Hej på er !
Roligt att ni ville ha receptet på kakan. Det trodde jag nästan så jag hade redan ordnat fram receptet från Jonathan mamma -och denna godiskaka kan ni inte missa!
Denna kakan kallade Karin för Josefins kaka – och det är en blandning melllan kola och choklad. Verkligen URGOOOOD
Du behöver :
200 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping :
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljussirap
100 gram mörk choklad
Gör så här :
Ställ ugnen 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Vipsa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten och rör sist ner smöret. Häll upp i en form på cirka 35*25 cm. Kakorna ska bli ganska tunna- och grädda i mitten av ugnen i cirka15- 20 minuter. Låt sedan svalna medan du gör toppingen. Koka upp grädde, socker och sirap tills smeten tjockar något, vispa / rör om under tiden. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen, rör tills allt har blivit en smidig smet. Låt svalna så att toppingen tjocknar innan du breder ut den över kakan.
Förvara sedan stå kallt .
* * * * * * * * * *
Bloggen uppdateras varje dag med mat och bakrecept- och har nu över 2000 olika( lättlagade ) recept.
Följ den gärna på facebook, klicka HÄR eller instagram : @jennysmatblogg