås  Detta får man nästa alltid till förrätt här i Thailand. Och för ett par månder stod jag hemma i Växjö och lagade dessa godingar, väldigt enkla att göra. Och så goda sen då!

IMG_3975-001

Det här behöver du till 20 stycken små triangelvårrullar  :
4 ark med filodeg
1 rivna morötter
1 dl böngroddar ( färska )
100 gram glasnudlar
1 vitlöksklyfta
1 sharlottenlök
cirka 2 dl riven kål
lite riven ingefära
en skvätt kinesisk soya
rapsolja

Serveras med : sweetchilisås

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Tillaga nudlarna enligt förpackning, och klipp dem sedan i lagom storlek.  Hetta upp en stekpanna med olja och fräs runt de rivna morötterna, rivan kålen hackade löken, pressade vitlöken och böngroddarna vänd sist ner glasnudlarna och riv ner ingefära och sätt till en liten skvätt soya och ta bort från plattan. Ta fram filoarken och skär varje ark i fem delar. Pensla med rapsolja och fördela ut lite fyllning i en hörnan och vik ihop den ( kors och tvärs) till en triangel. Ta fram en ugnsformen med bakplåtspapper och pensla pappret med rapsolja. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10 minuter tills  de fått fin färg.

Mums!

0
2 kommentarer

Varmt om fötterna

Hittade ett par fina bruna vinterkängor förra vecka,
jättegosiga och varma – så jag kommer verkligen inte frysa om fötterna.

Och eftersom jag typ aldrig hittar skor som jag gillar , så köpte jag ett par likadana i svart också.
Tänkte att det kanske är lättare att matcha.

0
14 kommentarer

Tidig frukost

 

Startade denna tisdagen med en god och tidig frukost!
Jag lyckades med att få perfekt kokta ägg ( tack Daries och tobbe för den fantastiska äggklockan !! ) ochså blev det  knäckemacka med ost och skinka ( kunde inte välja så det fick bli både och ) och så lite skivade tomat och gurka.  Knäckebröd, kaffe och riktigt smör saknar jag alltid när jag är ute och reser-  så goda frukostar uppskattar jag det lite extra så här efter semestern.

Ja det blev verkligen en heldag på Ullared igår  –  men det var sååå mycket folk att allt tog mycket längre tid. Vi hittade iallafall allt ( och lite till ) som vi skulle och hade en riktigt trevlig dag – jag ska visa lite senare på bloggen när jag har plockat upp  🙂

0
1 kommentar

Äntligen måndag

Gooooodmorgon !  Äntligen måndagmorgon 🙂

Men vad mörkt  det är ute nu om mornarna , och idag ringde klockan extra tidigt för idag åker jag och syster till gekås ( igen ) Nu är det julklappar som ska inhandlas och kanske en och annan ljuslykta.  Roligt ska det bli iallafall, och kaffetermosen är påfylld och goda smörgåsar är färdigbredda och nerpackade i fikakorgen.

Roligt att ni hade så många frågor – jag ska sätta mig ner sedan ikväll och svara på dem!

Jag är ju lite svag för ljuslyktor och har egentligen alldeles för många, dessa var mitt senaste fynd.
De ger ett jättefint sken !

0
7 kommentarer

Vampyr, popcorn och läsk

Godkväll på er !

Nu har vi ätit middag – barn och kusiner röstade för köttfärsås med spagetti så det fick det bli.  Och till fikat hade jag bakat snickers-toppar doppade i mjölkchoklad ( bilder och recept kommer )  Nu ska jag och lillasyster iväg på bio –  känns som om vi har väntat på den här filmen i evigheter .  Så nu är det dags – vampyrer , popcorn och läsk. Välkommen sista delen av ” The Twilight Saga” : Breaking Dawn

Någon som redan sett den ? Bra eller inte ? !


Bild lånad av sfbio.se

0
5 kommentarer