Kotletter är inget vi äter hemma så jätteofta, jag tycker det är svårt att komma på goda recept och variera dem. Men nu när vi lade dem sist så lät vi dem koka i buljongsky med lök och morötter. Riktigt gott var det, så gillar ni kotletter- testa detta receptet.
Det här behöver du :
6 kotletter
salt och peppar
smör
2 gula lökar
2 morötter
5 dl vatten
1 dl grädde
2 lagerblad
2 köttbuljonger
1 msk kinesisk soya
1 tsk svartvinbärsgele
Salt och nymalen peppar
Ev. maizena
Gör så här :
Jag hade kotletter med ben, tycker de kotletterna utan ben blir alldeles för torra, sen ger benen smak till såsen också, så behåll de gärna på. Salta och peppra köttet och bryn kotletterna så att de får fin färg på bägge sidor slanta ner / klyfta ner den skalade morötterna och löken också och fräs. Lägg dem sedan i en större gryta ( jag hade en gjutgärnsgryta ) Häll i ett pa dl vatten i stekpannan och vispa ur stekskyn ur stekpannan och sila ner den ner över kotletterna och fyll på med ytterligare vatten så de täcks. Smula ner buljongen eller går det bra med ett par msk koncentrerad fond. Rör ner soya, grädde , lagerblad salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i 30- 40 minuter eller tills de är klara. Under tiden du skalar potatis och kokar den.Önskar du skyn lite tjockare så ta upp kotletterna , fiska upp lagerbladen och släng dem och sen kan du reda av såsen med lite maizena ( jag tycker inte att skyn / såsen ska bli för tjock ) , låt sjuda upp igen och smaka av med lite gele och ev. salt och peppar. Lägg ner kotletterna och låt dem puttra ihop med såsen löken och morötterna igen under några minuter innan du serverar.
Husmanskost när den är både lättlagad och god