Godaste ostmuffin

Kikar in och önskar er en fin Torsdag härifrån ett regnigt Öland. Vi stannar en liten stund till då Thelmas och Neas mormor snart ska komma hit och fika. Och nu medan jag hade en liten stund över tänkte jag bara passa på att skriva ut receptet på de riktigt goda ostmuffinsen vi gjorde i går- dessa går att baka med vilken ost som helst- ta den ni tycker smakar mest/ godast

Till 12 ost muffins behöver du :
12 muffinsformar
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3 dl valfri ost
150 gram tärnat smör
3 dl standardmjölk

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
blandade torra  ingredienserna och tärna ner smöret i bunken och osten.
Nyp ihop och blanda sedan ner mjölken och arbeta ihop till en deg.
För dela sedan degen i de olika formarna
Grädda muffinsen i 20-25 minuter ( tillsde fått fin färg )

Servera med smör och ost.

0
4 kommentarer

Falsk fläskfile

Nu är vi på plats ( och har varit ett bra tag ) här på Öland , jag och Thelma. 🙂 Molly fick stanna kvar med Jonathan, och resten av barnen. Hunden gillar ju inte att åka bil så himla mycket, och vi stannar ju bara tills imorgon. Vi har hunnit med att äta god middag, promenerat, fikat.

Jag kom att tänka på att jag inte har hunnit sriva om denna klassiska och goda 80-tals klassiker som vi lagade förra veckan.

Till en falsk fläskfile behöver du :
600 gram blandfärs
2 msk med aromat ( eller annan valfri kryddning)

Till såsen :
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar

Serveras med kokt potatis

Gör så här

Blanda och rulla ut på plastfolie till en file, frys in i cirka två timmar.
Ställ ugnen på 175 grader. Ta sedan fram filen och skär i skivor, smör stek dem  klara i en pannan och lägg i en ugnssäkerform.

Köttet ser nästan till och med ut som fläskfile när man steker det. 

Värm upp alla ingredienser till såsen i samma panna som du stekte köttbitarna. Och låt sjuda upp i ett par minuter. Häll såsen över köttbitarna och ställ in i ugnen, i cirka 10 minuter en kvart.

Servera sedan med en god sallad, kokt potatis och strössla över lite röda lingon.

12
39 kommentarer

Nu åker vi . . .

Godmorgon på er!

Vi ställde väckarklockan imorse för säkerhetsskull-  bara för att vi inte skulle ”försova” oss.  Denna julledigheten har vi fått in riktiga sjusovar-rutiner och stiger inte gärna upp innan nio på morgonen. För idag ska jag och Thelma åka till öland till min syster och Nea. Medan systers man och lilla Lova ska åka hit till växjö och hjälpa oss montera stenskivan i köket. Så nyfiken på hur det kommer bli…. Lovar att visa bilder så fort det är klart.

 Vi ätit lite frukost, urgoda nybakade ostmuffins-  men nu dags att packa in i bilen.
Tjingeling vänner.

0
4 kommentarer

Pizzabuffe och spel

God kväll i stugorna.
Som jag nämnde innan så stod det hämtpizza på matschemat idag, och det blev minsann en riktig pizzabuffe här hemma.  Kycklingpizza, kebabpizza, kyckling pizza, mexicana och så småttingarnas favorit vesuvio

Kyckling, curry och banan är otippat gott på pizzan.
Har ni prövat ?

Efter maten passade vi på att spela lite nya spel som vi fått i julklapp. Tyvärr förlorade mitt, Jacob och Thelmas lag…. men dessto gladare var det på Jonathans lag 🙂

Nu :  dags för kaffe- sen dags för att packa för imorgon!

På återseende.

0
3 kommentarer

Middagsplaner och gårdagens förrätt

Hoppas ni hade en riktigt fin nyårsafton igår med god mat och trevligt sällskap 🙂
Våra gäster åkte nyss hem och nu är Jonathan och hämtar sin storebror vid tåget, och då tänkte jag passa på att skriva ett par rader till er.  . . Maten idag blir inte så märkvärdig. Jacob & Thelma fick bestämma så antingen blir det kebabpizza, kycklingpizza eller vesuvio  – idag blir det hämtmat!

