Pasta med krämig laxsås

IMG_6121

Det här behöver du:
smör
1 finhackad gul lök
4 bitar lax
2 msk hummerfond
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl creme fracihe
salt
hackad dill

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och fräs den hackade löken glansig. 
Vänd ner och stek laxen klar och dela den med en gaffel. Vänd ner fond, grädde & crème fraîche och låt allt sjuda upp.
Smaka av med hackad dill och salt.

0
Kommentera

Pannkakstårta med choklad

Pannkakstårta blev det idag, med lite extra av allting.
Varje pannkaka fick ett tjockt lager choklad på sig ( 3- pack chokladphiladelphia på Willys för 15 kronor! Skynda att fynda. ) Sen vispades grädde till varje lager och toppade med hackad daim och nougatsås. Väldigt söt och mäktig tårta. Och födelsedagsbarnet var mycket nöjd med tårtan, och det är väl det viktigaste. Sen är det riktiga kalaset är först på söndag. Och det ser hon fram emot minst lika mycket.

Nu är tapetkatalogerna synade här hemma – och tillsist hittade vi en som vi gillade bägge två. Tänkte fota den och visa  er imorgon. Men nu mina vänner ska vi sätta oss och titta på Tingeling och äta popcorn, det har födelsedagsbarnet bestämt.

Så tills vidare – ha en riktigt trevlig kväll!

P.s Hon tackar för alla hundratals fina gratulationer idag på sin stora dag som kommit in både på facebook och Instagram! 🙂

0
3 kommentarer

Nomi fyra år

Grattis grattis grattis ♥ ♥ ♥
Tiden går så snabbt att det inte är klokt, det känns som igår som Nomi var så här liten!

Hon hette ”lillasyster”, ”bebis”, ”bebben” och ”sessan” i två veckor innan vi tillsist bestämde oss för att hon skulle heta Nomi. Och då fanns det inte många Nomi – men nu har namnet ökat dessto mer 🙂

Lillan fyllde 1 år !

Och eftersom Nomi har varit hemma länge – hon började inte dagis förän hon nästan var tre år  –  så finns det massa bilder på henne på bloggen.

Här en liten Nomi hjälper till med att baka inför jul. Hjälpt till att baka mjuk pepparkaka, och vill gärna hålla i kakan själv när den ska fotas.


En liten trött 4 åring öppnar sina födelsedagspresenter.
Stortgrattis till världens finaste unge idag! Hipp hipp hurra!

När man fyller år så får man bestämma fikat – och Lillan ville bestämt ha pannkakstårta med grädde och choklad. Så det är vad jag har tänkt att förbereda tills i eftermiddag 🙂

 

Vi smög upp tidigt imorse och gjorde iordning frukostbricka med ljus och paket. Sedan väckte vi den lilla fyraåringen med skönsång och födelsedagspresenter.  Keyboarden hon fick med tillhörande microfon tyckte hon var den allra bästa presenten. Så den kommer hon nog spela på när hon kommer hem från dagis idag.

Det var en extra glad Nomi som skuttade hela vägen till förskolan då hon skulle få bjuda alla barnen på glass – Hello Kitty glass 🙂

0
19 kommentarer

Färdigmålat

 

Färdigmålade väggar här hemma ( äntligen ) men närmare fyra timmar tog det. Jag som den tidsoptimist jag är hade räknat med två 🙂 Men nu är det klart iallfall – och jag kommer ha träningsvärk i mina armar imorgon.

På tal om målning så färglade Nomi jättefina muggen till farmor häromdagen.
Väldigt fokuserad och noggran, liten pyssel-fia.

Till farmor från Nomi 🙂

 


Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och kolla igenom alla nio tapetkataloger jag har hämtat hem. Vi ska ju tapetsera om gästrummet så snart vi bara har tid. Jag tänker mig en lite gammaldags tapet – ljus och inte med för mycket mönster i…..

0
2 kommentarer

Broccolisoppa – LCHF

Jag har tänkt att sätta mig många gånger framför datorn under dagen, men det har kommit andra saker iväg hela tiden 🙂 Men nu så. Ja, det verkar som om de försvunna inläggen är borta- jag kommer uppdatera cheesecake pannacottan under eftermiddagen. Ni hittar den alltså under kategorin efterrätter.

Dagens lunch blev en broccolisoppa- en LCHF variant. Men vill ni äta mindre fett går det bra att byta ut hälften av grädden mot vatten.

För 2  portioner eller 4 förrätter :

250  gram färsk broccoli
olivolja
1 hackad scharlottenlök
1 hackad vitlök
4 dl grädde
1 msk kycklingfond
3- 4 msk philadelphiaost
salt och peppar

Kokta ägg till garnityr

Gör så här:

Koka äggen – mellan, eller hårdkokta. Skär bort buketterna och lite av de fina stammarna och dela i mindre bitar och lägg åt sidan. Hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite olivolja, fräs vitlök, och lök glansig och vänd ner broccolin. Häll sedan över grädde, fond och låt sjuda tills broccolin är mjuk. Ta åt sidan och mixa soppan slät med stavmixer. Värm upp soppan igen och red av dem med lite philadelphiasot.
Smaka av med salt och peppar.

Klar att ätas, servera med de delade äggen.

