Lite nya prydnadskuddar

God kvĂ€ll i stugorna 🙂

Hoppas ni haft en riktigt fin helg, vi har haft det toppen. SÄ trevligt och gjorde dessutom flera bra fynd frÄn gekÄs- det gillas. Och lite nya prydnadskuddar brukar oftast fÄ följa med mig hem frÄn varuhuset i Ullared. Denna gÄngen hittade jag dessa , som jag tyckte var supersöta i grÄtt  och beige.

Tror att de kommer göra sig extra fint till nya tapeten i gÀstrummet sen. 
Det var tanken nĂ€r jag köpte dem iallafall 🙂

Jag hittade en massa annat fint ocksÄ !  
Är det nĂ„got ni vill se mer av hĂ€r pĂ„ bloggen ?

0
15 kommentarer

Sweet dreams

Hej pÄ er.

Vi Àr fortfarande kvar i Ullared men ska alldeles snart Äka hemÄt.
Har hittat sÄ mycket fint, men inte hunnit fota mina saker Àn.
Ulrikas bĂ€sta köp dĂ€remot var dessa – vi köpte visst en del likadana saker, det blir vĂ€l sĂ„ nĂ€r man har samma inredningsstil Massa vitt, lantligt och shabby chic finns just nu pĂ„ inredningsdelen pĂ„ gekĂ„s.

Och sĂ„ mĂ„nga frĂ„gor om vĂ„rat boende. Vi bodde pĂ„ sweet dreams – vi Ă€r sĂ„ nöjda, fint och frĂ€scht bed & breakfast och trevligt bemötande.  SĂ„ letar ni boende sĂ„ rekommenderar jag detta stĂ€lle. HĂ€lsa frĂ„n mig 🙂
Och det fina rummet vi bodde i hette Sissi.

Nu ska vi ta och packa ut oss i bilen – pĂ„ Ă„terseende vĂ€nner!

0
10 kommentarer

Framme och pÄ plats

Hej Hej ,
Nu Àr vi framme och slutdestinationen för vÄran lilla weekend var Ullared.
Mat, shopping och tjejsnack.  Och vi bor pÄ vÀrldens sötaste lilla bed & breakfast, nu har jag aldrig tidigare bott pÄ ett bed & breakfast men detta mÄste vara vÀrldens bÀsta. Urmysigt och hemtrevligt och vackert inrett.

Rummet

Hallen


Store hallen

 Matsalen

Frukosten blev vi serverade vid nio.
Gulligaste frukostbrickan.

TÀnkte visa lite av mina fynd frÄn shoppingen sen.

Trevlig Lördag !

0
7 kommentarer

En riktigt god grekisk sallad

HÀr kommer mitt bÀsta recept pÄ en riktig grekisk sallad

IMG_1644

För 2 personer:
2 bitar fetaost
1 halva gurka
1 stor tomat
1 gul paprika
nÄgra ringar rödlök
lite blandsallad ( ruccola, mache, och krispig grönsallad )
gröna & svarta oliver
fÀrsk hackad dill ( eller valfria fÀrska örter)
En god olivlja
IMG_1653

0
3 kommentarer

Sötaste vÀckarklockan

Sötaste vĂ€ckarklockan ever – Ă€r den hĂ€r frĂ„n Ikea. Tror den fortfarande finns att köpa, sjĂ€lv har jag nog haft den i tre – fyra Ă„r sĂ„ dĂ€r. Och har lĂ„ngtifrĂ„n tröttnat pĂ„ den. Tycker den Ă€r stilren, enkel och  tidlös.


Bakom skymtar man den ju fĂ€rdiga panelvĂ€ggen – bilder kommer pĂ„ detta projekt – om en vecka eller tvĂ„…. men Ă€r ni nyfikan sÄ finns det en del bilder pĂ„ Instagram att kika pĂ„. Trodde aldrig jag skulle tycka det var sĂ„ roligt med instagram- nu Ă€r jag helt fast i instagramtrĂ€sket- minst sagt och uppdaterar flera gĂ„nger om dagen 🙂
….. Pssst om ni missat sĂ„ heter jag ” jennysmatblogg”

Hepp, nu dags för frukost och snart kommer finaste Ulrika hit och hĂ€mtar mig- vi ska ivĂ€g pĂ„ en liten weekend denna helgen ! Kikar förbi bloggen sĂ„ snart vi kommer fram 🙂

 

0
4 kommentarer

KÄlpudding med grÀddsÄs och lingon

En matrÀtt som du snabbt kan göra LCHF- vÀnlig
( uteslut helt enkelt bara sirapen )

