Ett lyckat glassexperiment blev det sist jag gjorde egen glass. Så krämig,len och gooood. Jag har prövat att göra ”snabb-varianten” men okokt kondenserad mjölk – men nu blev det ett litet test – och jag kokade istället burken i nästan tre timmar. Och den blev helt klart snäppet godare ! Men känner ni att ni har ont om tid, eller helt enkelt inte vill koka mjölken så går glassen lika bra att göra iallafall med icke kokad. Då kan man om man har hemma ringla ner lite kolasås i glassen 😀
En glass som inte kräver glassmaskin.
Det här hade jag :
1 burk kondenserad sötad mjölk
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
6 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
ev. extra kolasås på tub
Gör så här :
Koka burken i cirka 3 timmar ( 2 tim 45 minuter kokade jag )Och låt svalna, burken kan förberedas dagen innan. Finhacka eller riv chokladen, vispa grädden och vaniljsockret fluffig ( men inte för hård – se bild nedan ) Blanda ner den kalla kolakrämen ( det ska blanda sig ) men spara en ett par msk till senare. Vänd ner chokladen men spara lite till garnering , och sen klickar du ut kolan på lite olika ställen och vänd i dessa. Toppa med lite finhackad choklad och frys in i en långform i cirka 5- 6 timmar. Ta fram en stund innan servering.
För att få loss glassen höll jag den upp och ner och spolade med vatten på baksidan.
Smeten är så god att man vill äta den som den är med sked. Yammi yammi.