Men vår lilla meny för kvällen såg ut så här:
Kräftsnittar med mango- och avokadosallad
Oxfile med potatis och palsternackspure, kokt sparris, rödvinssky
Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Dessvärre lyckades jag inte få någon bra bild alls på varmrätten – men är ni nyfikna så lyckades jag få en mobilbild på den på instagram iallfall ( jennysmatblogg)

Förrätten iallafall :

Förrätt till 4- 6personer2-3 toastbröd
olivolja
400 gram rensade kräftor
2 avokado
2 mango
1 stor rödlök
Dressing :
6 msk olivolja
4 msk pressad citron
1 1/2 tsk flingsalt
Kryddmått svartpeppar


Gör så här:

Rör ihop dressingen först. Skala kräftorna och tärna skalad mango och avokado i en bunke. Rör om med den finhackade rödlöken och droppa över dressingen innan du häller upp i fina serveringsglas. Stek toasten , lägg upp mango och avokadosalladen och ringla över marinaden .
Klart!

0
2 kommentarer

Välkommen 2013

Kikar bara in för att önska er ett gott nytt år
och god fortsättning på nya året! 

Efterrätten blev så lyckad – vaniljpannacotta med passionsfrukt.
Sött, friskt och fräscht.

0
4 kommentarer

Checklistan

Frukost uppäten och bortplockad- check
Efterrätten förberedd och står på kylning – check
Plockat fram iläggsskivan till bordet och hämtat stolar – check
Dukat fram till middagen – check

Resten av mina to do:

Slinga min tråkiga utväxt
Förbereda förrätten
Köpa snittblommor
handla läsk
och bubbelvatten
och städa (!!)

Se så … Jag får nog börja med den tråkiga utväxten.
Sen kan jag alltid fara runt och städa huset med den tjusiga (?) slinghättan på huvudet..

0
7 kommentarer

Sista dagen på år 2012

God morgon vänner!

Tänk att det redan är nyårsafton idag – och jag tycker det har varit ett riktigt bra och  händelserikt år 🙂 Och nästa år ser jag fram emot massor – det kommer bli ett år med många nya recept, goda efterrätter och fler uppdateringar på bloggen!
Hur ska ni fira nyår ? Hemma eller borta ? Blir det hemlagat eller hämtmat?
Berätta 😀

Nu dags för frukost- avokado är nya cravingen. Det är ju bara så gott !

0
6 kommentarer

Servetthållare

Jag kikade på servettringar när jag var på blomsterlandet i veckan, jättesnygga hade de-  i silver.  Men jag tror att de kostade 29 :- kronor styck. Det tycker jag är lite dyrt för att används kanske en gång…. Vi blir tio personer till nyårsmiddagen. Så det kändes lite som att kasta pengarna i sjön. Istället köpte jag ett virkat band av dem för cirka tjugo kronor, och klippte och sydde egna servett hållare.

Lika fint och mer prisvärt – tycker jag.

Lagade en riktigt god tomatsoppa idag- med extra allt! 🙂
Färsk pasta hade jag i , sen toppade den med salt knaperstekt bacon och massa fetaost. Oj oj oj den var så god, man borde verkligen laga soppa oftare.
Återkommer med recept på den.

0
3 kommentarer

Olivträd ( igen )

Ni som har följt bloggen ett tag vet ju att jag köpte mitt allra första olivträd i våras.
Jag har länge velat ha ett olivträd- men har tyvärr aldrig lyckats med mina växter- tacka vet jag plastblommor- de håller sig alltid gröna och fina. Och tyvärr fick olivträdet åka ut straxt innan jul  ( trots vatten, massa sol och växtnäring ) – det fanns inte ett enda blad kvar på det.  Hepp….

Nu har olivträd nummer två flyttat hem till mig. * Hoppas hoppas hoppas * att den håller sig grön och fin fram till sommaren iallafall.

Ser ni att den är proppfull med oliver också !

Så fiiiint va  ♥

0
4 kommentarer