Det hÀr behöver du :
cirka : 1/2 kÄlhuvud
1 gul lök
25 gram smör
1 msk sirap
salt och peppar
600 gram köttfÀrs
1 dl grÀdde
1 msk fond
salt och peppar

Till sÄsen :
4 dl vatten
1 dl grÀdde
1 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
red av med philadelphiaost tills sÄsen blir sÄ tjock som du önskar

Gör sÄ hÀr  :

Blanda köttfÀrsen i en skÄl med den finhackade löken, grÀdden, fonden , salt och peppar och lÄt stÄ kallt  under tiden du börjar med kÄlen. StÀll ugnen pÄ 175 grader och ta fram en ungssÀkerfond.
Ta bort de yttersta bladen och den hÄrda stammen. Strimla ner ungefÀr hÀlften av kÄlen och vÀrm upp en stor djup panna, smÀlt smöret och frÀs kÄlen mjuk och gyllene. HÄll koll sÄ att den inte brÀnns. Ringla ner sirapen pÄ slutet och lite salt och peppar.
VÀnd ner kÄlstrimlorna i skÄlen med fÀrsen och blanda om. Platta ut i formen och grÀdda i mitten pÄ ugnen i cika 45 minuter- eller tills fÀrsen Àr genomstekt.
Under tiden gör dÄ sÄsen i samma stekpanna som du frÀst kÄlen i, mÀtt upp vatten, grÀdde, fond, soya. LÄt puttra en stund och red av sÄsen med philadelphiaost till önskad konsestens- gÄr bra med maizena ocksÄ, om du bara har det hemma.
Serveras sedan till en krispig sallad.

Gillar du kÄlpudding ?


19
22 kommentarer

BlÄ hortensia

Ny liten bordsblomma en hortensia med hÀrlig blÄfÀrg.

God morgon !

Jaha dĂ„ var det torsdag igen  . . . . Vart tog veckan vĂ€gen undrar jag? 🙂
Stora barnen Ă€r i skolan men Nomi Ă€r ledig frĂ„n förskolan idag- för hon fĂ„r snart besök av moster och kusinerna.  De ska fira Nomi som fyllt Ă„r, och sĂ„ ska vi fika lite grann. FĂ„r rota lite i frysen och ser vad jag hittar för nĂ„got.  Och sĂ„ Ă„terkommer jag snart med receptet pĂ„ gĂ„rdagens middag, riktig god husmanskost. Som man Ă€ven med lite enkla medel kan göra till LCHF – kost.

Hur mÄnga Àr det av er hÀr som Àter LCHF ?  


1
7 kommentarer

Taco enchiladas

 

Lite mexikanskt mattips blir det sĂ„ hĂ€r nu innan helgen. SĂ„ ni hinner handla hem och laga tills pĂ„ fredag  😉  Det viktigaste med goda enchilads tycker jag Ă€r tomatsĂ„sen, sĂ„ lĂ€gg gĂ€rna ner lite tid pĂ„ den och smaka av den med dina egna favoritkryddor och pröva dig fram

Taco – enchiladas

Det hÀr behöver du :

Det hÀr behöver du :
6 mjuka tortilla bröd cirka
500 gram fÀrdig tacofÀrs
1 finhackad gul lök
2 burkar med fylliga krossade tomater ( med örter )
1/2 msk rÄsocker ( gÄr bra med strösocker)
olivolja
1 tsk sambal oelek
1- 2 Vitlök
Salt och peppar
spiskummin, chilipulver, paprikapulver
2 dl riven ost

Gör sÄ hÀr:
StĂ€ll ugnen pĂ„ 225 grader. Stek fĂ€rsen och krydda med tacomixen. LĂ„t smĂ„puttra och vĂ€rm upp en annan kastrull, lite olivolja och frĂ€s vitlöken snabbt hĂ€ll ner den mixa tomatkrossen, sambal oelek i kastrullen lĂ„t puttra, rör ner socker. Smaka sedan av med salt och peppar och kryddorna. Tycker ni att tomatkrossen behöver mer smak , sĂ„ smaka av med lite örter – timjan, basilika . Rör ner nĂ„gra skedar av tomatkrossen i tacofĂ€rsen om tacofĂ€rsen kĂ€nns att den blir nĂ„got mer sĂ„sig. Fyll upp tortillabröden med tacoröran och rulla ihop och lĂ€gg i en ugnssĂ€ker form. HĂ€ll sedan tomatsĂ„sen över de fyllda rullarna och riv över god ost. StĂ€ll in i ugnen och gratinera i 10- 15 minuter tills osten fĂ„tt en fin fĂ€rg.

