HÖSTFINT PÅ TRAPPEN

Välkommen Fredag,

Nu är ni nog många som längtar hem och till fredagstacosen.
Som egen företagare och varannan-vecka förälder så är det dessvärre svårt att ta ledigt alla helger.
Jag försöker istället planera in så mycket jobb och möten jag kan på min ”jobb-vecka” för att sedan kunna sluta i tid den veckan jag har barnen hemma. Men jag klagar inte jag har ett jobb som jag tycker är roligt och utvecklande så jag tycker faktiskt nästan alltid att det är roligt att jobba.

Förr-förra veckan blev det lite pyssel i trädgården. Det var löv som ska räfsas, växter som skulle grävas upp och lite nytt i de tomma krukorna som skulle planteras

Känns ju alltid lite mer ombonat med lite växtlighet eller grönt på trappen.
Här dekorerade vi även med massa röda äpplen, tyckte att det kändes höstligt och fint.

Väskan är packad, husvakten är snart här – så nu styr jag kosan mot flygplatsen och reser mot Stockholm för en jobbhelg.

Hoppas ni får en härlig helg och att solen lyckas titta fram på er.

Kramar

7
Kommentera

I MORGON BLIR DET STOCKHOLM

Hej hej
Eftersom ni var så många på Instagram som tyckte att jag skulle börja uppdatera bloggen 2 gånger om dagen så tänkte jag försöka med det. Även om det kommer vara svårt vissa dagar, men jag ska göra mitt bästa.

I morgon bär det av mot Stockholm några dagar, jag har viktiga möten inbokat.
Och förhoppningsvis ska jag hinna med att träffa fina Nina mellan dessa. Vi har ju inte setts sedan Corona drog in, så jag har saknat henne massor. Vi kommer ha så mycket att skvallra om så det finns inte.

Denna veckan har det skrivits och provlagats så mycket recept till nya boken så det känns som om hela jag luktar restaurangkök. Matoset sätter sig liksom i håret och kläderna hur mycket man än vädrar… haha.

Men men… jag tror faktiskt att denna boken kommer bli något över det vanliga. Jag har det på känn…

Men nu måste jag skynda mig in till stan. Har möte om 20 minuter, och alla som känner mig vet att jag är väldigt punktlig. Tycker inte om att komma försent.
Det är samma sak som att säga att min tid är viktigare än den som sitter och väntar. Sånt gillar jag inte 🙂

20
2 kommentarer

TIPS TILL HELGEN


Jisses så länge det var jag gjorde en riktig potatisgratäng. Vi har kört snabbvarianten de senaste gångerna.
Men min herre så jäkla gott det är med hemmagjord !

Gjorde en rejäl skål med sallad i helgen så har ätit denna hela veckan. Mums




Till potatisgratängen:
1 gul lök
smör
8-10 mellanstora potatisar
5 dl vispgrädde
2 burkar med creme bonjour ( vitlök )
salt och peppar
2 bollar mozzarella

Gör så här:
Ställ ugnen på ca 200 grader. 
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs den finhackade löken tills den doftar nötigt och är mjuk. Skala och skiva potatisen tunt och varva löken med potatisen i en ugnssäker form. Rör ihop grädde och färskost i samma stekpannan och sjud upp under tiden du vispar så att den blir klumpfri. Salta och peppra i gräddblaningen och vänd över potatisen.
( Gräddblandningen ska täcka potatisen ordentligt, så ev kan det behövas att hälla över lite grädde till. )
 Ställ in i ugnen och gratinera i ca 50 – 60 minuter.
När det är tjugo minuter kvar av gratineringstiden , ta ut formen och skiva över mozzarella, och ställ tillbaka i ugnen igen. 
När den är färdiggratinerad, så är det godast om den kan stå en tio minuter en kvart under folie. Den blir krämigare då.

Smaklig måltid !

