God morgon vänner!
Redan fredag igen och snart är helgen här… Snart är skolledigheten slut och på tisdag börjar rutinerna & skolorna igen. Lite synd att all snön är borta – vi hade planerat att åka massa pulka, skidor och skridskor på lovet… Men vi håller tummarna på att vi får massa snö till sportlovet istället !
Vi startar denna fredagen med en riktigt gooood efterrätt. En söt pannacotta med syrlig passionsfrukt- underbar kombo!
Det här behöver du till 8 portioner :
8 dl vispgrädde
2 vaniljstång
1 dl strösocker
3 st gelatinblad
Garnering : passionsfrukt och nobless
Gör så här :
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mät upp grädde , socker i en kastrull och skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna och lägg ner både frön och stänger i kastrullen. Låt koka upp tillsammans under omrörning. När grädden kokat upp tar du bort kastrullen från plattan, kramar ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätter dem till grädden under omrörning. När de löst sig så häller du upp smeten i serveringsglas och ställer kallt, i minst fyra timmar.
Innan servering så skär du passionsfrukt och gröper ut över dem, och ett litet noblessblad.