Det här behöver du till 4-5 personer:
15- 20 st jämnstora potatis
olivolja
1/2 dl Ströbröd
Flingsalt
1 vitlöksbukett
Smör
1 kilo kycklingfile
salt , peppar , curry
Såsen :
1 klick smör
1 tsk curry
3 dl vatten
3 dl creme fraiche
1 msk konc. kycklingfond
Maizena
salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Skala potatisen och dela på mitten, dela vitlöken men spara den yttersta skalet på vitlöken och lägg detta i en ugnssäker form,
pensla med olivolja och strö över ströbröd över potatis och vitlök. Salta och ställ in i mitten på ugnen. Hetta upp en stekpanna med smör, och stek kycklingen, på medelstark värme så att den inte blir bränd.
Krydda den med salt, lite peppar och curry- när den är genomstekt så klickar du i lite mer smör och mäter upp curry som du fräser lite snabbt. Häll i vätska, creme fraiche, fond och låt puttra upp. Smaka av med salt , peppar eller ev. lite mer curry. Vill du ha såsen lite tjockare så red den med maizena till önskad konsistens.
Klart att serveras med en sallad.