Fläskfilén smörstekte jag på spisen med salt & svartpeppar

Till salladen: 
1 1/2 st gurka
2 tomater 
1 liten rödlök 
1 dl finhackad bladpersilja 
1 citron 
1 msk olivolja 

Gör så här : 
Skölj grönsaker och bladpersilja väl. 
Finhacka gurka, lök, och tomat så smått du bara kan. 
Pressa ner citronen ner i salladen och rör sedan ner bladpersiljan. 
Ringla över lite olivolja och blanda väl. 

Klart! 


4
1 kommentar

ONSDAGSPLANER


Godmorgon där ute,
Redan Onsdag, och jag hoppas veckan startat fint för er. Tisdagsplanerna var att jag skulle beta av och rensa mailen. Det hann jag inte… Allt annat kom i vägen.
Men i dag ska jag göra ett djupdyk och förhoppningsvis hinna svara på alla oöppnade meddelanden. Sedan har jag planerat att laga mig något riktigt gott till mig ikväll, jag har en fläskfilé som ligger i kylen och väntar på att bli tillagad. Tillsammans med Jureskogs bea!!!! Och har ni inte smakat den- gör det! Helt klart världens godaste ”köpa-bea”

Dagens kontor, innan jag stämplat in. 😉
Snart kommer det vara kaos här med frukosttallrikar & smulor, ännu fler koppar kaffe ( halvtomma ) anteckningsblock och sedan all min kamerautrustning. Haha… Men det är ju precis det som är socialmedier, man visar ju oftast bara upp det finaste man har. Så tror inte att det ser ut så här längre än fem minuter till.

Men nu som sagt ett djupdyk mer i mailen.

Med det önskar jag er en riktigt fin dag.
Kram

8
3 kommentarer

GÅRDAGENS LYXMIDDAG


Hallå där,
Då var det kväller. I dag har det jobbats på i vanlig ordning och sedan har jag stått ute i garaget och packat utemöbler som ska returneras…. Det är tråkigt när man köper saker som inte håller måttet, men det var banne mig ännu tråkigare att packa in alla dessa i bullbelplast, extra emballage och kartonger. Jodå… tog 3 timmar av min dag. Men nu är det klart, så kan jag checka av det på veckans lista.
Så nu tänkte bara kika förbi och läska er ordentligt med denna bilden….

Detta var gårdagens middag, så lyxig att jag blir avundsjuk på mig själv bara genom att tänka på det. Jag köpte rökta räkor i olika smaker, färska räkor, havskräftor och hummer. Och så tillbehör som skagenfyllda crustader, baguetter, och vindruvor. Hamnade i mathimlen en stund.

Nu blir det att landa i tv-soffan och kolla serier.

Go´kväll på er där ute.

14
1 kommentar

VITNAMESISK SALLADSBOWL


Hej hej
Vaknade upp till ett riktigt grått Kalmar.
Denna goding lagade vi hemma hos Klara förra veckan.
Och den var bara sååå god.

Till 4 personer:
300 gram basmatiris
smör
4 vitlöksklyftor

1 chili
i lime
2 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
olivolja
1/2 msk strösocker


500 gram nötfärs
1 finhackad scharlottenlök
1 rejält knippe mynta & koriander
2 morötter
1 gurka
1 mogen mango

Gör så här:

Hetta upp en kastrull med en klick smör. Pressa ner vitlöken och fräs den tills det doftar nötigt.
Tillsätt sedan vatten i kastrullen och koka riset där i, enligt anvisningar på förpackning.
Finhacka under tiden chilin, dela limen på mitten och skala och riv ingefäran.

Blanda ihop marinaden :
chili, 2 msk olivolja, ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta, socker, sojasås samt juicen av limen.

Hacka och riv under tiden upp grönsakerna och örterna ( Morot, gurka , mango och örter. )

Hetta upp olivolja en en stekpanna och bryn löken glansig, vänd ner nötfärsen och stek den klart.
Vänd ner marinaden i färsen och låt allt gotta ihop sig i några minuter, sedan är det klart.