Innan enchiladasen Ă„ker in i ugnen :

VitlökssÄs :

2 1/2 dl GrÀddfil
Salt och peppar
1 stor pressad vitlök
lökpulver
Paprikapulver
Cayennepeppar
1 skvÀtt fÀrskpressad citron

Gör sÄ hÀr :
Blanda ingredienser vÀl och smaka under tiden du kryddar,
nĂ€r du Ă€r nöjd med smaken – lĂ„t stĂ„ kallt ett par timmar innan servering sĂ„ blir sĂ„sen Ă€nnu godare.

 

0
1 kommentar

Mjölk med fÀrska bÀr

God morgon min vÀn.
Hoppas du sovit gott och vaknat pĂ„ strĂ„lande humör 🙂
Jag satt hĂ€r framför datorn och kikade igenom frukost-bilderna pĂ„ datorn över en kopp kaffe.  Och den hĂ€r frukosten med kall mjölk & fĂ€rska sommarbĂ€r kĂ€ndes plötsligt vĂ€ldigt lĂ„ngt borta. De hĂ€r blĂ„bĂ€ren var plockade frĂ„n skogen vi har hĂ€r en bit lĂ€ngre  bort. Jag och barnen plockade massvis förra Ă„ret, eller ja …. barnen tröttnade rĂ€tt fort. SĂ„ pĂ„ slutet blev det bara jag och Molly som var ute och plockade blĂ„bĂ€r.  Och de var sĂ„ fina och  stora att man trodde att de kom direkt  frĂ„n affĂ€ren…

IstÀllet för den dÀr sommarfrukosten sÄ ska jag plocka fram lite smörgÄsar och flingor och vÀcka resten av familjen.

Hoppas du fÄr en hÀrlig Onsdag!

Kram

0
2 kommentarer

Kycklingspett med tzatziki och grekisksallad

 

God kvÀll i stugorna.
Har precis blivit klar med ommĂ„lningen av lite loppisfynd- blir det lyckat sĂ„ kommer det snart upp lite bilder pĂ„ bloggen. Hittade en jĂ€ttecharmig gammal stol idag…. men vet inte Ă€n om den kommer passa bra hĂ€r hemma. Den Ă€r iallafall mĂ„lad en gĂ„ng – sĂ„ fĂ„r vi se hur det blir sen. Och sen var jag pĂ„ jakt efter massa gammla ramar till vĂ€ggen i gĂ€strummet. Jag hittade en 🙂 Men den var ursöt – och Ă€nnu bĂ€ttre efter att den vart vitsprayad.

Nu lite middagstips sĂ„ hĂ€r pĂ„ kvĂ€llskvisten – kanske nĂ„got att Ă€ta imorgon ?

Det hÀr behöver du :
800 gram kycklingfile
potatis
olivolja
ett par tomater
salladskrydda

Marinad :
1 dl olivolja
1 msk soya
1 – 2 msk sambal oelek
2 msk balsamvinÀger
2 msk tomatpure
1 msk flytande honung
1 nypa salt och ett kryddmÄtt nymalen peppar

Gör sÄ hÀr :
Rör ihop alla ingredienser till marinaden och lĂ€gg ner kycklingen dĂ€r gĂ€rna ett par timmar innan det Ă€r dags att börja med middagen.  StĂ€ll ugnen pĂ„ 225 grader.  Skala och klyfta potatisen och dela tomaterna – ringla över olivolja och skjuts in i ugnen. TrĂ€ kycklingen pĂ„ spett och lĂ€gg in i en form i ugnen. VĂ€nd dĂ„ och dĂ„ bĂ„de pĂ„ potatisen och spetten.  NĂ€r potatisen och kyckingen Ă€r genomstekt Ă€r det klart att serveras. Pudra över lite salladskrydda över tomater och potatis. Gott

Vi hade en tzatziki ( köpt ) men du hittar ett bra recept pÄ hemmagjord tzatziki hÀr i receptet. Detta brukar vi anvÀnda oss av

Egen tzatziki

Det behöver Àr:
2,5 dl turkisk yougurt
1/2 – 1 st gurka
1 klyfta pressad / finriven vitlök
ev. lite pressad citronsaft
nymalen svart peppar Flingsalt

Gör sÄ hÀr:
Dela gurkan pÄ lÀngden och dra bort det mesta av kÀrnorna med en tesked. Riv sedan gurkan grovt pÄ ett rivjÀrn. Sedan ska vÀtska pressas ut / rinna av. Jag brukar ha 2 kaffefilter och lÀgger gurkan dÀr i, över en bunke sÄ att all överskotts vÀtska ska försvinna. ( Detta tar tid ! Men den blir godast om sÄ mkt vÀtska som möjligt försvinner, ) Sedan blandar jag ihop samtliga ingredienser. LÄt stÄ kallt nÄgon timme innan servering.

0
3 kommentarer