Hej och välkommen måndag.
Hoppas du fått en riktigt härlig start på veckan! Nu kommer receptet på Nomis tårta vi hade på kalaset igår. En tårta som alla kan baka, och den är grymt god. Tröttnar aldrig på den 🙂
Ni hittar bloggen på Facebook för fler tips KLICKA HÄR
Och även på instagram här: @jennysmatblogg
Tips för allergiker !
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kexen
Rena godistårtan med digestivebotten, hemkokt kolakräm och daimgrädde. Kondenserad mjölk förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög färska bär .
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
1 liter färska bär
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Kolakräm:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ in i frysen i fem minuter. Bred sedan ut kolakrämen ( den karamelliserade mjölken ) Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med färska bär och resterande daimkross.