Det råder renoveringskaos här hemma – men nu börjar man faktiskt kunna ana hur det kommer se ut! Och nu är det dags att återgå till att måla brädorna på väggarna!
Vitt it is 🙂

0
9 kommentarer

Målning pågår

Som ni kanske märkt under dagen så har det varit lite tekniska problem på sidan idag.
Och de senaste inläggen har försvunnit – hoppas de kommer tillbaka. Men tillsvidare så kopierade jag in det sista inlägget som skrevs.

Vi håller på renoverar här hemma igen , som ni kanske sett på instagram ( Jennysmatblogg )  vi sätter igen en dörröppning och flyttar om den. Sedan ska vita bräder / plank upp på väggen i sovrummet och innan de ska upp så ska väggarna målas vita så att inte fondtapeterna lyser igenom. Vi planerar att ha liiite mellanrum mellan bräderna. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet sen.

Här är en bild när vi målar om köket i förra huset.
Vi satte en tapet som vi trodde skulle bli grym – ack så fel vi hade 😉 Men gör om gör rätt ( hehe… enligt mig – måla vitt)

0
2 kommentarer

Krämig cheesecakepannacotta

Receptet fick jag av Anna- Lena här bland kommentarerna.

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
( 2 msk nutella i botten på varje. )

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.

Och så några bilder från i helgen – på Silas och Nomi.
De turas så duktigt om att spela på ipaden.

0
9 kommentarer

Riktigt god sparrissoppa

Har städat hus & hem hela morgonen – eftersom det behövdes en tråkig …. rejäl storstädning innan gästerna kommer. Jisses så snabbt det blir stökigt alltså – inte klokt! men tar en liten paus nu mitt i ”skura alla golven” -uppgiften för att uppdatera den första rätten vi åt igår. Och jag kokade soppan efter Per Mobergs recept – fantastiskt god. Gillar ni sparris- då måste ni testa denna!

sparris (1)
Och vill man ska ka man byta buljongen mot grönsaksbuljong så har man istället en vegetarisk måltid.
Vi halverade receptet – och det hade absolut räckt till 3- 4 förrätter.

Här kommer orginalreceptet  ( 4- 6 ) :

500 gram färsk sparris
5 scharlottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt & peppar

Gör så här:
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimetersstora bitar.  Men lämna själva topparna till garnering. Koka sedan allt i lättsaltat vatten, i cirka 3-4 minuter ( topparna tills de är mjuka ) Under tiden kan du hetta upp en annan kastrull med olivolja, hacka löken och fräs glansig i en kastrull- häll över vinet och buljongen + grädden och låt koka upp. Lägg i sparrisen i gräddsåsen ( men inte topparna) och låt koka i 10 minuter. Mixa sedan allt slätt , smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar/ tallrikar.Dekorera med sparristopparna.

Smaklig spis

sparris1 (1)

0
7 kommentarer

Månbordet

Matkoma här…* phuu* efter en rejäl trerättersmiddag med soppa, kycklingrätt och en ny sorts chokladig efterrätt ♥ ♥  Återkommer med bilder och recept…. Kan förvarna att efterrätten var med nutella och den var faaaarligt god ! 😀

Men nu tänkte jag att jag skulle svara på alla frågor om månbordet. Det kallas för månbord / halvmånebord och jag tror inte att de går att köpa nya. Så ni som undrat vart ni kan få tag på det – leta på blocket, auktioner eller på loppisar. Lycka till !  🙂  Sedan var det ju inte vitt från början- utan vi målade om det eftersom vi tycker det är finast..

Vitt zinkhus, pärlhyacint, ljuslykta på bricka, glaskupa med ”kakfat”

För att få ha dekorationsgodiset i fred så köper jag godis som ingen tycker är gott. Himlans bra va 🙂

Slötittar lite på postkodsmiljonären – jag och Thelma. Jonathan är och hämtar Melvin från discokalas, Nomi sover så gott och Jacob har tre kompisar som ska stanna tills imorgon.

En ganska vanlig fredagskväll hemma hos familjen Warsen 🙂

0
Kommentera

Ska ni äta tacos ikväll ?

God morgon och välkommen fredag!

Snart är det helg igen- och just fredagen är ju ofta taco-dagen för många. Så därför kastar jag in ett tips på en jättegod och lite festligare tacotårta! 🙂

Tacotårta på väg in i ugnen….

Tacostårtan är omöjlig att få fina bilder på, men gott är det iallafall.

Du behöver:
8 Tortilla bröd 5
00 gram stekt köttfärs
Tacokrydda
2 burkar philadelphiaost
Chilisås / salasasås
1/2 dl creme fraiche
Purjolök
Pepparoni
Körsbärstomater

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Stek färsen med tacokryddorna. Rör ihop 1 burk philadelphiaost med en skätt chilisås eller valfri mängd salsasås. Den andra burken rör du ihop med hackad purjolök och lite salt. Ta fram en form och varva sedan tortillabröden med färs, philadelphiasås, tomater, och pepparoni. På översta lagret la jag skivade körsbärstomater, och oströran med creme fraiche och riven ost ( ca 2 dl ) och toppade med ytterligare lite ost och pepparoni.

Gratinera tills tacotårtan fått en fin färg.
Servera med en god sallad!

1
15 kommentarer