Jag har tänkt att sätta mig många gånger framför datorn under dagen, men det har kommit andra saker iväg hela tiden 🙂 Men nu så. Ja, det verkar som om de försvunna inläggen är borta- jag kommer uppdatera cheesecake pannacottan under eftermiddagen. Ni hittar den alltså under kategorin efterrätter.
Dagens lunch blev en broccolisoppa- en LCHF variant. Men vill ni äta mindre fett går det bra att byta ut hälften av grädden mot vatten.
För 2 portioner eller 4 förrätter :
250 gram färsk broccoli
olivolja
1 hackad scharlottenlök
1 hackad vitlök
4 dl grädde
1 msk kycklingfond
3- 4 msk philadelphiaost
salt och peppar
Kokta ägg till garnityr
Gör så här:
Koka äggen – mellan, eller hårdkokta. Skär bort buketterna och lite av de fina stammarna och dela i mindre bitar och lägg åt sidan. Hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite olivolja, fräs vitlök, och lök glansig och vänd ner broccolin. Häll sedan över grädde, fond och låt sjuda tills broccolin är mjuk. Ta åt sidan och mixa soppan slät med stavmixer. Värm upp soppan igen och red av dem med lite philadelphiasot.
Smaka av med salt och peppar.
Klar att ätas, servera med de delade äggen.
Det råder renoveringskaos här hemma – men nu börjar man faktiskt kunna ana hur det kommer se ut! Och nu är det dags att återgå till att måla brädorna på väggarna!
Vitt it is 🙂