Gårdagens middag såg nog många utav er redan igår på instagram – där heter jag ”Jennysmatblogg” . Kycklingenchiladas med en krispig grönsallad och vitlökssås blev det iallafall. Gott så in i norden- och en rolig variation på den vanliga enchiladas:en som ni hittar HÄR
Det här behöver du :
Det här behöver du :
6 mjuka tortilla bröd
cirka 900 gram kycklingfile
1 finhackad gul lök
2 burkar med fylliga krossade tomater ( med örter )
1/2 msk råsocker ( går bra med strösocker)
olivolja
1 tsk sambal oelek
1- 2 Vitlök
Salt och peppar
spiskummin, chilipulver, paprikapulver
2 dl riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Stek kycklingen, och löken i olivolja eller smör. Värm upp en kastrull, lite olivolja och fräs vitlöken snabbt häll ner den mixa tomatkrossen, sambal oelek i kastrullen låt puttra, rör ner socker. Smaka sedan av med salt och peppar och kryddorna. Tycker ni att tomatkrossen behöver mer smak , så smaka av med lite örter – timjan, basilika eller . Rör ner några skedar av tomatkrossen i kycklingen, så att den blir såsig. Fyll upp tortillabröden med kycklingröran och rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Häll sedan tomatsåsen över de fyllda rullarna och riv över god ost. Ställ in i ugnen och gratinera i 10- 15 minuter tills osten fått en fin färg.
Servera genast med en god sallad och vitlökssås!
Jag köpte dock fel- helst tycker jag att man ska göra såsen på gräddfil, nu hade jag bara creme fraiche. Men det blev gott det med, creme fraiche, salt peppar och ett par vitlök. Smaka av med en god örtkrydda – och låt stå svalt i några timmar innan servering.