Servera allt i djupa tallrikar eller skålar. Börja med riset, och färsen och dekorera därefter med alla färgglada grönsaker. Toppa med massa koriander.



2
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Söndag var det idag. Det betyder i vanlig ordning att det är dags för veckomatsedeln.
Varsågoda.

Måndag : Ceasarsallad med räkor och knaperstekt bacon
Tisdag : Torskgratäng med kräftstjärtar
Onsdag : Ugnspannkaka med pizzasmaker
Torsdag : Kycklingsandwich med pommes
Fredag : Mustig soppa med köttfärs & potatis

Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
2 rivna morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner de rivna morötterna & färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.

Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.

* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet : Mintpannacotta


img_9271Det här behöver du 4-6 portioner :
2 gelantinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
7-8 st after eight bitar

Serveras med en liten bit after fight och gärna lite färska bär.

Gör så här:
Lägg geltainbladen i kallt vatten, ta fram en kastrull och sjud upp grädde & socker.
Ta bort från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinet & vänd ner after eight bitar och rör/ vispa så allt blandar sig ordentligt.
Häll upp i fina serveringsglas.

4
1 kommentar

STEKT KYCKLING MED GODASTE SALLADEN

Hej hej ,
Här kommer ett tidsinställt inlägg då vi nu troligtvis har fullt upp med att passa Aaron. Häng med på Instagram om ni vill följa vår helg i nutid. 🙂

Denna kycklingen har jag bara stekt i smör och med lite salt, peppar och avslutat med chiliflakes. Men salladen mina vänner, är magiskt god. Om ni gillar citron och persilja det vill säja.



Till denna salladen:
1 1/2 st gurka
2 tomater
1 liten rödlök
1 dl finhackad bladpersilja
1 citron
1 msk olivolja

Gör så här :
Skölj grönsaker och bladpersilja väl.
Finhacka gurka, lök, och tomat så smått du bara kan.
Pressa ner citronen ner i salladen och rör sedan ner bladpersiljan.
Ringla över lite olivolja och blanda väl.

Klart!

12
2 kommentarer

TACKSAM


Godmorgon Fredag,

Ännu en helg står på glänt, och inte vilken helg som helst. Utan bästa helgen på länge.
Ikväll ska Nomi & jag bädda in oss i husbilen och ha film- och snacks-kväll där. Jajamänsan, vi sover även i husbilen när den står hemma. Sååå mysigt. Sedan imorgonbitti kommer Aaron hit, vi ska vara barnvakt till honom då Jacob & Klara ska på spa ett dygn. Detta är helgen hela familjen har längtat efter… haha. Thelma kommer hit från Växjö och vi ska bara umgås med lilleputten till 100 procent.


Så tacksam för livet just nu, min stora fina familj som fortsätter att växa, vår bostad, mina vänner och alla dessa magiska soluppgångar som jag fortfarande inte kan se mig mätt på.
Jag nyper mig i armen ofta må ni tro, tänk att lilla jag fått förtjäna all denna lycka i mitt liv,
❤️️ 

37
1 kommentar

HÄNG MED PÅ INSTAGRAM


Hej Raringar,
Hoppas ni haft en bra torsdag, och om inte annat så är det ju ändå fredag imorgon.
Jag har varit och lunchat i färjestaden, sedan har det bara varit jobb framför skärmen.
I morgon har jag bokat in lunch med mamsen och mina morföräldrar – mysig ska det bli. Sen har jag en eftermiddag med jobb i Växjö innan jag tar helg. Nomi har önskat tacos imorgon, så det blir det.

För er som vill hänga med på fler uppdateringar / stories så finns jag ju även på Instagram.
Där uppdaterar jag allt möjligt smått & gott. Jag heter Jennysmatblogg även där.

3
Kommentera