En chokladkaka bakad helt utan vetemjöl- och den blir precis så där härligt seg ( nästan som ytan på kladdkakan ) och med mycket smak. Mums ! Dock inte särskilt LCHF-vänlig eller GI-smart. . . . Men ack så god den är – har ni provbakat dem ? 🙂
Sega runda chokladkakor med lite krispighet i
Söta, sega och krispiga kakor :
5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke. Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig. Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor. Jag gjorde ganska stora – fick ungefär 25 kakor av min smet. Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. ) Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.